Poter

Po akom čase je cementový poter pochôdzny ,? Povedali nám že na štvrtý deň môžme vyvetrať na 15 minút a zatvoriť naspat okna , prešli 3 dni, no neviem či zajtra naňho môžem stúpať ?
Odpovedať
Pochodzny by mal byt na druhy den. Dost cudne rady vam dali.
Odpovedať
@petronelakosik pochodzny je na druhý deň, vetrať môžeš, prievanu sa ale vyhybaj môže ho poškodiť.
Odpovedať
Od druheho dna mi kazali kropit krhlou, prievan radsej par dni nerob, nech neujde voda. Prvych par dni ziadny rebrik a skakanie. Normalna chodza neublizi nicomu.
Odpovedať
Profilova fotka
@petronelakosik rýchlo polejte, chodiť bez obáv ako píšu hore
Odpovedať
Profilova fotka
Hlavne cementovy poter neschne on zreje ... 28dni trva priblizne cely proces zrenia a popritom schne ale nesmie prirychlo inak sa bude drolit.
Odpovedať
Profilova fotka
@petronelakosik bezny poter je pochodzny uz za 24 hodin. prvy tyzden je vhodne ho kropit, 2 10l krhly vody na beznu miestnost 20m2. kludne rano aj vecer. poter sa potom nekruti. ak mate zahradny rosic/postrekovac, mozete pouzit aj ten. poter by mal byt 1 tyzden stale vlhky. vetrat len pocas polievania, inak nie. Okna by pocas tuhnutia potera otvorene byt nemali. rovnako je vhodne aj tienit v pripade velkych portalov/okien.
Odpovedať
@petronelakosik alternativa je raz dobre poliat a zakryt na 2 tyzdne tenkou HDPE foliou. Ja som tak spravil, potom sa da aj bez obav vetrat a nema clovek v dome vlhko ako v tropickom pralese, co nerobi dobre hlavne sadrovym omietkam.
Odpovedať
Profilova fotka
ano, v podstate akakolvek parotesna folia splni ucel. ked nie je nic insie, aj obycajny najlacnejsi igelit.
Odpovedať
Teraz sme po štyroch dňoch nachvíľu dotvorili okna , nie oproti sebe aby nebol prievan , len na výmenu vzduchu , opäť zatvorili , otázka znie ako dlho tak treba robiť , kedy môžme nechať už vetracky a kedy sa môže pokračovať , napríklad dávať napínacie stropy .? Dakujem
Odpovedať
@zefe presne toto pouzivame aj na zaklady. Nikdy ziadna prasklina a v horucavach nemusi stale behat polievat.
Odpovedať
@profistavbari No a presne toto som ja na svojich betonovych doskach neurobil, lebo som bol vtedy este sprosty a "majstrom" to bolo jedno samozrejme... Bolo teplo, polievat niekolkokrat denne nestacilo. To by tam clovek musel stat s hadicou nonstop. Ale dom stoji zatial, statik to beztak predimenzoval ako v mrakodrape 😄
Odpovedať
Nám idú teraz robiť anhydrid takže by ma zaujímalo ako sa oň starať viem ze nemôže byť ani prievan ani slnko okna budú zatienene a strop ešte nemá patozabranu ale podhlady sú schované v polystyrene okolo pomurnice myslíte že to nebude problém? Hlásia 28
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vlado1992 Anhydrit urcite nepolievat 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?