Praskanie laminátovej podlahy Kaindl 10mm

V troch miestnostiach som položil laminátovú plávajúcu podlahu Kaindl 34241 RS 10mm (https://www.kaindl.com/en/floors/lami...). Podlahu som pokladal za takú mierne lepšiu, nechcel som kupovať lacné polské podlahy, atď... Takisto som si myslel, že hrúbka 10mm vs 7mm bude prinášať len pozitíva. Podlahu som kládol na 25mm hrubé osb dosky a medzi OSB doskami a laminátkou som dával 7mm hobru Steico Underfloor (http://tepore.sk/steico-underfloor/#1...). Všetko je parádne, podlaha sa super montovala, dodržal som samozrejme dilatácie od stien (pár laminátiek už som v minulosti pokladal a všetko OK). Ale za taký týždeň-dva v jednej miestnosti (v ktorej som ju montoval ako prvú) začala pukať ako keby na nej boli vyschnuté omrvinky od chleba a vy po tom stúpate v topánkach a praská to. Čo je zaujímavé, že sú dni, kedy je to totálne ticho, iné dni to puká veľmi intenzívne a niektoré dni, len tak mierne. Izbu som v podstate hneď po položení podlahy zaťažil skriňou a posteľou, ale to snáď nevadí. Pukajúca izba je zároveň aj najmenšia izba (12.5m2). Keď tá podlaha má "svoj deň", tak na to aby pukala sa stačí jemne dotknúť nohou, nemusíte ani našlapnúť celou váhou. Teplota v izbe je tak 24-25 stupňov, vlhkosť relatívne stálych 40%. Ďalšie dve väčsie izby zatiaľ tak intenzívne nepukajú, ale už sa občas pár krát také isté puknutie ozvalo aj v nich. Som z toho mierne sklamaný, pretože toto mi nerobí ani poľská podlaha, ktorá stála polovicu... Ak mi náhodou začnú pukať tak intenzívne všetky izby, tak to budú "dobre" investované peniaze :) Má niekto podobné skúsenosti?
Odpovedať
@stefan30 Nie som odbornik, ale ako prve by som sa informoval u predajcu ci je ta podlozka OK, 7mm mi pride moc pod laminat. Urcite zavaloj predajcovi mal by vediet poradit, co a ako.
Odpovedať
mne sa deje presne toto iste... na zimu som dal dole obvodove listy a dilatacia medzi testou a laminatkou bola ziadna, pritom pri pokladke bola.... teraz na leto opat ten isty problem... nechame ako sa moze bud podlaha zvacsovat alebo dom zmensovat.. isto by som skusil okrajove listy ak su a pozrel sa na dilatacie od stien.. p.s. po opatovnom vyrobeni dilatacii pukanie pestalo
Odpovedať
@misecc to môže byť asi len nekvalitnou podlahou ak veľmi zväčší plochu, pri normálnej vlhkosti a suchom podklade , to je na reklamáciu, no tú ti uznajú ak podlahu robí poverený od obchodu, systém predaja pokládka zdarma, ak si ju necháte položiť našim pracovníkom.
Odpovedať
Na reklamáciu to nebude, všetko to je robené svojpomocne, to nikto neuzná. Tie dilatácie pozriem, ale to sa i nechce veriť, že by sa cca v takej malej miestnosti podlaha natiahla o viac ako centimeter. Tá miestnosť má nejakých 3x4.2m. Ale pre istotu to skontrolujem. A čo sa podložky týka - tam by som asi problém nevidel, nakoľko je jedno, či je 7mm alebo 3mm - práveže tá 7mm by mala mať lepšie akustické vlastnosti. A na chodbe a v kuchyni mám 8mm podložku EPS - žiadný problém.
Odpovedať
Profilova fotka
Ale keď vravíš, že sú dni alebo aj obdobia kedy tá podlaha nepuká tak to musí mať nejaký súvis buď s tou teplotou alebo vlhkosťou, lebo inak si to neviem potom vysvetliť. Možno by si sa mohol na to spýtať aj tam kde si tú podlahu kupoval, veď vidíš, že nie si prvý komu sa také niečo stalo. Keď im vysvetlíš, že to nie je diletáciami lebo tie si kontroloval tak musia navrhnúť aj iné riešenia.
Odpovedať
@stefan30 To iste som z pociatku riesil aj ja v nasom dome. Uz to neriesim. Podlahu (EGGER) som si kladol tiez sam. Nie ze by praskanie ustupilo, ale vsimol som si, ze to trva zopar dni (max tyzden), vzdy pred a po "vykurovacej" sezone. Kurenie mam podlahove. Po par dnoch je podlaha znova ticha a nepocut nic.
