Pokládka kari sieti

Zdravím všetkých.. Vedel by mi niekto poradiť ako sa správne ukladajú kari siete? Vybral som skvaru a idem robiť betón - ipa - eps - podlahové kúrenie - anhydrid. V sobotu ideme betónovat podlahy cca 8cm podkladový betón. Stačí prekladať kari rohoze (150 oka, 8cm hrúbka) o jedno oko? A hlavne ci je potrebne ich podložiť alebo rovno položiť na zhutneny povrch? Dakujem
Odpovedať
@palito123 deka 8cm? no nwm nwm prekladat o 3 oka a dat vymedzovaky, ked to bude polozene na makadame, neplni svoju funkciu
Odpovedať
Makadam mam vysypaný v dvoch miestnostiach kde bola čistá zem, v ostatných je štrk. Prečo to na Makadame neplní funkciu? Môžeš upresniť tie vymedzovaky?
Odpovedať
@palito123 oka daj aspon o 3 oka, dobre je zviazať viazacím drôtom. Vymedzovačky myslel - podložiť pod kari sieť aby bola celá zaliata v betóne. Ak by si ju iba položil na makadam a zalial, pod váhou betónu by ju pritlačilo na makadam a sieť by nebola v strede betónu ale na jej spodnej časti, kde by neplnila svoju funkciu.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ betónujete starý uležaný terén , a nebudete na betón dávať murované steny alebo priečky , tak všetka výstuž je zbytočná, sú to vyhodené peniaze.Nikdy sa to nerobilo a domy stoja 80 rokov na svojich miestach.
Odpovedať
@andrej776655 ok uz mi je to jasne ..takze pri planovanej hrubke 8 cm betonu..kolko cm by bolo najlepsie tu kari siet podlozit ? a co na to pouzit? treba dlhsie pasy nejakej zeleznej vystuze alebo staci podlozit kamenmi?
Odpovedať
@mesarosanton kari rohoze su uz kupene takze pojdu do podlahy ..do starych domoch sa nedavali to je pravda ale tam boli podlahy skvara alebo strk a na tom hranoly a dosky takze nebolo kde..
Odpovedať
@palito123 podložte kamenmi, akékolvek stojky idú do penazí. ale tá doska 8cm nedávate málo? Ešte medzi IPU a EPS dajte obyč igelit
Odpovedať
@janulikk o tom igelite viem ..myslite ze 8cm je malo... co som obehal fora ale aj po porade s roznymi ludmi sa ta hrubka pohybuje od 5cm do 10cm ..kazdy hovori inak tak sme vybrali taky stred tych 8cm .. 8cm bude minimum , niekde to bude aj tych 10cm kedze pripraveny povrch nie ja na 100 percent v rovine( predtym bola kazda miestnost v inej vyske ..rozdiel 5-8cm medzi miestnostami)
Odpovedať
Tento poter bude sluzit na spevnenie podlozia a na to pojde tepelna izolacia a poter? PS ten igelit medzi polystyren a ipu je povera na urovni dychania stien..
Odpovedať
@stowasser zlozenie som pisal na zaciatku.. ano pojde na to tepelna izolacia + podlahove kurenie a nakoniec dalsi poter (anhydrid) ..
Odpovedať
@palito123 ak ti mozem poradit tak sa skus poradit so statikom co sa tyka hrubky betonoveho poteru. Ma to sluzit ako zakladova doska? Najlepsie by bolo ak by bola siet v strede poteru cize pri 8cm - 4 cm. . Staci podlozit kamenmi. Igelit medzi eps som daval aj ja. Nie je to drahe... informoval som sa na tom. Pani kt. Robi en. Certifikaty mi ho odporucila v stavebninach nie... zevraj ipa uz neobsahuje decht, kt. By znehodnotil polystyren... radsej som dal.
Odpovedať
@andrej776655 jedna sa o podkladovy beton pod podlahy ..zakladova doska je myslim nieco ine ..rozdiel je ten ze na zakladovej doske stoji cely dom t.j obvodove mury a priecky...tu sa jedna iba o pevny podklad pod podlahy na ktorom budu izolacie +PODLAHVE KURENIE+a nakoniec 5-6cm poter anhydrit... nebudu na tom stat ziadne tazke steny ..priecky dorobim sadrokartonom a tu foliu radsej dam aj ja...ako hovoris nie je to az taka draha
Odpovedať
Článok sa načítava...
Robim podlahovku v garazi, davam 2x4cm EPS, trubky a cement. poter. Rozmyslal som ze dam kari siet pod podlahovku, aby to bolo silnejsie.... tiez by som ju mal asi nadvihnut?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Ja som to robil teraz, zem som udusal žabou, na to štrk, aj tan som udusal, na to tehly do vodováhy a na to karirohože, do stien som navŕtal diery na roxor, a to všetko previažem drôtom. Na to ide betón 10-15 cm, na to 10 cm izolácia a 7cm poter. Na to podlaha.
Odpovedať
Profilova fotka
A karirohož som dával cez 2 oká, 8cm, 15x15 oká.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Takže ako odporúčate upraviť starú podlahu? Pod dřevěnou podlahou je štrk a pod štrkom hlina už dlhé roky. Akú hrúbku betónu dať? A je potrebná aj kari sieť? Potom by na to šla nejaká podlaha. Ďakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kami_la všetko vybrať , vybetonovat prvú platnu aby z nej roxor išiel do mura na previazanie , polystyrén a potom poter
Odpovedať
@andrej776655 pozor vystuz nema byt v strede, ale vspodnej casti betonu musi byt dodrzyne krytie cize betonon má byt zaliata aj zospodu. Krytie v tomto pripade by malo byt 2 cm. proste sem tam pod vystuz treba podlozit ako tu pisu vymedzovaky aby vystuz bola 2 cm od spodnej hrany betonu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobrý deň prečo sa musí vytiahnuť celá škvara? Čo sa stane ak ju tam nechám? Môžem na škvaru položiť vymedzovaky výstuž a zaliať 10-12cm betónom alebo musí byť štrk či piesok pod betónom z nejakého dôvodu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?