Podlahové kúrenie a drevené parkety

Ahojte. Ma tu niekdo podlahove kurenie a drevene parkety?
Odpovedať
Ja mam drevo... a podlahove elektricke kurenie
Odpovedať
@mishkabb Ahoj Spokojna prejde teplo v pohode.? A nahodou aky je tep odpor v kw.? A hrubku parkety mas cca 11mm? Lebo ja Budem mat podlahove a chcem tam dat parkety
Odpovedať
@skodaoctavia zistim technicke veci a dam vediet aj ked ten odpor neviem z kade vezmem :)) Mame jasenove podlahy z masivu, neviem ci 14-16mm sa nerobili... teplo prejde, vykuri sa aj dost rychlo vzduch atd, ale je citelne ta podlaha chladnejsia ako na prizemi, kde mame kamennu podlahu, tam je zase priam horuca. Ale to je normalne...
Odpovedať
Ahoj Toho som obaval ze ci to teplo prejde. Ale ked vravis ze prejde tak je to super Hlavne ze vykuri cely dom do tepla. Lebo vela ludi tvrdi ze to tazko prejde cez drevenu podlahu. Mate plyn alebo tep cerpadlo.? Budeme mat plyn. Zatial dakujem za info
Odpovedať
@skodaoctavia co je na tom take super, ze musia valit taku horucu vodu do podlahy aby prekurili to drevo? Ked maju kamennu podlahu priam horucu je to vsetko, len nie normalne.
Odpovedať
@gashtaan Caf tak aky mas nazor na parkety z podlahove kurenim?
Odpovedať
@skodaoctavia idealne to nie je, ja by som to na podlahove kurenie nedaval... ale pokial su parkety lepene a v podlahe pod kurenim je dostatok izolacie (ak ide o prve podlazie), urcite sa s tym da zit. Hlavne treba kurenie tak zregulovat, aby inde nebola podlaha horuca, to nie je normalne ani zdrave.
Odpovedať
@skodaoctavia je to nezmysel, zrac energie, drevo je predsa prirodzeny izolant...ja mam teakove parkety, iba 0,7 cm hrube a nadavam, ze som sa nechal prehovorit....
Odpovedať
@jojosr caf Kolko mas naklady na kurenie.? Mas bungalow?
Odpovedať
Profilova fotka
@skodaoctavia Dobrý deň nad akými drevenými parketami uvažujete?
Odpovedať
@mega_parket Dobry den predpokladam ze ich predavate Co odporucuje? A aka hrubka? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@skodaoctavia Áno máme rôzne typy drevených parkiet. V prípade podlahového vykurovania je najlepšie riešenie masívna drevená parketa (DUB) v hrúbke max 15mm a šírka dosky 150mm, spôsob pokládky celplošné lepenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mega_parket Takze teplo prejde tip top do max 15 mm? Tep odpor?
Odpovedať
Profilova fotka
@skodaoctavia Max hrúbka drevenej parkety ktorú môžete použiť pri podl vyk je 15mm áno. Masív z toho dôvodu že má lepší prestup tepla nakoľko Dub je ťažké a hutné drevo. Vrstvená parketa môže byť použitá tiež ale tep prestup je nižší vďaka smrekovým nosným vrstvám..
Odpovedať
@mega_parket Takze jednoznacne dubove?
Odpovedať
My mame dubove parkety na podlahovke, je to super. Mame stary nezatepleny dom, mame ich na prizemi, na poschodi su radiatory. V zime bolo dole teplo a hore zima. Takze tak. Podla mna to vykuri super. Mne napr. vadi podlahove a dlazba, je to az priluz horuce. A ten pocit chodit pi teplom dreve je na nezaplatenie.
Odpovedať
@gashtaan nevalime vodu nikam :D A nastavime si to tak ako sa nam paci, ak budem chciet preskakovat po horucich kamenoch, tak budem, nie? :))) @skodaoctavia mame elektricke kurenie vsade, ziadnu vodu, cize nic take Vykuri to v pohode, toho sa vobec neboj. Naklady na kurenie mame uplne take iste ako vsetci susedia okolo... ked sme to prepocitali na m2 samozrejme, kedze rozlohy mame kazdy ine. S tym, ze suseida dokuruju aj drevom viac menej vsetci a my sme este nestihli drevo kupit minulu sezonu :) A skutocne aj ked ku nam niekto pride, ten pocit po tom chodit... to je uzasne.. stale... nie len ked sa kuri. Drevo je drevo.
Odpovedať
Profilova fotka
@skodaoctavia Áno, Dubové su najvhodnejšie, najdostupnejšie a v najširšom spektre rozmerov a povrchových úprav.
Odpovedať
@nastasyk Ahoj tak to rad povujem ze si Spokojna. Mohol by som poprosit nejake foto? Ak ti dam email address
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?