Poradíte ohľadom kladenia podlahového polystyrénu?

Medzi vchodovymi dverami a betonovou platnou a medzi balkonovymi dverami a bet. platnou mame otvori,kt.vznikli pri osadzani. Su podlozene tehlami. Do celeho domu sme dali ipu a teraz kladieme polystyren,bude sa robit podlahovka a poter.Otazka znie,ako spracovat otvori pod dverami?? Dat polystyren a poter,alebo to riesit domurovanim po vytvrdnuti poteru?? Dakujem za odpoved...som laik 8-)
Odpovedať
Domurujte to este pred poterom
Odpovedať
Toto je zlá montáž,úplne ideálne je použiť pod dvere rozširovací profil potrebnej výšky,ale keďže ľudia chcú ušetriť 20 eur potom sa trápia čo s tým!!! Odporúčam odrezať si kúsky hranolov ak máte z tvrdého dreva a vymeniť za tie dier.tehly. Hranoly by nemali prečnievať cez šírku dverí takže nejakých 8cmhrubé , širky 10cm a výška podľa potreby,plus dorovnať do váhy podložkami.. Potom dáte tvrd.polystyrén hr.2cm na výšku tozn.od deky po prah, pod stred prahu medzi hranoly tak aby ste prerušili tepelný most. Zvonka dajte dosky na kant a zašprajcujte aby vám polystyrén nevytlačil poter nalievaný zvnútra. Zvnútra dáte polystyrén,nalejete poter a po zatuhnutí zvonka vyberiete dosku a dorobíte betón. Ide o to aby vám popod prah neprechládala podlaha inak sa vám tam v zime bude zrážat voda.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak toto určite nieje zlá montáž.Rozširovací profil takej výšky a hrúbky stojí na jedny dvere cca 40€.Toto nieje chyba toho kto tie dvere osádzal ,ale toho kto zle nachystal otvor pre osádzanie dverí.Akékoľvek drevo pod dvere neodporúčam .Domurovať ytongom obaliť stayrodurom.Alebo len podmurovať 100mm hrubým styrodurom.Styrodur je úplne postačujúci a nosný prvok pod takéto dverné konštrukcie.Je nenasiakavý a má dostatočné telnoizolačné vlastnosti.1ks tabula styroduru 1200 x 600 x 100 mm stojí cca 10-12€.
Odpovedať
Tak ako pise majster1 alebo antonmesaros... Jednoducho to domurujte ytongom este pred poterom.. Urcite nie drevo, drevo stale pracuje a pod okna ci dvere sa nedava
Odpovedať
Domurujte ytongom. Tie tehly musia odtiaľ preč - určite nie naležato, pretože tehla v tom smere takmer neizoluje. Nezabudnite na parotesnú okennú pásku na vnútornom ostení okna.
Odpovedať
Profilova fotka
dajú sa použiť aj tvarovky z penového skla, to je ale fest drahé...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Chcem sa opytat. Dnes mi dokoncili strojove omietky a na ipe je este voda (mokro), mozem do soboty klast podlahovy eps ak tam dam foliu alebo musi byt ipa uplne sucha. Pri stene treba aj zapenit PUR penou ak davam betonovy poter alebo sa to riesi len pri anhydride. Cim mam riesit nerovnosti (cital som o liapore a pod), co sa moze stat ak pod ten polystyren nedam nic a bude trocha "plavat"? Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Riesim podobny problem s vyplnenim otvoru pod vchodove aj balkonove dvere. Domurovat ytongom znie asi najviac logicky avsak neviem ako sa budu dvere nasledne spravat. Taktiez to mam osadene len na 3 zavitovych tyciach a pri otvarani / zatvarani sa cely spodny ram dveri trasie. Rozmyslal som nad tym zasalovat zvonkajsej strnany styrodur a zaliat to do poteru (spolu s interierom).. Neviem vsak ci to nebude premrzat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?