Podložka pod plávajúcu podlahu.

Dobrý deň, potreboval by som poradiť. Mám možnosť kúpiť za dobré peniaze MIRELON 2mm ako podložku pod plávajúcu podlahu do novostavby. Ale zdá sa mi to dosť tenké. Môžem dať aj 2 vrstvy, aby to bola hrúbka 4mm a prilepiť to nejakou páskou. Bojím sa, že sa mi to bude nejak po sebe posúvať alebo také niečo..Aké máte skúsenosti? Ďakujem za všetky odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
nie je lacnejšie položiť jednu 3 alebo 4 mm hrubú, ako dve 2 milimetrové? Aj keď kúpiš za polovičnú cenu ten tenký, aj tak si nič neušetril...
Odpovedať
@dada1973 podla mna by sa skor posuvala samotna podlaha na mirelone nez mirelon na mirelone :) Kazdopadne, pozor na to, ze mirelon nie je vhodny na podlahove kurenie...
Odpovedať
Ďakujem za upozornenie, máme podlahové kúrenie..tak z mirelonu asi nič nebude :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@dada1973 Pod podlahu na podlahove vykurovanie je vhodny texizal. Je lacnejsi ako original material napr z Quickstepu.
Odpovedať
Mám podlahové kúrenie a laminátové parkety som ukladal priamo na betón, aby bol tepelný odpor minimálny. Po 15 rokoch môžem povedať, že všetko úplne v pohode. Sused má drevenné parkety a on ich lepil priamo na betón. Tiež v pohode. ;-)
Odpovedať
Dobrý deň, som tu nový, chcel by som nadviazať na príspevok od dad1973. Ideme bývať do nového bytu, kde je uložené teplovodné podlahové kúrenie. Som z toho úplne zmetený. na jednom mieste sa píše, že by mala byť pod plávajúcou podlahou parozábrana, aby nešla vlhkosť do podlahy, iní zasa píšu, že parozábrana určite nie, lebo sa bude zbytková vlhkosť z poteru držať pod podložkou a je to priestor na rast plesní atď... Rozdielne sú aj parametre podložiek. Poradťe mi, či tomu správne rozumiem. Ak má jedna tepelný odpor, napr. táto: http://www.plavajucepodlahy.wbl.sk/Po... 0,0417 m2W/K a táto: http://www.kvalitne-podlahy.sk/podlah..., ktorá je ale strašne drahá ale ma odpor len 0,01 m2W/K co je rozdiel 0,0317 m2W/K. Čo je lepšie? Čo tam dat? Ďakujem za odpovede.
Odpovedať
@matej221 Je byt na prízemí = na zemi? Je to novostavba? Aká je zvyšková vlhkosť v poteri? Ak ste na vyšších podlažiach a pod vami sa kúri, tak to neriešte, dajte tenučkú lacnú podložku napr. z MM, kvôli utlmeniu krokov. Dúfam, že podlahovka je navrhnutá na lamino. Ak je to na prízemí, tak tam to môže byť rôzne - podľa toho, či je dobre spravená hydroizolácia... ak by bola HI netesná, tak parozábrana pomôže (toto je myslím hlavný dôvod, pre ktorý výrobcovia plávačiek vyžadujú parozábranu). My sme v prízemí dali parozábranu pod poter a máme veľmi hrubú tepelnú izoláciu, takže rosný bod v podlahe nehrozí - pod laminom máme len kročajovú nezlepenú podložku, ktorá sa parozábranou nedá nazvať. Vo vašom prípade by som zmerala (nechala zmerať) zvyškovú vlhkosť v poteri - ak by bola vysoká, tak vysušiť pomocou zapnutej podlahovky. Potom môžete smelo dať parozábranu.
Odpovedať
@matej221 odkiaľ máte informáciu, že tá drahšia podložka má R len 0,01 ? Má písanú hr. 1,8 mm - nech je z toho 0,1 mm Al vrstva. Čiže 1,7 mm je nejaký izolačný materiál, pena, odhadujem lambdu okolo 0,04 a R by potom bolo tiež okolo 0,04 m2K/W, podobne ako u tej lacnej. Ale ak je materiál podložky od parador s väčšou tepelnou vodivosťou (4x), tak potom bude R=0,01.
Odpovedať
som trosku sokovany z pokladky podlahy priamo na beton bez podlozky. podlozka sluzi na tlmenie buchania pri chodzi po podlahe, nevidel som este laminat polozit bez podlozky plavajucim sposobom =-) . Samozrejme lepit drevo a parkety sa musi bez podlozky. Vsetci vyrobcovia odporucaju parozabranu na podlahove kurenie, pokial tam pri reklamacii nebude tak sa dalej ani nebudu bavit. Odporucam podlozku 3v1 ktora je uz priamo s foliou, alebo texizol, ale + folia.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?