Renovácia parkiet v prípade krivej podlahy

Mame v byte parkety, ktore som si chcela nechat, ked som tak na ne pozerala zistila som, ze v kazdej izbe ide podlaha smerom k stenam dohora. A teraz neviem, ci si ich nechat alebo nie, velmi nerada by som ich vytrhala a na vybratie, vyrovnanie podlahy a znovu polozenie parkiet namam. bude s tym nejaky problem pri renovacii?
Odpovedať
Profilova fotka
@opodlahach máme 40 ročný dom a v ňom aj pôvodné parkety. V jednej izbe sú trochu vyduté a vŕzgajú,svokre vytiekla práčka :-| ,dá sa s tým niečo robiť,alebo dá sa na to položiť iná podlaha? Pod tým je škvára.škvára. Dakujem :-)
Odpovedať
@anjelicek11 aku mate skladbu stropu? nie je to nahodou starsi dom, kde je strop tvoreny drevenymi tramami? ak ano, tak zrejme tie tramy sa v strede prehybaju. my sme toto riesili, teda riesime, sme v procese schvalovania stavebneho konania. spevnenie stropu je casovo a fiancne narocne - musela by si rozobrat parkety, vykuchat co je pod nimi, az po zaklop. nasledne natlct do nosnych tramov dlhe klince, na to kari siet a zaliat betonom. na to potom klast parkety, vycistene. ak na toto nie su prostriedky, tak zostava sa len zmierit s tym ako to mate. daj to len prebrusit, vytmelit. a v buducnosti nebrani nic tomu, ze dosetrite a date to spravit.
Odpovedať
vo všetkých prípadoch by som odporučil ,vybrať parkety ,položiť osb -dosky a založiť parkety späť ,potom prebrúsenie a nalakovanie -čaro pôvodnej ,ako novej podlahy.
Odpovedať
@josiph68 OSB su len docasne riesenie. lebo OSB budu po case kopirovat to prehnutie nosnych tramov v strede... my sme mali v byte na posudenie dvoch statikov, a mame dobreho majstra, tkory ma skusenosti. a jednoznacne jediny sposob ako to vyrovnat tak, ze sa zabrani dalsiemu prehybaniu, je ta vzpriahnuta zelezobetonova (ŽB) membrana. len je to drahe, no... :-( bud by som spravila taketo radikalne riesenie, alebo potom nic. lebo tie OSB vychadzaju o nieco lacnejsie, a mozno nevyzaduju stavebne povolenie, ale tiez to je pomerne drahe - rozoberat a znova pokladat parkety tak aby sa neporusili nie je sranda, to musi robit parketar..
Odpovedať
@anairda je to byt nie dom... @josiph68 to by bolo velmi drahe a neoplatilo by sa to, to si uz mozme dat novu drevenu podlahu
Odpovedať
@anjelicek11 ale vsak takto sa stavali bytove domy ;-) aj my mame byt, v starom dome. myslim ze este aj v 60. rokoch sa takto niekde stavalo...
Odpovedať
@anairda panel, prepac nepochopila som ze myslis byt. je to panelovy byt
Odpovedať
@anjelicek11 aha. hmm. tak potom je to len v tej skvare, ta sa v strede popreliacovala. no nic s tym asi nespravite, pokial nie su financie na rozobratie. tak len prebruste a nechajte tak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?