Polozit ciastocne plavajucu podlahu, ked sa este nekurilo?

Profilova fotka
Ahojte. Chcem sa opytat na nazor ludi, co sa vyznaju. Chcem pokladat plavajucu laminatovu podlahu. Cital som, ze je potrebne pred tym spustit aspon na par dni podlahove kurenie (podlahovka este nebola nikdy spustena - novostavba). Teraz som v situacii, ked ma tlaci firma, ktora mi ma montovat drevene samonosne schodisko, ze uz potrebuju vybavit moju zakazku. Na to, aby namontovali schody, musim mat polozenu podlahu. Ale kurenar zasa nestiha a kurenie mi spusti az na buduci tyzden. Moja otazka znie. Mozem polozit plavajucu laminatovu podlahu, aj ked potery este nie su prekurene (su vyschnute), len do chodby na . podlazi (cca. 10m2) a do chodby na 2. podlazi (3,5m2). To by stacilo pre montaz schodov. Vadilo by to laminatu, ked by sa az potom spustilo kurenie? Zbytok podlahy v celom dome by som kladol az po tom, co budu potery prekurene. Je v tom nejake riziko?
Odpovedať
Profilova fotka
@mato176 čiastočné plochy sa pozhotovení schodov dajú nadvihnť klinom aby umožnili lepšie odvetranie
Odpovedať
@mato176 to akoze ked budes niekedy chciet vymenit podlahu, budes musiet rozoberat schody?
Odpovedať
@mato176 Nezabudni pod podlahu parozabranu a podla mna to pri malej ploche nebude problem. Vlhkost sa nejako vyvzlina a odpari na inom mieste
Odpovedať
@mato176 je nepodstatne ci sa kurilo alebo nie, ked uz tak ako je suchy poter, kolko ho tam mas?
Odpovedať
@mato176 ahoj, mal som v minulosti podobny problem, ibaze nie so schodami ale s kuchynou. Tiez ju potrebovali namontovat. Ja som dal foliu nato podlozku a nato plavacku. Po krajoch som nedaval listy. Ked zacnes kurit, su dve moznosti. Bud budes mat na kotly proces susenia, ktory spustis, alebo ak nie, bude do podlahovky pustat teplu vodu postupne... Ja som zacinal kurit tak, ze som prvy den dal do podlahovky vodu len o teplote 22-24 stupnov a kazdy den som pridaval po 2 stupnoch az som sa dostal na max 38. Teraz pri kureni si uz kotol dodava teplotu ako je potrebne. A hlavne ked zacnes kurit, tak treba velmi vela vetrat. Cize jemne kurit a vela vetrat a nema sa co stat:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Nebudem menit podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell poter je cementovy. Hrubka cca. 6-7cm. Bol zhotoveny 1.jula.
Odpovedať
takze treba pokladat plavacku az ked sa kuri? ak ju polozim skor ako kuri podlahovka, sa zduje ak sa bude nejaka vlhkost odparovat?
Odpovedať
@mato176 takych uz bolo, co to tvrdili, potom praskla hadica na bateriu v kupelni a dopadlo to inak. Proste sa mi zda cudne, polozit schodisko na laminat, co je na makkej podlozke, ale mozno sa to fakt tak robi. Kazdopadne, velmi pochybujem, ze poter zhotoveny 1. jula uz bude mat pozadovanu "suchost".
Odpovedať
7cm poter mas uz suchy? Mal by sa prekurit, je nato na kotly program. nebudes menit podlahu??? tomu never, nebudes ju predsa mat 30rokov a este k tomu laminatku. nemusi ani prasknut trubka, aj povrchovo ju vie vela udalosti poskodit. Tiez je divne samonosne schodisko polozis na laminat?
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska @gashtaan Vyrobca schodiska tvrdi, ze montuje schodiska takym sposobom. Nebudem sa s nim hadat. Vymenu podlahy naozaj nepredpokladam. A ked dojde k nejakej havarii, no tak samozrejme sa to bude potom riesit. Tak tu podlahu okolo mieste, kde sedia schody orezem a budem to musiet nejako olistovat (hoci si to neviem teraz predstavit). Co bude o 30 rokov teraz neriesim. To by som musel mysliet ja na to, ze co ak mi udrie do strechy blesk, co ak pridu povodne, co ak pride vichrica, co ak mi vyhori elektroinstalacia, co ak ,... neviem co. Proste schody budu polozene na podlahe a fixovane do stien. A nemyslim si, ze poter nie je po 3,5 mesiaci suchy. Meral som vlhkomerom. Vsade mi ukazalo pod 2% co sa pri cementovom poteri povazuje za suche. Jasne, ked sa spusti kurenie, moze este dodatocne vyjst nejaka vnutorna vlhkost, preto kladiem tuto otazku na fore, ci mozem kusok podlahy polozit.
