Podlahový polystyrén ?

môžem použiť do podlahy ,kde ide aj podlahové kúrenie fasádny polystyrén ?,alebo aku minimálnu pevnosť odporúčate,a podlahové kúrenie vodné,beton alebo anhidrit ? dakujem
Odpovedať
@jm40 fasadny urcite nie do podlahy eps 100s
Odpovedať
Fasadny polys. do podlahy určite nie. A najlepšie kúrenie asi bude betón. :-D Resp. Asi bola otázka čo na podlahove kúrenie. Tak asi anhydrid poter.
Odpovedať
:-D ,a nestačí do podlahy eps 80 ?,,,,a v čom je lepší anhydrid ?
Odpovedať
Nedavaj fasadny urcite .anyhidrid mozes dat mensiu hrubku ako beton ak potrebujes dat viac EPS , skor sa ti prehreje kedze ho je menj ako betonu ,ked mas rurky ti lepsie oblepi rurky ako beton kedze sa leje je lepsi prenos tepla na trubky,netreba ti dilatacie pokial to nedavas do palaca ;-) , je samonivelacny takze by mala byt aj pekna rovina bez nutnosti nivelaku. Dal som beton 8-)
Odpovedať
@vader100 to s tou rovinou je relativne...ak sa bude lepit vinyl,tak treba nivelizovat aj anhydrid...
Odpovedať
Profilova fotka
@realistanr ano relativne.... nivelovat anhydrit treba len vtedy ked je nekvalite vyliaty............... cize ak to firma nezvladne, tak im nic nezaplat aby si mal na dorovnanie nivelakom.... ;-) u mna anhydrit netrebalo nivelovat isiel na to len specialny hydronater a potom rovno vinyl...
Odpovedať
@vader100 najmä posledna veta to zabila. Ale tak to je občas. Poznám. :-N
Odpovedať
@realistanr asi ano nemam skusenosti
Odpovedať
@pistikus 8-)
Odpovedať
Nam radili dat podla hrubky izolacie. 10cm-eps100, 15cm-eps150, 20cm-eps200. Dali sme 14cm eps150, 5-6cm betonovy poter.
Odpovedať
@junior40 A ak dávajú do pasívnych domov 25 cm hrúbku?
Odpovedať
@blacksr podla tej logiky je mozne ist do hrubky izolacie 70cm :) ja som kupoval kvoli pripevneniu masivnych lepenych nosnikov k domu, na zamedzenie tepelneho mostu od Basf eps700
Odpovedať
Článok sa načítava...
@blacksr skombinujes 10cm EPS 100 a 15cm EPS 150😀
Odpovedať
@filipe1 :-D
Odpovedať
@blacksr vysvetlovali tak, ze cim je vacsia hrubka izolacie, tym je vacsia aj deformacia od zatazenia. Aby sa nam casom neoddelili sokle pri skriniach, pracke atd. treba pouzit pevnejsi typ. Do pasivneho by som dal asi grafitovy.
Odpovedať
ja mam 15cm EPS150... fasadny EPS70 do podlahy urcite nepatri.
Odpovedať
@junior40 Tá deformácia nastane, ak zaťažíte EPS tou záťažou, aká je maximálna - čiže 10 ton/m2 pre 100 S. Bežne však je z toho zlomok - k deformácii nedochádza vôbec. Takže aj pre 25 cm hrúbku stačí 100 S.
Odpovedať
Myslim ze je to vsetko pri idealnom stave ,eps postavenom na idelane rovnom podklade, nie kazdy rozvna do piesku a pod.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?