Položenie laminátovej podlahy pred spustením kúrenia

Zdravím, na jeseň by sme sa chceli sťahovať, o cca 3 tyždne by nam mala prisť kuchyňa. Problém je že ešte nemáme kotol a ani dokončenú elektriku, teda zásuvk a pozapájané ističe. Teda potrebovali by sme položiť laminátovú plábajúcu podlahu ale ešte pred spustením kurenia. Ide o podlahové kúrenie, poter bol robený v apríli. Dal by som parotesnúp foliu, podlahovú foliu a podlahu. Aké sú riziká? môže dojsť k poškodeniu podlahy? Ďakujem za odpovEĎ. Ešte chcem dodať že dlažba už je položená v kupelni a predsieni..dufam te nespraska pri spustení kurenia. Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@stokinger treba zmerat vlhkost poteru a riadit sa podla toho, ci je dostatocne vyschnuty...
Odpovedať
dasa to aj nejakym inym sposobom alebo treba volat podlahára?
Odpovedať
my sme tak davali, no az ked vlhkost klesla pod 60perc. V tom case sme stale vetrali a bolo sucho, veterno, takze vlhkost klesla aj pod 40perc. Samozrejme, pri zavretych oknach to zas stupalo po 60tku
Odpovedať
@stokinger neskusal som to, ale jedna moznost je nalepit kus igelitu na podlahu a sledovat ci sa orosi... nie je to zrovna presne meranie, ale ked sa orosi, mas to na 100%, ze podlahu tam nemas este davat :)
Odpovedať
@stokinger dlazbe sa nic nestane, ale poter bude este prilis vlhky. Moj poter nemal bez susenia vhodne parametre po ROKU, a leto bolo extremne horuce, dokonca este neboli ani okna. Podla mna je to bez susiaceho programu bez sance. Urcite pockat na kurenie.
Odpovedať
no dnes som si požical pristroj na meranie vlhkosti poteru.... hodnoty od 1,6-1,9% podlahár povedal že v pohode možem klasť tak verim že sa nič neprihodí...
Odpovedať
@stokinger gratulujem :) ak ide o cementovy poter, do 2% by malo byt v pohode...
Odpovedať
Po prvom zakureni moze dojst este k dodatocnemu uniku vlhkosti. Dnesne nove kotle maju program postupneho zakurenia. Samozrejme da sa pokladat podlaha aj bez toho s rizikom. Potom nasleduju reklamacie a nareky,preco sa nam za skrinou tvori plesen? a podobne "zimne "otazky na MS.
Odpovedať
@atlaska on kotol nema zapojeny este, keby mal, toto by to pravdepodobne vobec neriesil...
Odpovedať
@gashtaan nejaky postup prac na vystavbe domu by sa mal dodrziavat. Ale nech robi kto ako chce.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?