Poraďte so skladbou podlahy

Mame taky maly problem s vyskou podlahy... Je to starsia "novostavba". 1 nadzemne podlazie,okna a zarubne osadene. Cely dom je podpivniceny. Potrebujem poradit so skladbou podlahy kedze som limitovany vyskou prahov cca10cm a radi by sme si dali podlahove kurenie...
Odpovedať
Profilova fotka
@smiki78 existujú systémy s ktorými sa dá spraviť vodné podlahové kúrenie do výšky 3-4cm takže 10cm je úplne v pohode na realizáciu podlahového kúrenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@smiki78 My sme mali takisto k dispozicii 10cm a pohoda. Dali sme anhydrit.
Odpovedať
Keďže je dom podpivničený máte výhodu,že môžete dodatočne zatepliť aj stropy pivnice a hore buď podlahový polystyrén 5cm,podlahovku a poter betón 5 cm alebo anhydrid 4cm. Neviem čo chcete použit ako podlahu tak možno bude treba polystyrén tenší,alebo tzv.systémovú dosku na podlahové kúrenie,tie sú tuším od 38mm hrúbky.
Odpovedať
Profilova fotka
do podlahy daj šedý polystyrén, má lepšie tepelnoizolačné vlastnosti ako biely
Odpovedať
Šedý polystyrén ďaľší marketingový ťah,na oblbnutie ľudí-cena dvojnásobná,pritom priznávajú lepšie tepelnoizolačné vlastnosti o necelých 18percent. Všetci píšu na počítači,prestala sa míňať tuha tak vymysleli grafitový polystyrén. ;-) Takže 4cm grafitový je ako necelých 5cm obyčajného.Myslím že desiatka lepená pur penou na strop pivnice pomôže viac. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.vasestavebniny.sk/64-tepel..., tu si napr. pozri ceny a parametre pre porovnanie @dodok @smiki78
Odpovedať
Dakujem za odpovede. potesilo ma, ze nieje nutne robit skladbu vyssiu ako 10 cm. V dome planujem vodne podlahove kurenie a okrem kupelne bude vsade klasicka "plavajuca"podlaha.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?