Odpovedať
@boboris: ja nemam podlahovku byvam na tretom poschodi v bytovom dome. Napriklad vcera vecer to pukalo velmi slabo, takmer vobec, ale predvcerom vecer to bolo brutal. Keby som bol vedel, vobec sa nezeniem po nejakej zackovej podlahe, necakal som taketo problemy. Nech sa nehnevaju, ale aby to v tych spojoch takto pukalo? Ved musia ratat s tym, ze tam k istej roztaznosti bude dochadzat. U znamych som montoval nejaku polsku podlahu z merkury marketu a ta je ticho. Este som zvedavy co to spravi, ked z tej izby presuniem postel do inej izby (ta postel tam bola presunuta kvoli tomu, ze som robil v dalsej izbe podlahu a potreboval som ju vypratat), ci sa to tam nejako "neuvolni a nepoprace".
Odpovedať
@stefan30 Tento isty problem mam aj ja, podlaha Kaind 10mm s V drazkami. Cez zimu, ked je chladnejsie a nizsia vlhkost, je to v pohode. Ale teraz v lete, ked je vo vnutri 24-26C, tak praska v spojoch pri chodzi ako besna. Velmi lutujem, ze som nedal vinyl, ako som povodne planoval. Uz si pomaly na to zvykam, ale niekedy mam chut zobrat krompac a ju vytrhat :-D K tomu, ze niekedy puka viac a niekedy menej - skus porovnat teplotu a vlhkost. Stavim sa, ze puka menej, ked je doma chladnejsie.
Odpovedať
@jarosujo: a co mas pod tou laminatkou? Len pre zaujimavost. Ja tam mam 7mm hobru a pod hobrou je 2.5cm osb doska polozena na roste z hranolov. Uz mi to zacina, aj ked nie az tak hrozne, praskat aj v dalsich 2 miestnostiach. Je to hrozna podlaha co sa praskania tyka. Zacinam si mysliet, ze to je tym, ze je to polozene na tych osb doskach, ktore aj ked su 2.5cm hrube, sa jemne prehybaju a tym padom sa prehyba jemne aj ta laminatka a zrejme tato kaindl v drazkova 10mm je na to nachylna. Keby som toto vedel dopredu, tak to risknem s nejakou inou znackou. Neverim, ze toto laminatky bezne robia... Videl som laminatky, ktore boli polozene na nerovnom povrchu, niekde sa hybali, ale takto nepraskali.
Odpovedať
@stefan30 Pod laminatkou je podlozka (modra, uz neviem hrubku), folia a pod nou beton (zakladova platna). Puka aj tam, kde sa hybe, aj tam kde nie. Podla dovozcu obsahuje viac drevenej zlozky, preto puka. Ja uz si zvykam, postupne ju casom vymenim kompletne za vinyl.
Odpovedať
@jarosujo Znacka Kaindl je tymto povestna, mal som v byte nejaku 8mm a pukala tiez. A bolo to vyslovene zavisle od teploty a vlhkosti. Cez zimu ked bola nizka vlhkost, tak bola ticha ale cez leto ked bolo v miestnosti aj 25-26 a vlhkost okolo 60% (hlavne ked bolo vonku sparno) tak pukala ako besna. Zaujimave bolo, ze po cca. piatich rokoch to ustalo a uz pukla len sem tam aj to len v tych extremnych teplotach.
Odpovedať
A má niekto podlahu Kaindl a nepraská? Zvažujeme ich kúpu, lebo žiaľ ako jediné sa nám zapáčili.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mar11tin: v tom pripade, vela stastia alebo vesele praskanie :)
Odpovedať
@stefan30 Neviem, či to je pri tvojej skladbe podlahy možné, ale nechcel si ich celoplošne nalepiť? Je mi jasné, že by s tým teraz bolo kopec práce, ale to by už praskať nemalo. Inak dik za prianie :)
Odpovedať
@mar11tin Ja som mal povodne drevene parkety, ktore brutalne vrzgali, pretoze podlozie nebolo pevne. Preto som robil tie osb dosky a laminatku - chcel som mat svaty pokoj od toho brutalneho vrzgania. A teraz mam krasne pukanie :) Ked to porovnam, tak teraz je to lepsie, pretoze extremne pukanie je len niekedy a stale to nie je az tak hrozne, ako vrzganie tych starych parkiet. Ale cakal som od nemeckej podlahy a este k tomu 10mm viac. Neviem ci som to nespominal, ale svokre som daval do obyvacky nejaku polsku laminatovu podlahu z Merkury Market a rovinnost povrchu nebola nic moc a ta podlaha nepukne nikdy... Cize za mna kaindl (aj ked mozno nieco na tej podlahe dobre bude, mozno je odolna na mechanicke poskodenie alebo vodu) nikdy viac. Je relativne draha a ked by som mal riskovat nieco taketo opat, tak to teda jasne nie. Reklamacie vacsinou nepridu do uvahy, ked si to clovek kladie sam a vo vseobecnosti, aj ked to bude klast "certifikovana" firma, tak by som si na slovensku moc nefandil..
