Renovácia starej cca 70 ročnej, smrekovej palubovky/dlážkovice.

Profilova fotka
Potrebovala by som poradiť ohľadom renovácie staršej a dosť poškodenej palubovky. Nevieme ako na to, či je to vôbec možné, nakoľko je dosť povykrucaná a značne poškriabaná miestami su ako keby povytŕhané vlasy dreva z hĺbkou poškodenia do cca 1cm. Poradí niekto či je to možné opraviť a ako? Chceli sme ju strojovo brúsiť a následne dať tvrdý voskový olej, no obávam sa že kvôli zvlneniu to nebude možné...existujú možnosti ako to opraviť nakoľko by sme ju radi zachovali, plánujeme dom normálne obývať a preto by sme to chceli mať pekne spravené. Ďakujem za všetky rady.
Odpovedať
Známy s podobným problémom celú podlahu rozobral, dosky dal prehoblovať a prebrúsiť k stolárovi a nabil nazad. Možno tie najhoršie budú použitelné z opačnej strany, prípadne sa jedna-dve úplne vymenia.
Odpovedať
@janaapavol ja som to vyhodil, pod tym bol nabity smradlavy terpapier. Bolo to naklincovane kolarskymi klincami s malou hlavickou, pricom klince boli vrazane v kazdej doske aj z boku( vo falci). Rozobrat bez poskodenia dosiek nebolo mozne. Mozes to skusit prebrusit, ale parketarskou bruskou to kvoli klincom nejde. Jedine rucnou vibracnou bruskou a diery vyseknut dlatom a vlepit tam presne opracovane kusky dreva, potom cele prelakovat. Ci ma zmysel tolko spinavej prace, si musis odpovedat sam. Ked to das niekomu spravit, bude to drahe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?