Prasknuta dlazba v obyvacke. Mozne priciny?

Profilova fotka
V obyvacke som si vsimla prasknutu dlazbu vid foto. Jedna sa o novostavbu,bola polozena firmou v maji 2016. Na obrazku to vidno len tak trochu,ale puknutie pokracuje az do vedlajsej dlazdice. Zaujimali by ma mozne priciny. Istotne bez dodania presnych informacii o materialoch pouzitych pri praci to asi budu len diskutabilne odhady, kazdopadne kazdej reakcii budem vdacna. Istotne to bolo posledny mesiac,kedy teplotne rozdiely vonku a vnutri neboli take ako v zime. Dlazku na kolenach detajlne cistim kadzdy mesiac,preto vylucujem ze to bolo v zime. Mame podlahove kurenie,ale vzdy temperujeme. Dakujem
Odpovedať
Ved to sa da a musi len vyhodit pomaly teda vybrat a dat novu.Isto ti niaka do rezervy ostala.Alebo zavolaj tu firmu co ti to robia ale neviem ci budu ochotny koli jednej dlazdice ist ked pri preberani bolo vsetko v poriadku.
Odpovedať
Petka ty si citala otazku? Ty o com tocis. Aj ja chcem taky matros. . Sorry za off topic ale nedalo mi to. Radsej nech sa vyjadria ti ktori sa tomu rozumeju
Odpovedať
problém môže byť teplotnými zmenami a dilatáciou, alebo zlým nerovnomerným podlepením, ale tam sa vyžaduje zaťaženie, narýchlo ma iné nenapadá. Materiály praskajú až po prekonaní určitej medze, t.z. že desaťkrát pri teplotnej zmene nepraskne a na jedenásty krát ano - únava materiálu pri prekročení určitej miery napätia. preto sa niekedy môže zdať že to nemá priamy súvis napr. s kúrením.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@michinajme ahoj ako ste to prosim vyriesili, mame to iste v dome, vid foto
Odpovedať
@defulik A co s tym chces ? Vysparovat , vysekat a nalepit druhu, snad mas odlozenu krabicu naviac.
Odpovedať
@defulik vymenit za druhu,začat s vysekavanim od stredu prasknutej dlažby.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Mal som na navsteve profi dlaztica a skonstatoval, ze to je problem nekoordinacie dilatacky v poteri pod tym s dilataciou dlazby ,ze po vymene by sa to po case opat zacalo robit. Navrhol jedine riesenie pri vymene ju skratka tam prerezat na polovicu ( ten format 50x60)
Odpovedať
Profilova fotka
pardon 60x60je format
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?