Poter a podlahová vpusť ("gulička")

Ako by ste riešili podlahovú vpusť vo fáze vylievania anhydridového poteru? Je to model od AlcaPlastu. spodný čierny tanier je nasunutý na 50 mm kanalizáciu a je položený na polystyréne. Horný kus s mriežkou sa dá ľahko vybrať a skrátiť podľa hrúbky poteru. Tanier má väčší priemer ako horný kus. Firma, čo mi robí poter, mi neodporúča vpusť rovno zaliať do poteru až po mriežku. Vraj potom poter na ňu tlačí, ťažko sa trafí presná výška a pod. Odporúčajú nalepiť na miesto vpuste kus polystyrénu, ktorý vytvorí v poteri dieru a potom sa odstráni. Vpusť sa dorieši, keď sa bude dokončovať podlaha. Lenže tá bude polyuretánová liata, takže nemôžem len tak nejaký nepodarený detail schovať ako pod dlažbu a každú dilatáciu musím buď draho schovať alebo bude málo, ale predsa viditeľná. Mám nechať kruhovú dieru v poteri na šírku taniera? Vtedy sa ale bojím, že keď po namontovaní mriežky vyplním zvyšok diery plastbetónom, tak sa mi to bude hýbať. A v mieste dilatácie na rozhraní plastbetón-anhydrid liata podlaha praskne a budem mať nepeknú čiaru okolo mriežky Alebo mám nechať štvorcovú dieru iba na veľkosť mriežky a zbytok tanieru zaliať poterom? Potom by sa tanier nemal hýbať a dilatácia bude skrytá pod tmelom tesne na kraji mriežky. Netuším, ako to bude lepšie a ako sa to má správne robiť, aby som si nespôsobil problémy.
Odpovedať
Nikto? :-/
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 ja by som do nechal takto zaliat anhydritom... ako mozu tie 4-5 cm anhydritu "tlacit" na ten plast... im sa s tym iba nechce babrat aby to presne uhladili.. jasne ze ti povedia daj tam EPS (a potom sa s tym trap sam) aby to rychlo zaliali.. daj si to zaliat..
Odpovedať
@raphael42 my sme tak isto mali tuto " gulicku " v technickej a zalievali sme anhydridom..vysku trafis tazko, uvidis, kolko ti naberie dlazba atd. spravil som to tak, ze som tu cast, ktora sa zrieza na mieru oblepil 1 cm hrubou dilataciou / zbytok po podlahovom kureni / a ked sa zalialo anhydridom, tak to islo krasne vybrat .. teraz si to zrezem pekne na mm presne a hotovo ..ten zbytok priestoru, ktory tam vznikol okolo/ 1cm / zalejem riedkou maltou alebo tam supnem lepidlo, ked sa bude lepit dlazba ... dalsia vec je, ze keby to zalejem anhydridom " nahotovo", tak by mi to, co by tam zostalo trcat asi uz tisickrat dolamali kurenari, ked som videl, ako chodia do tej technickej s kotlom, cerpadlami, rebrik a neviem cim...takto je tam diera, v ktorej je teraz natlaceny igelit a mozu si tam tak maximalne vytknut clenok, ked si nedaju pozor..
Odpovedať
Chcu si zjednodusit robotu, vsak prachy budu mat a niekto iny to dorobi. Aj nebudes davat nivelak, tak ziadny prechod medzi materialmi alebo medzi naviackrat vylievanym poterom tam neskryjes. Napriek bruseniu, stale to bude vidlo na inom lome svetla, thlavne ak podlaha bude leskla. Vlastna skusenost.
Odpovedať
@mistro Takže si tam po vytvrdnutí poteru mal štvorcovú dieru? Tu dieru potom po zrezaní a osadení mriežky budeš vypĺňať cez tú 1 cm medzeru okolo? Alebo si to oblepil len okolo tej nohy, takže máš malú kruhovú dieru? Potom ti tá mriežka nebude trčať nad podlahu?
Odpovedať
@raphael42 oblepil som okolo tej nohy, takze diera je kruhova, ako pises..mriezka trcat nebude, lebo vyska tej mriezky je nizsia ako vyska dlazby ...ale neskoro som si vsimol, ze ty nebudes mat dlazbu..zalezi na tom, aka vrstva tej finalnej podlahy ti tam pojde...ak to bude min. take vysoke, ako vysoka je ta mriezka, tak ti to zatecie potom az k tomu celkom po hranu, nie ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?