Poter v kúpeľni

Dobrý deň. Idem robiť poter a chcel by som poprosiť o názor, resp. radu. Skladba mojej podlahy - polystyrén 5 cm, systémová doska 5 cm, anhydritový poter 5 cm. Nie som si istý ako to urobiť pod sprchou a vaňou. Kúrenár mi poradil aby som tam nedával nič a vyplnil cementovým poterom hneď od základovej dosky na hrúbku 15 cm. Chcel by som počuť aj iný názor. Ďakujem
Odpovedať
@robinofsherwood no a prečo to nechceš tak urobiť? Veď to je správne si myslím, robil by som to asi tak isto ako ti radi kurenár :)
Odpovedať
@pietro22 nie že to tak nechcem robiť, len ako laik neviem posúdiť či je to tak správne. Potom keď budem robiť cementový poter, potom asi vložiť dilatačku však?
Odpovedať
@robinofsherwood presne tak, bolo by to vhodnejšie, ako videl som aj že sa nedala, ale nebolo to dobre vôbec...
Odpovedať
@pietro22 Ďakujem
Odpovedať
to preco takto? nie je to divne nedat tam ziadnu izolaciu? Ja by som mozno ten eps a syst. dosku nahradil 10cm XPS alebo podobne.. 8cm XPS a 7cm poter..
Odpovedať
Jasne a preco by ppod vanou nemala byt izolacia alebo v sprche a tiez podlahove kurenie uplne bez izolacie? nbieze by sa z toho posralo ale dal by som to tam
Odpovedať
@robinofsherwood zamysli sa nad tym co ti povedal kurenar a zistis ze to je blbost. Ja som daval pod hydromasaznu vanu pre dvoch 18cm XPS a 7cm anhydritu, vsade inde islo 20cm EPS a 5cm anhydritu. Taktiez som tam dal i hada podlahoveho kurenia.
Odpovedať
Ja tiez suhlasim s rkorbom, tiez by som daval XPS, anhydrit a EPS a anhydrit, to je take najlogickejsie, ved to keby tam nie je nic to by ako bolo :O
Odpovedať
podlahový polystyrén mi zostal, dal som do sprchy aj zo systémovou doskou, a doplním aj pod vaňu. Polystyrén nedám len pod krb a zásobník vody.
Odpovedať
@robinofsherwood a ako sa krba a zasobnik vody lisi od zadeklovanej vane? TO iste som spravil i na mieste kde na 2m2 bude stat 300l akumulacka a 250kg TC, cize 18cm XPS a 7cm anhydritu! U krbu to mam zase riesene polozenim na porobeton, ktory mi to tepelne odizoloval a okolo nasavania vzduchu z exterieru mam 30cm mineralnej vaty.
Odpovedať
@robinofsherwood
Odpovedať
aja no treba to klasicky zaizolovat, to ze tam je vana neznamena, ze to nema byt alebo, ze je to zbytocna robota, kurenar je asi velmi pohodlny clovek :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ja tiez nemam podlahove kurenie pod sprchou. ale polystyren tam mam
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@rkorba ,,ako sa krba a zasobnik vody lisi od zadeklovanej vane?" Otázka ako od žiaka osobitnej školy. Hmotnosť ti nič nehovorí?
Odpovedať
@mcsmekac ,,poterary povedali ze to je najlepsie Jasne že to povedali, veď sa s tým nemuseli babrať oni.
Odpovedať
Ďakujem všetkým na rady
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@robinofsherwood kludne tam daj polystyren, nic sa nestane. Ja som dal pod vanu anhydrit a do sprchy beton a vsade som dal 150eps.
Odpovedať
@ruren zase si neprekvapil :-) Kolko vazi krbova vlozka? Lebo ja som hovoril o 600kg na 2m2.
Odpovedať
@rkorba A ešte povedz v ktorej téme si to hovoril, lebo nejak to tu nevidím.
Odpovedať
@ruren pozri si moj prispevok zo vcera 20:23h.
Odpovedať
@rkorba Stále tam nejak nemôžem nájsť krbovu vložku, ale to nieje podstatné. Zato že ty si to doje... tak to nemusia aj iní.
Odpovedať
@ruren konflikt za konfliktom. Pozri sa komu a hlavne na co som mojou odpovedou reagoval. Zakladatel temy sa pytal a ja som ho informoval ako som to spravil ja, nech sa inspiruje.
Odpovedať
Ja pod sprchovym kutom vynechavam, lebo nechcem mat sprchovy s "vanickou", takto si to obkladac sam vyspaduje, ak by sa robili potery sucastne, tak by s tym bol problem. Cize kurenie tam nebude, ale prezijem to. Na poschodi bude vana a tam tiez nebude poter, lebo skradba podlahy je tam 10 cm dokopy aj s obkladom a to chcem aby vana bola o trosku nizsie aby sa do nej lahsie vchadzalo, cize tiez tam vynechavam
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Pod sprchový kút som dal aj izoláciu, aj podlahové kúrenie, aj poterari spravili pekne spád. Ja som im osadil zľab a oni to vyspadovali k nemu. Nemali s tým najmenší problém. Sprchový kút je murovaný, bez vaničky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@originalx Aplikoval si na anhydrit v kupelni nejaku specialnu izolaciu? Alebo si dal len dlazbu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?