Poradíte dobrú značku laminátovej podlahy?

Viete mi poradit kvalitnu znacku laminatovej podlahy? Je toho tolko, Balterio, Wittex, Egger, Keindl, Qiuck Step, pripadne ine... Ake mate skusenosti? Nechcem najdrahsiu, ale zase ani najlacnejsiu, videla som, co robi lacny laminat, doslova sa vrch zosuchal. Planujeme ho dat totiz do celej dennej casti vratane kuchyne, takze mozno by bolo dobre aby bol aspon trochu vodeodolny. Ako ste to riesili Vy? Pripadne aku odporucate hrubku na podlahove kurenie? Za Vase potrehy a rady vopred dakujem :-)
Odpovedať
my mame quick step v celom dome. stihol nam vytiect kavovar na podlahu a voda tam stala cely den az kym sme neprisli na druhy den na dom. nestalo sa jej nic. je uplne v pohode. nebolo to sice vela ale taka mlaka tam bola.
Odpovedať
Neviem či Egger alebo Kaindl ale Meister ešte. My ich máme na byte a sú dobré. Teraz sme ale kupovali Balterio,tak uvidíme. Je tam 25r.záruka od výrobcu...
Odpovedať
@landm @mima1 Pozerala som, ze Balterio ma aj nejake vraj vodeodolne serie. Aj farby maju super, chcela by som nieco do siva. A Quick Step ste za aku cenu kupovali a a aky odtien, ak mozem vediet?
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mam vsade Quickstep. To naj co na trhu je podla mna.
Odpovedať
suhlasim s madein1974, QS je naj na nasom trhu, mame v celom dome, aj kuchyni a predsieni ... dufam, ze sa hlavne v predsieni neposkrabe. Velmi dobre ceny su vo fimlux.sk.
Odpovedať
@vivi1279 my mame kombinaciu Quick Step (Perspective, 9,5 mm na podlahovom vykurovani - kupili sme asi za cca. 27 € za m2, dolne poschodie) a Kaindl One (10 mm, cena asi 14 € za m2, horne poschodie). Pisem aj ceny, aj ked si sa to nepytala mna :-) Ako spominali aj vyssie, dobry, pekny a kvalitny je teda Quickstep, Balterio, Parador (niektore maju vyssie ceny), taky dobry stred je Kaindl, Egger. Quickstep sme kupovali v Madarsku a Kaindl cez e-shop. Ked budete kupovat, vsimajte si taktiez aj oteruvzdornost. Niekedy ta kupa je bud-alebo. Niekedy clovek kupi drahsiu a predsa nie je dobra, a niekedy taka lacnejsia prekvapi :-)
Odpovedať
@petique dakujem za tie ceny aspon mam predstavu co ma caka :-D nechcem tie podlahy hned menit, chcem nech to uz zopar rokov vydrzi, radsej priplatim, aj kekd ako pises, niekedy nie je zaruka ani pri drahej podlahe. mate 9,5 mm hrubku na podlahovke, a dobre Vam to kuri, ja som ratala tak 7 max 8 mm. a ake mate skusenosti s vodou na laminatke? ja ju chcem aj do kuchyne len vaham kvoli tej vode len zase prechod dlazba vs. podlahovka sa mi velmi nepaci.
Odpovedať
Tak ak by ste vedeli poradit nejakeho dobre predajcu na Quick Step resp. Balterio v okoli Trnavy potesiiim :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@petique mam podobne ako ty Kaindl a v dvoch izbach obycajny Classen.. kvlitou je asi lepsi urcite ten Kaindl, ale co sa tyka udržby, tak neviem, aky je rozdiel v ich povrchovych upravach, myslim, neviem, co ktory vyrobca pouziva, ale Classen sa ovela lepsie udrzuje napriek tomu, ze je tmavší .. menej na nom vidno prach, aj šlapy... je to zaujimave, to by som nepovedala, prejavilo sa to az v lete, ked sa chodilo na boso.... a zvonku sa dost prašilo cez sieťky na fr. oknach ( nemame travu este....) ... Mojo favorit je, bol a bude Quickstep, ten je asi naj :) ale teda prekvapivo som spokojna aj s Classenom, hoci par ludom sa vraj na miestach spojov odlupuju rožteky, nam sa to stalo len na jednom mieste a myslim, ze to je chybou pri pokládke...ze asi buchli..