Odpovedať
@stefan30 Tak to ma mrzi, este obzvlast, ked si chcel spravit opatrenia, aby si sa tomu vyhol a mas presne to co si nechcel. Nam na byte laminatka dost praska, ale myslim, ze to je kvoli zvysenej vlhkosti. Znacku neviem. Vadi to hlavne vecer, ked deti spia a potichu proste neprejdeme. Teraz sme chceli uz taku, ktora praskat nebude, no potom uz asi jedine Quick step :-D
Odpovedať
@stefan30 Ake velke dilatacne medery si prosim ta nechaval od stien? Odporucaju mi 1.5 az 2 cm. A tiez medzi miestnostami pre istotu aby nevznikol prilis velky suvisly priestor.
Odpovedať
miestnost, kde to najviac puka, je najmensia z mojich 3 miestnosti. Ma 3x4.2m. Podlaha je prerusena vzdy medzi zarubnami, teda nikde nie je dlhy suvisly pas (tusim odporucaju max 7m alebo 8m dlzku). Medzi stenami som nechaval tak 1-1.5cm. Ked to zacalo pukat, dokonca som dal dole listy a pozeral som, ci sa to niekde nedotyka stien alebo ci som tam nebodaj nezabudol kajel - bolo to ok, ziadna zmena rozmerov laminatovej podlahy sa nekonala. Velmi silno pochybujem, ze na 4m by sa podlaha natiahla/stiahla o viac ako 1cm. A ked by sa nechavali 2cm medzery od stien, tak neviem akymi listami by sa to malo zakryvat. 1-1.5cm mi pride dost. Ci je tam 2cm alebo 1cm, vzdy, pokial sa to nedotyka steny, je to v poriadku a nic nesme pukat. Tu na modrej streche sme minimalne 2 s tymto istym problemom, teda bud to je silna nahoda alebo vseobecne je naozaj kaindl podlaha na toto nachylna. Ale poznam 1 cloveka, ktory ma "nejaku kaindl laminatku" - netusim hrubku ani ci je s v drazkami alebo bez a je spokojny. Pouzivatel @jarosujo ma tiez V-drazkovu 10mm. Mozno pukaju len V drazkove 10mm kaindle. Kazdopadne ja ked by som niekedy este riesil novu podlahovu krytinu, tak kaindl je von z hry. Ale @mar11tin bol by som rad, ak by si si tu kaindl kupil a polozil/nechal polozit a nasledne sa prisiel sem podelit o nazor :) Ak by pukala aj tebe, tak aspon mozeme byt "radi", ze to je vseobecny problem kaindla :) A vidis - puka to, tak ako pisal @jarosujo, povedia ti, ze to je dobre a je to vlastnost, lebo je viac drevena :)
Odpovedať
@stefan30 Predajca mi hovoril, ze s pukanim sa stretol iba u 10mm podlah, my chceme 8mm, ale neviem ci tie 2 mm hraju az taku rolu. A ked niekomu pukala, tak to bolo vzdy kvoli zanedbanej dilatacii. Ty si vynimka :-) Osobne sa mi zda datacia 1.5 - 2 cm ako strasne velka, iny vyrobcovia vacsinou uvadzaju tak do 1cm. Mozno aj toto svedci o o kvalite podlah Kaindl. No ak ju kupim, tak dam vediet, ci je to ok ;-)
Odpovedať
@mar11tin Neriskuj to a daj si vinyl :-)
Odpovedať
Minule som si zaznacil vlhkost a teplotu v case, kedy ta podlaha brutalne praskala - 48%RH 25.7 C. Dnes je takmer ticho, len kdesi cosi pukne, takto ako by to bolo, tak som spokojny a v izbe je 42.6%RH 24.4C. Cize rozdiel cca jeden stupen acca 5% RH. Co mi nepride az taky vykyv a stale su to hodnoty v norme, ziadny extrem. V tejto izbe dokonca zatahujeme cez den zaluzie, takze ani slnko na tu podlahu nema ako piect. Ta podlaha si jednoducho zije svojim zivotom.