Odpovedať
@mato176 daj to tam su to cez 3 mesiace, daj pre klud duse lespiu podlozklu. Podlahu v najhorsom z pod tych schodov nejako vytiahnes horsia bude ale asi nasledna montaz.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Skôr ako by som nemal prekúrenú a presušenú celú podlahu by som parkety ani schody nedával. Poter mám robený skôr a aj tak som všetkých stopol. Ak sa fy zo schodmi ponáhľa, nech preberie na seba všetky záruky a záväzky uhradiť prípadné škody. Poter máš suchý len na povrchu. Ak začneš kúriť uvidíš ako extrémne sa zvýši vlhkosť ak sa začne presúšať poter odspodu. Kurenár mi rovnako zdržiava procesy. Mám ho azda zabiť ??!!, jednoducho musia aj u mňa všetci v rade počkať. Podlahári so zašpárovaním dlažby (už to som ustúpil, že ju položili a parketári, rovnako schody s drevom. Každá sranda má svoje hranice.
Odpovedať
@mato176 Daj si premerať aká je vlhkosť poteru ale na tú malú plochu sa ti nemôže nič stať. Ak tam ešte dáš aj parozábranu tá by ti mala ochrániť laminátovú podlahu pred vlhkosťou. A opýtaj sa toho čo ti bude robiť tie schody ,že prečo tam musí byť tá plávačka?
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt No, ich odpoved bola v podstate nieco v tom style, ze to tak robia vzdy. Ono, zase by bolo aj dost krkolomne orezvat a listovat ten laminat okolo kazdeho zahybu. Predpokladam, ze stycna plocha schodov so zemou bude mat clenitejsi tvar.
Odpovedať
ides davat plavajucu podlahu a zaroven ju schodami zafixujes. takto ju nezreklamujes az sa zacne vyduvat. netreba cakat 30rokov, ale 30rokov nebudete mat jednu podlahu snad? to niesu drevene parkety. a blesk,povodne..... to mas snad nejako osetrene nie? Ale ano kazdy nech si dava ako uzna za vhodne. Naco sa pytas,ked si presvedceny ze to bude OK. Zakurovaci program sa na kotle montuje,lebo sa vyrobcom kotlov chce a takto si zvysuju naklady.
Odpovedať
@atlaska sak to nevadi ked ju zafixuje nie..
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ja sa nepytam ci si mam dat schody na podlahu alebo nie. Ja sa pytam, ci vela zariskujem, ked si kusok podlahy, kvoli casovej tiesni, polozim uz teraz. Trosku sa to tu domiesalo. A jednu podlahu 30 rokov? Preco nie? Neviem, co bude so mnou za 6 mesiacov, nie to este o 30 rokov. Su dolezitejsie veci..
Odpovedať
dobra tema, my tiez budeme davat podlahu cca 100 metrov, ale doteraz sme nespustali podlahove kurenie nakolko stale cakame na hodiny od plynarov a na majstra ktory spusti kotol. Takze podlahu klast az po zakureni...podlahu sme zalievali na jar, kolko krat mame spustit kurenie, ci radsej uz temperovat? v dome sa zatial nebyva samozrejme. dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
Najprv vysušiť podkladný betón
Odpovedať
@luciana1977 kur nie kvoli podlahe ale aby schol cely dom inak ti tam bude plesniet. To ze treba zakurit v podlahe pred kladenim to je asi nejaky magicky ritual ktory tu njektori propaguju, vsak niekto chodi do kostola niekto mesity a niekto nemoze polozit dlazku kym sa nezakuri asi aby vyhnal duchov
Odpovedať
@sysell diky :-) aj som sa pousmiala nad tym magickym ritualom
Odpovedať
@mato176 kludne možeš schody položit na podložku v hrubke plavajucej podlahy a normalny podlahar ti ju potom vymeni za podlahu . schody sa daju milimetre nadvihnut
Odpovedať
Profilova fotka
@mato176 urob to tak ako ti poradil @martinmatko ,je to normalna bezna vec, aj u nas to tak robievame ked este nie je podlaha urobena ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?