Pur pena v podlahe

Ahojte, potrebovala by som poradiť. Prerábame byt a v kuchyni máme v podlahe dieru asi 20x30 cm a 10 cm do hlbky , kvôli radiátoru. Zabetónovať sme to nemohli, tak sme ju vyplnili pur penou. Ideme na tú podlahu lepiť vinyl. Neviem, či sme urobili dobre, či sa po čase, keď budeme tade chodiť neurobí preliačina. Je dosť tvrdá, pevná tá pur pena ? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@aktiz urcite nie, pena sa da vtlacit aj prstom, nie to aby ste po nej este chodili. urcite sa to prepadne a povedal by som ze velmi rychlo
Odpovedať
@psychx a vedeli by ste poradiť, ako tú dieru zakryť ? ďakujem
Odpovedať
@aktiz a preco nemozete betonovat?
Odpovedať
@aktiz pur penu uzaj vyskrabat von, dieru vyliat betonom...
Odpovedať
Profilova fotka
@aktiz hej jedine beton alebo nieco na ten spobob. vybrat to a naliat tam nivelacku v niekolkych vrstvach
Odpovedať
Neviem ako to opísať.. podlahou ťahali rúrky do radiátora. A v tej diere sú akurát kolienka a povedali nám, že pre istotu nechať k ním prístup. Ak by čosi..
Odpovedať
@aktiz ja by som tam nalepil nejaku peknu velku obkladacku
Odpovedať
Kludne vysypat pieskom a udusat...
Odpovedať
@ivantausk pod vinyl piesok? :-o
Odpovedať
@aktiz čo tak vysypať dieru liaporom?
Odpovedať
@ragnar a ten liapor mozem vysypat aj medzi rurky v kupelke kde my nevojde polystyren lebo chceme robit podlahove kurenie v dome.
Odpovedať
@ivantausk Aj teba by som poprosila o radu viem ze si uz robil podlahove kurenie v dome ako si to robil a co si daval medzi rurky na zemi kadial mas vodu cim si to vyplnoval ci pieskom alebo pur penou.Diky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan ano, uplne v pohode. a ked sa im to bude zdat makke, tak mozu dat na vrch nejaku dlazdicu... preco nie?
Odpovedať
@petka456 nizkoexpanzna PUR pena. A tam kde bolo treba dat 1cm abo tak, tak som dal viac poteru. Nedaval som 1cm PS.... proste bolo viac poteru :0)
Odpovedať
@ivantausk Asi len tu penu tam dam lebo poter my nesmie zatiest pod polystyren a mne tie rurky idu asi tak 0,5 az 1cm vedla steny tak to vypenim pur penou a na nu budem uz klast polystyren dobre to myslim a tomu rozumiem ale asi ano.
Odpovedať
@petka456 takto. Mala by si mat dilatacny pas s lepiacou fóliou, ktora sa prilepi na foliu, ktoru mas pod hadickami a na stenu. Vsade do okola. Kedze som daval anhydrid, tak som to musel mat, ale verim, ze je to dobre mat aj pri betónových zmesiach. Je to ten sivy pas po okraji steny.
Odpovedať
@ivantausk Presne to aj ja tak chcem robit a tak som to aj myslela.Diky.Ja mam uz dva velke kotuce kupene ale ja mam biely.
Odpovedať
Jedno z rýchlych riešení na vyplnenie dutin, pretože tam nejde veľa vody, je zmes liaporu s cementom a troškou vody. Rýchle to uschne, je to pevné a izoluje to. Nedávno som to dával pri pokladaní EPS na podlahu okolo trubiek a káblov. Len so samotným liaporom sa zle robí, lebo to lieta všade...
Odpovedať
@bluejoz A to si ako robil ten liapor si zmiesal s cementom a vodou je tam niaky postup lebo my sme to v OBI pozerali a tam bol iba sam vo vreci a predavac my toneodporucal ale ak sa to da s cementom rozrobit a zaliat tak je fajn a dufam ze to aj stvrdne diky.a aky pomer si daval myslim liapor voda cement
Odpovedať
@ivantausk na lepenie vinylu potrebujes mat dokonale rovny podklad, nie piesok ci nejaku dlazdicu v piesku... este tvrdu podlahu na to polozit by som pochopil, ale lepit makky vinyl na to, to uz je zle.
Odpovedať
@gashtaan no a co odporucas ty ak nie beton, ktory vraj nemozu dat?
Odpovedať
Profilova fotka
Trubky kolená omotať izoláciou. Dieru zabetonovať. Ak ponáhlate tak v stavebninách sa dá kúpiť rýchlotvrdnúci cement.V Hornbachu alebo OBI kúpite aj kilové balenie.
Odpovedať
@petka456 1diel cementu a 3 diely liaporu. Vody len aby to zmočilo ten cement, tzn. taký suchý betón. Je možné tiež použiť riešenie, ktoré ponúka pán nado mnou.
Odpovedať
@petka456 ...ale s liaporom to išlo dobre, odporúčam.
Odpovedať
@ivantausk odporucam im tam nechat revizne dvierka :) Este som nepocul, ze by niekto po prerabke bytu nechaval pristupne vsetky kolena potrubi v podlahe, ze "keby nieco".
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?