Postup pri lepeni drevenej viacvrstvovej podlahy

Profilova fotka
Zdravim vospolok, chystam sa polozit drevenu podlahu (220x180x14mm) lepenim. Co zatial viem je ze lep sa nanasa hrebenom, prestriedanie by malo byt aspon 20cm, zacina sa v lavom rohu sparou ku stene a nosom k nam a doprava... Co si niesom isty je 1, dilatacia pri stene (alebo pri dlazbe a inych pevnych prekazkach), vacsinou sa udava ze trebacca 4mm na 1m sirky miestnosti (miestnost by mala 5m tak 2cm)... vyrobca vravi ze pri lepeni oni bezne davaju 2-3mm - mate s tym nejake skusenosti? ukoncili ste tak aj pri povedzme francuzskych oknach alebo ste pouzili listu (v tvare U co sa nasuva na rad ktory je v kontakte s oknom) 2, to prestriedanie 20cm asi nebude nutne ak budem napajat cele kusy na seba, jeden za druhym (mam tam chodbu cca 5x1m) - dufam(?) 3, kedze chcem ist s podlahou krizom cez dom bez prechodovej listy (ano tak sa to robi bezne ked sa lepi...) tak sa obavam ze rovnobeznost a kolmost jednotlivych stien moze byt horsia ako by som chcel... a tak ak zacnem v obyvacke (obrazok: uplne dole) moze sa to pre obyvacku javit faj ale pre spalnu (uplne hore) nie az tak (najmä ak sa kolajnicka satnika bude rozchadzat alebo schadzat s drazkou parkety). Zvazujem preto nabrnkat stred uzkej chodby az krizom cez dom a na to urcit pravy uhol... to by mohol byt rozumny priemer pre vsetky miesnosti ...(?) "legenda k obrazku": bezove plochy su dlazba (keramicka), parkety pojdu na obrazku vodorovne, smerovat k oknu Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
nikto nic?
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem poradiť....nam lepili podlahu parketári. Viem že minuli kvantum lepidla. Je to bez prechodových list. Do dilatacii poteru vkladali textiliu. Sirka obývačky je 6,5 m, pri stene bolo vynechane asi 1.5cm. Na poschodi Zacinali od laveho rohu, na prízemí z praveho rohu. Poter a steny boli rovne...tak to bolo bez špekulovania.
Odpovedať
Profilova fotka
áno hrebenom sa nanáša lepidlo 1. dilatáciu robievame pri drev. podlahach vždy min. 15mm, pri franc. oknách tak isto, ukončuje sa Lkovou lištou drevenou naolejovanou tým istým odtienom ako parkety. 2.prestriedanie je dôležité, ale nemali by byť určite pod sebou dve rovnako uložené dlžky, kolko cm je uplne jedno ked sa to lepí... 3. ak to chceš mať uplne 100% tak určite nedaš v spálni rovnako podlahu ako v obyvačke - ak sa lepí kolmo na okná - to by si naozaj musel použiť prechodky a to, predpokladam že nechceš. Takže naozaj je lepšie začať chodbou a tam si pochytať aj izby aj obyvačku narovno. No jednoduchšie by to potom bolo ukladať parkety opačným smerom - lepšie sa chytaju uhly ;-) - v opačnom prípade by ti mohli niekde vzniknuť aj 2 - 2,5m dilatač. medzery a tie sa tažko zakryvaju s lištami obvodovými.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?