Odpovedať
Cauko, vidim ze je nas vela, ktorí mame problem s Kaindl podlahou, ja mam 123m2 Hickory Fresno premium lamely AC5 /33, ukladal mi ju original podlahar v novembri minuleho roka, vsetko super, daval som pod nu 3mm Silent podlozku s vysokym utlmom krocajoveho hluku s hlinikovou vrstvou, aj ked bol poter takmer rok odstaty. Po ukonceni vykurovacej sezony cca. Maj tohto roku, zacala neskutocne praskat pukat. Hlavne ked je vonku teplejsie, s vnutornou teplotou to nema nic, nakolko v zime pri krbe bezne aj 27 stupnou a ani nepraskne. Neviem cim to je, ale ked sa vonku ochladi, uplne stichne akokeby som chodil po dlazbe. No ked sa otepli, neda sa to vydrzat, vecer ked idem po nej, tak sa kazdí budí. Akokeby som bol na chate a vsetko bolo robene z dreva. Poter je novucicky - rovny ako sklo. Konzultoval som to s predajcom, dal mi par rad pred tym ako ku mne poslu technika no nepomohlo, tak to idem riesit dalej, kupil som kvalitnu podlahu /aspon som si myslel/ a mam toto. :(
Odpovedať
@stefan30 Precentualny rozdiel medzi 48%RH pri 25,7°C a 42,6%RH pri 24,4°C je viac ako 22%, takze to nie je len maly vykyv! V prvom pripade je 10,36g vody v jednom kg vzduchu a v druhom iba 8,4g vody. Mne to kedysi predajca vysvetloval, ze Kaindl ma velky obsah drevnej hmoty, takze je viac nachylnejsi na vzdusnu vlhkost. A v byte sa mi to aj potvrdzovalo. @lenka369 Je to sposobene vzdusnou vlhkostou, cez zimu sice mate pri krbe 27°C ale mate vyrazne nizsiu vlhkost vzduchu.
Odpovedať
Presne ako pise lenka369 --> ja som teda este podlahu v zime nemal, ale presne takto sa to chova. Niekedy to az praska tak, ze to zacina byt horsie, ako tie stare drevene parkety, ktore tam predtym boli a vrzgali. To vrzganie sa mi tusim javi ako prijatelnejsie ako toto hnusne praskanie. Ze som ja somar nekupil nejaku lacnu podlahu... Vylucil by som vtedy tento sprosty kaindl a mal by som klud. Vcera aj dnes to praska mega silno a to mam za tieto 2 dni RH cca 54-55%, teplota 26-28.
Odpovedať
Profilova fotka
Pripojim sa do diskusie...najradsej by som tu podlahu vytrhala a otrepala vyrobcom o hlavu ]-( ]-( ]-( a ze aka znacka, Kaindl!!! My mate tiez tento problem teraz v lete, hlavne v tychto horucavach. Ja ťapa som podlahu odporúčala este aj bratovi a robi mu presne to iste, v bytovke, nervy na dranc :-S
Odpovedať
Profilova fotka
Kaindl V drážka 10mm,rozmer 1390x160mm Vŕzga pomenej ale puká velmi. Pokládku som robil ja (som stolár). Dal som parozabranu a myslim 2 alebo 3mm penovu podlozku origos odporucenu z obchodu na pidlahovku. Podlahu mám rok a puká to často. Nesledoval som to že kedy viac a kedy menej. Teraz máme malé bábätko a puká to ako hovado,chodum po špičkách ako Scoobee Doo. Nepomohol by olej na podlahy?
Odpovedať
Neviem co by pomohlo ja som uz z toho hotova, mame male dieta a v noci sa neda chodit po dome, praska to ako blaznive. Kontaktovali sme predajcu a som zvedava ako to dopadne, podlaha nema ani rok a je to nieco strasne. Mna osobne nezaujima percentualny rozdiel, to mojemu dietatu nevysvetlite, ked sa zobudi pri tom praskani. Na prizemi mam podlahu uz 15 rokov od poliaka a praska a puka neporovnatelne menej a to by po tolkych rokoch na praskanie mala narok. Ja si myslim, ze je to chyba vo vyrobnom procese, nakolko ma s tym tolko ludi problem. Nepotrebujem k zivotu vysoky pomer drevnej zlozky v podlahe, ale potrebujem po polahe denne chodit bez toho aby som rusil ostatnych v dome.
Odpovedať
Ta podlaha je strasny crep. Toto by som cakal od nejakej laminatky za 3.50 EUR... Boli som 10 dni prec a nikto nebol v byte, kurilo sa, cize vzduch suchy, okolo 50%RH. Ked sme sa vratili, podlaha totalne ticha, mohli ste robit co ste chceli, nepukla ani raz. Po 2-3 dnoch, co byt zase obyvame a generujeme nejaku tu vlkhkost (samozrejme aj vetrame), uz sme zase na nasom standardnom pukani... Nabuduce vsade natiahnem linoeum, ci ako sa to teraz v modernej dobe vola a budem mat pokoj...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Zdravim vas, My mame podlahu Kaindl Hickory Fresno hrubka 10mm. Podlahu mame asi rok a pol a praska aj v lete aj v zime. Mame podlahove kurenie. Medzera medzi stenou a podlahou boli 0,5-1 cm. Prisli ste uz niekto na riesenie ?diky
Odpovedať
@jozo5 Čo znamená praskať? Sa rozpoli v spoji alebo praskne doska, alebo počuť praskanie keď po nej chodíte?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?