Odpovedať
Profilova fotka
@vivi1279 Quickstep kupis v Stavstroji Sered, pri Autob, stanici, a maju tam aj ine podlahy.... A este ho maju tusim aj v Jafholze spačince .. aj Kaindl tam maju, tam sme ho my brali....
Odpovedať
@vivi1279 no my sme dali preto hrubsie, pretoze sa nam to zda byt lepsie a pevnejsie. Mame vsade laminat, aj v kuchyni, ale je pravda, ze byvame iba rok, co to pravidelne uzivame...ale kym sa neprestahovali, tak sme chodili obuti, pustame dnu aj psa, ktory pri pohybe vydava zaujimave zvuky pri dotyku jeho pazurov s podlahou, ale vobec nemam strach, zatial nic, ziadne skrabance ani nic take. Taktiez ked mi nieco spadne, je to v pohode. Rozliate som nemala este nic, iba par frkancov z riadu, ale to je asi v pohode u kazdej. Ja si myslim, ze aj s tou vodou, nikdy nevies, ako to dopadne - odpad z toho Kaindl sme vcera nechali na dazdi, dnes to pozriem, ci to napuchlo, ale samozrejme, to je uz extrem, ale uvidime, ha ha...u rodicov vytiekla pracka na lacnejsi laminat (z pred 5 rokov) a nic :-) Myslim si, ze od 15 do 20 € kupis uz velmi dobry laminat...niekedy sa sama seba pytam, preco sme na dolne poschodie kupili taky drahy laminat (27 eur), ale som s nim velmi spokojna, je to velmi pekna podlaha :-)
Odpovedať
@petique @katrin21 dakujem za nazory, vcera som bola pozerat uz nejake podlahy a dnes idem do tej Serede aj kvoli dveram, predavaju tam Sapeli a ma teraz akciu na sklene dvere... mozem sa sptat este na Vas nazor, ake dvere k podlahe dub taka bielo siva? plati pravidlo, bleda podlaha, tmave dvere, napr. americky orech by bol OK? co vy na to?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahojte chcela by som sa opytat ci su laminatove podlahy v hodne na podlahove kurenie a ak to niekto takto mate davalis te pod laminat este nieco alebo ste ich davali rovno na potery :-| dakujem
Odpovedať
@antoniab na obaloch mas aj oznacenie ci je vhodna na podlahove kurenie a pod podlahu sa dava specialna podlozka na podlahovku, my sme davali nejaku modru.
