Pokládka VINYLOVEJ podlahy na OSB dosky.

Zdravím všetkých. Po prerábke poschodia starého domu, som skončil pri otázke a čo podlahy? Momentálny stav je nasledovný: Ako základ sú staré nosné drevené trámy, na ne bola cez protikrokovú podložku pripevnená pomocná drevená konštrukica. Na ktorú sme priskrutkovali OSB dosky. Medzi výplň som použil sklenú vatu. Nie som odborník ale postupným bádaním som sa rozhodol za podlahu lepený vinyl (pravde podobne zančka LIVYN-QUICK STEP, typ Essential). Moja otázka však je či je to dobrý nápad, resp. či to už nie kto robil. Ak áno ako postupovať, resp. čomu sa vyvarovať. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
zdravim. na osb dosky je mozne nalepit vinyl. pred montazou treba spoje osb dosiek prebrusit aby sa hrany neokopirovali na vinyl. Inak je system kladenie rovnaky ako keby kladiete na nivelacku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
zdravim vas chcel by som sa opytat ci je moznost lepit vinylovu podlahu na plavajucu podlahu Dakujem Respektive ked ze nemame podlahove kurenie ci vynilova podlaha lepena na beton nebude studeny.... Dakujem za kazde poradenie.
Odpovedať
@fertozoltan Keď máš rovnú plávajúcu podlahu, tak nie je problém lepiť vinyl na ňu. Lepiť sa dá aj priamo na betón, ale musí byť rovný. Studené to bude rovnako, ako laminát. Ak tam nie je kúrenie, doporučil by som vinyl 5 mm.
Odpovedať
Profilova fotka
@fertozoltan Určite nedoporučujem lepiť vinylovú podlahu na pôvodnú plávajúcu podlahu .
Odpovedať
@parkett_mann Prečo nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 a/ Heterogenné= vrstvené materiály sa vyrábajú s dodržaním osovej symetrie . Vďaka rôznorodosti vrstvených materiálov a tým aj ich rôznych reakcií na teplo a vlhkosť sa vďaka osovo súmernému vrstveniu dosiahne tvarová stabilita výrobku . Prilepením ďalšej vrstvy na osovo symetrický a teda vyvážený výrobok, by došlo k zmene rozloženia pnutí a tým deformácii podlahy . b/ povrchová vrstva hotových podlahových materiálov je z výroby upravená tak , aby sa nej čo najmenej prichytávali akékoľvek iné zložky . Teda aj lepidlo , ktoré by sa na to muselo použiť by muselo špeciálne naleptať povrch podlahy a tak vytvoriť pevný , neoddeľujúci sa spoj. Cena takého lepidla by ďaleko presiahla cenu demontáže podlahy . c/ výrobcovia nedoporučujú na ich výrobky nanášať a ani lepiť akékoľvek iné povrchy d/ zatiaľ som sa ja osobne nestretol s výrobkom , pri ktorom by samotný výrobca uvádzal , že je vhodný na lepenie a plávajúcu drevené alebo laminátovú podlahu . Osobne som ale videl dôsledky takého kroku .
Odpovedať
tak to konpenzujem ze na beton dame hydroizolacny nater , izopor tepelnu izolaciu podlahovu a na osb dosky pojde lepeny vynil... dobre to bude takto? napise mi este niekto svoj nazor?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?