Poter, anhydrit, kari rohoz, PP vlakna, el. podlahovka

Poradte co do podlahy, jedna sa o novostavbu prizemnej chaty 50 m2, dobre zaizolovana vykurovat chcem el. podlahovkou zaliatou do poteru (vraj lepsie, ako rohoze priamo pod parkety), pravdepodobne bude vsade dlazba otazka je, ci poter z betonu, alebo anhydrit, co do neho pp vlakna, alebo kari siete a aky typ el. podlahovky. Vdaka za tipy.
Odpovedať
Profilova fotka
@brut Otázka znie, na čo budeš uvedenú "chatu" využívať. Či trvale, alebo občasne...(?) Medzi hlavné prednosti podlahového vykurovania patrí akumulácia tepla, a teda zotrvačnosť. Podlahové vykurovanie je z princípu NÍZKO-teplotným zdrojom. A vieš, aký je najväčší hendikep podlahového vykurovania? Je to: akumulácia tepla, a teda zotrvačnosť. Ak si myslíš, že prídeš v piatok poobede na chatu a podlahovka Ti ju rýchlo vykúri, nerozmýšľaš správne. Najskôr sa bude nahrievať len podlaha, potom sa bude teplo akumulovať a takýto nízkoteplotný zdroj (cca 27°C) Ti chatu vykúri možno až v pondelok... Ak by mala byť "chata" využívaná príležitostne (spravidla len na víkendy), do podlahovky by som nešiel - napriek tomu, že v mojom RD si ju k plnej spokojnosti užívam. Radšej by som skúsil niečo sálavé.... Napr. infražiariče. Alebo olejové radiátory (spravidla na kolieskach) sú mobilné a môžeš si ich šibovať podľa potreby po priestore. Cena cca 40 €/1ks. ;-)
Odpovedať
@leonardom toto uz mam vyriesene, bude to skoro denne navstevovane a urcite aspon temperovane na nejakych 15 stupnov zatial mam info, ktore hovoria v prospech betonoveho poteru + PP vlakna namiesto kari siete a Fenixove droty zaliate v potere
Odpovedať
Daj si tam gsm spinac a vzdy pred planovanym prichodom si chatu predohrejes. Ja idem stavat zahradny domcek a pre obcasne pouzitie tam ide TC vzduch-vzduch, cize klimatizacia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?