Odpovedať
@vivi1279 my sme kupili Egger do celeho domu (vysla nas 10,50€ za m2) tiez som nechcela najdrahsiu ani najlacnejsiu...mali na nu prave akciu... no nekup to...:-) K tym dveram - podlahu mame tiez bledu a ideme davat tmave dvere - niezeby to bolo pravidlo - ale chcem taky kontrast...:-D A ten americky orech je krasny - mohlo by to vyzerat fakt pekne - nasla som fotku - mozno ti pomoze pri rozhodovani...:-)
Odpovedať
@ivcek dakujem za radu. no tie dvere fakt vyzeraju super. viac a viac rozmyslam, ze sa priklonim k tomu orechu. bude to kontrastne a nebude to splyvat. pani v obchode ma nahovarala aj na tmavosive dvere, kedze mame aj sive okna, ale zase nechcem vsetko sive, nech sme neni ako v krematoriu, chce to aj trochu teplych farieb. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Orechom nič nepokazíš, je krásny a má úžasnú krezbu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivcek mate podlahove kurenie tiez sme vybrali egger sice drahsiu ale to je jedno len ked manzel spomenul podlahove kurenie tak on hned nanas ze laminatove podlahy na podlahove kurenie nejdu ale drevene a mne pridu dost hrube na podlahovku a nepacia sa mi :-|
Odpovedať
@antoniab normalne mame podlahove kurenie....tiez sa my zda, ze drevene podlahy su dost hrube na to aby sli na podlahovku....tak si dajte to co sa Vam paci....:-D a skus este postudovat nejake diskusie tu ma MS - urcite tam niekde najdes vyhody a nevyhody...:-D Ja som ani o nicom inom ako laminate na podlahove kurenie nerozmyslala...:-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ivcek takze nemate problem z prestupom tepla zeby to nevykurilo ci chladnou laminatkou a este otazocka aku podlozku ste podto davali :-) ja uz mam toho prestudovane ze ma hlava boli len kazdy svojho boha chvali a nemam zaidnych znamich co by mali podlahovku a ludia okolo mna mi vzdy navrhuju tie najdrahsie riesenia 8-( ]-( :-(
Odpovedať
Ohladom prestupu tepla je urcite lepsie drevo-urcene na podlahovku ako laminat. A to drevo nie plavajuce ale lepene,samozrejme lepidlom na podlahovku. Ak uz silou mocou chcete laminat, treba specialnu podlozku na podlahovku,ale aj tak logicky-vytvorite tam vzduchovu medzeru a tym zhorsite prestup tepla, vykurit vykurite,ale zvysujete zbytocne teplotu. Drevo je urcite krajsie ako lamino-lamino je obycajna zalaminovana tapeta,neustale sa opakujuci ten isty vzor.
Odpovedať
@antoniab takto ti to este neviem povedat...este nebyvame...ale zda sa mi, ze nie je problem..nie je chadna.... Davali sme pod nu texizol....ci ako sa to vola...:-D :-D ...ja sa nevyznam, ale aha atlaska ti zodpovedala otazku....:-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa rozhodli pre Egger. Myslíte že je to v pohode? Má niekto s ňou zlú skúsenosť?
Odpovedať
dávali sme Balterio, 7mm, máme podlahové kúrenie. Je to drahšie ale zatiaľ lahoda. Padlo nám už x vecí, najčastejšie v kuchyni ale značky žiadne. Pod krbom rovnako bez akejkoľvek ujmy aj keď občas pri prikladaní vystrelí nejaký kúsok. Keď sme vyberali tak sme chceli Kaindl, náš dekor bol ale iba v 10mmm a Egger zasa nemal wenge vôbec. Žena postavila hlavu a tak jediné bolo práve Balterio. V MM v Trnave ale občas bývajú Classen za nejaké podozrivo dobré ceny a tie sme mali v byte 6 rokov a boli ako nové a to za hubičku proti terajším tak neviem.
Odpovedať
@atlaska máš úplnú pravdu, tá podložka musí byť originál na podlahovku. Ale nie je to žiadna cenová tragédia iba dodám že nás odhováral kúrenár od podložky z Baumaxu (taká oranžová myslím) vraj po čase sa rozpadáva. Ale nemám žiadnu skúsenosť, dávali sme originál k podlahe a dokupovali sme nejaké zbytky v TT v Diegu. Nakoniec v tom rozdiel necítime.
Odpovedať
@ivcek nemas detailne foto dveri, velmi sa mi pacia , ake su odtien , material
Odpovedať
@dani777 ahoj....ten obrazok som nasla len tak na nete....ale je to tu v albumoch od uzivatelky kety75...skus pozriet...pripadne sa jej popytat...:-D konkretne: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/k... ...maju velmi pekne zariadeny domcek.....:-)
Odpovedať
@ivcek dakuej, nasla som si to , su to dvere sapeli dyhovane :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Vidím, že téma už dlhšie stojí.., ale skúsim sa spýtať, či niekto nemáte skúsenosť s parketami INKU Classic z Kiky. Cena sa pohybuje okolo 20-25€/m2, nikde som sa s nimi ešte nestretla, ale zaujali ma kvôli širokému výberu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?