Aké prechodové lišty medzi dvere?

Ahojte, potrebovala by som poradit. Ako ste riesili prechodové listy medzi dvere, prípapadne v miestnosti na prepojenie dlazby s parketami ked máte podlahové kúrenie? Ja poznám lišty, ktoré sa lepia na povrch alebo sa šrubujú, tie lepiace by nam nedrzali, lebo plavacka "peruje" a šrubovacie nemozme kvoli podlahovke. Tak ako to vyriesit?
Odpovedať
Profilova fotka
no, nevim ako upevnovali nasu prechodovu listu, ale vyzera to super a aj to drzí.. mozno silikonom.nevim,. tiez mame podlahove... http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k...
Odpovedať
@ketinecka ako peruje plavacka. mame doma lepene listy a drzia absolutne v pohode. prechd plavacka palvacka alebo prechod plavacka dlazba a drzi to v pohode a mame podlahovku pod dlazbou a aj pod castou plavacky a drzi to. listy boli kupene v baumaxe a je to prilepene len lepidlom co na tom bolo
Odpovedať
@andrejh0 myslis tu obojstrannu lepiacu pasku co byva na listach? lebo nam sa vzdy posledna lamela z plavacky dviha do vysky, kedze sa na nu nic uz nenadpaja, tak ju akoby nic netlaci k zemi, lebo aj podlozka co je pod nou ma tendenciu tu parketu tlacit hore
Odpovedať
ja mam v byte prechodky podlepene priesvitnym silikonom.Natlacit silikon na hrubo a zatazit niecim tazkym rovnomerne,zvysny silikon vytlaci von,ten zotriete a nechate zaschnut 1 den a mate pokoj.Podlaha moze potom perovat kolko chce.
Odpovedať
medzi plavackou a kobercom nemame nic, inak mame lepene parkety bez prechodoviek, parkety-dlazba-mame v tej medzere nastrkany korok.
Odpovedať
@katrin21 na foto to vyzera super, tak dumam ci teda neskusime silikon
Odpovedať
@ketinecka ano take listy mame tak potom to asi nebude tou listou ale plavackou ze to nie je dobre spravene. nam sa nedviha nic a mame aj podlzke prechodvu listu aj na sirku a drzi to. pripadne to skus podlepit lepidlo...skus od firmy henkel f500 dobrelepidlo a dost drzi nemalo by to robit.
Odpovedať
Profilova fotka
silikonove lepidlo...
Odpovedať
Profilova fotka
@ketinecka to je divne, ze sa vám vyhíňa von posledna cast podlahy.. nam skor vypadava, tam kde je presne len medzi dverami, kde este nemame prechodove listy, ale nejde dohora, ked ju tam dam, je pekne rovno .. A co keby si aj tu poslednu parketku nejakymi 2-3 bodkami silikonu prilepila o podlozku?: snad by sa nic nestalo :)a drzala by ti ista potom :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Mate niekto skusenosti aj s takymi hrubymi prechodovymi listami? Mame totiz taky problem. Mame 2 dveri vedla seba v rovine. Mame uz polozenu dlazbu a parkety. Avsak pri jednych dverach je dilatacna spara urobena tak, aby sa dvere otvarali do vnutra a pri druhych tak, aby sa otvarali do vonku. Kedze su dvere pri sebe nebude to dobre vypadat, tak potrebujeme docielit to, aby sa obe dvere otvarali jednym smerom. Problem nam vsak robi dilatacna spara. Takze rozmyslame, ze nalepime hrube listy, aby sme prekryli dilatacne spary. Len si neviem predstavit ako to bude vypadat. Nemate niekto obrazok s hrubymi listami?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?