Podlahové kúrenie a sprchový kút bez vaničky

Ahojte Mame instalovane podlahove (teplovodne) kurenie v kupelni, aj v casti, kde sme chceli murovany sprchovy kut. Ti, co nam mozno budu robit kupelnu, povedali: A. pod sprchu (murovanu) musi ist hydroizolacia B. na podlahove kurenie nemoze ist hydroizolacia (vraj napuci) Tym sa dostavame do neprijemnej situacie, kedy by sme museli dat do kupelne sprchovu vanicku, a to velmi nechceme. Nie je mozne to spravit nejako inak ?
Odpovedať
@basobaso aku hydroizolaciu mas na mysli? a pod poterom ci nad poterom? my mame taky sprchac na podlahovom a nebol s tym ziadny problem
Odpovedať
neviem aky to je typ, ale zrejme nieco co sa dava nad poter. niekto mi dokonca poradil dat hydroizolaciu pod polystyren (tam je IPA na zakladovej doske)... nasa skladba podlahy teda je: betonova zakladova doska IPA polystyren folia (neviem aka, ale je cierna a urcite bude najlacnejsia) plastohlinikove rurky (prichytene takymi sponami zapichnutymi v polystyrene) cementovy poter (5cm aj s rurkami) dalej budu finalne podlahy miesto, kde bude sprchovy kut, ma natiahnute podlahove kurenie, ale nie je tam poter (tzn vidno tu ciernu foliu a vidno rurky podlahoveho kurenia)
Odpovedať
tiez mam sprchac a cez neho prechadza vela rurok v podlahe, od podlahovky. Je tam poter a hydroizolaciu manzel daval na ten poter, stierkoval. NEbola to ta klasicka tekuta (ako guma). NA zem a asi do 1 metra od zeme isla stierkova hydroizolacia a na zvysok isla ta klasicka - gumeny nater. NAvyse mame gres ktory nie je nasiakavy. Druhy rok to drzi dobre, ziadne problemy. Do rohov daval este tie pasky, ktore su ktomu urcene. Tam u vas este budu musiet spravit podlahu (vyspadovanu) asi nejaky kvazi poter az potom hydroizolaciu a potom dlazbu.
Odpovedať
@basobaso A: v sprche tj. v podlahe a stenách resp. na nich izolácia byť musí, existujú na to rôzne systémy s kútovými páskami hydroizolačnými fóliami, stierkami... hľadaj https://www.google.sk/search?q=izol%C... B: je to blbosť (jedine že ti pod izoláciu zabudujú vlhkosť) Nezabudnúť na odtok a vyspádovanie k nemu !!!
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo2jojo presne
Odpovedať
@jojo2jojo ved to, nam hovorili, ze by sa to mohlo roztrhnut aj o 2-3 roky, resp. ak to niekde preteka dole tak o tom nebudeme vediet a budu sa tam tvorit plesne a pod... Poprosim ta mozem mi dat presne nazvy vyrobkov, ktore manzel daval ? Dakujem ! Inak my to miesto este nemame vyspadovane, to sa dobetonuje neskor, ale ked dam na to hydroizolaciu, tak aby sme tam nezavreli nejaku vlhkost... (ale tam asi pojde iny beton ako cementovy poter) @slavoslav viem, ze izolacia tam byt musi. co sa tyka B - vraj kedze tam je teplo (a striedanie teplot), tak to vraj moze klasicku (gumennu) hydroizolaciu odstrhnut
Odpovedať
Nasiel som toto: http://www.denbraven.sk/hydroizolacne... pise sa tam: "Vďaka extrémene vysokej priľavosti k podkladom a pružnosti je tekutá lepenka vhodná i do skladby vykutovaných podlah, nad i pod vykurovacie médium. " volal som s chlapikom, ktory mi ju odporucil po konzultacii, mailom mi este posle presne informacie o tej stierke a vyhlasenie o tom, ze sa to na to moze pouzit... tak to vyzera optimisticky :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@basobaso ahoj.Prosim ta a aky poter ste dali na to miesto kde bude sprcha a poter tam nebol? My to mame presne tak ako ste mali vy.
Odpovedať
@basobaso ahoj. aj mňa by zaujímalo riešenie tohto problému + aký poter budeš dávať. My nechceme vaničku, chceme len vyspádovaný sprcháč so žľabom. Takže treba vynechať to miesto a nerobiť tam klasický poter? (budeme dávať asi anhydrid) Tiež máme podlahové kúrenie. Ďakujem za info. NEch sa darí
Odpovedať
@nikol1014 Ahoj, poter sme tam nemali vobec, iba izolaciu a kurenie, mozno by som aj fotku niekde nasiel... Beton tam isiel urcite nejaky obycajny (z vrecka), ale neviem presne aky, daval ho tam majster. @veonka ak tam este nemate kurenie, tak si ho tam urcite nedavajte (je to zbytocne). Tiez so pocul ze anhydrit nie je moc vhodny do kupelni, ale asi sa to da nejako izolovat. Poter by tam mal dat do spadu ten, kto vam bude robit kupelnu (murar), aby si urcil presnu vysku a polohu zlabu
Odpovedať
@basobaso kúrenie ešte nemáme natiahnuté. Hm. A nebude potom tá podlaha príliš studená? No, uvažujeme, že dáme cementový poter, miesto anhydridu z fin. dôvodov. Ešte uvidíme. Vy máte klasický cementový, že? A ešte by ma zaujímalo aké rozmery má tvoj sprchový kút? Ďakujem.
Odpovedať
@veonka ano mame cementovy poter. To teplo sa tam pekne roznesie. Je to lepsie lebo ta podlaha nebude tak "namahana". Kut (sklo) este nemame, naspodu rozmer 105x97
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@veonka My sme si do sprchača podlahovku dali,ono stačí jedna ,dve slučky samozrejme nešli až úplne po žlab.Žlab som mal už namontovaný cca 2-3cm pod budúcou výškou poteru.A majstri mi pekne pri robení poteru v kúpelni urobili spád aj v sprcháči.Na to šla hydroizolačná stierka a dlažba+obklad.Zatial bez problémou.
Odpovedať
Ďakujem Vám, aj za foto pre lepšiu predstavu ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Aky typ hydroizolacie ste pozuli v sprchovom kute bez vanicky kde v podlahe je podlahove kurenie??
Odpovedať
@rabbit_ko koho sa pytas ? ja som pouzil tekutu lepenku - dvojzlozkova hydroizolacia DenBraven
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@lgman Vy ste ten zlab pokladali na polystyren alebo ako ste to presne riesili?
Odpovedať
@baldikos ja mam zakladovu dosku, ipu, EPS, folia, poter (v sprche nizsie). zlab sa polozil na poter (beton), a dobetonoval si to sam murar, ked osadzal zlab a riesil odpad
Odpovedať
Profilova fotka
@baldikos ....nie,je priskrutkovany na porobetonovych tvarniciach zrezanych na potrebnu vysku.Vydno to aj na foto.😉
Odpovedať
@baldikos ja som pod sprchac dal styrodur, na neho mi vyslo pod zlab 5cm porfix, do ktoreho som ukotvil zlab. Ten som vyspadoval a toto vsetko zahrnul suchym betonom pri spadovani 2,5cm na 1m. Podlahovku som nedal lebo som pocuvol otca a bola to taka malicka chybicka, ktoru som opravil planovanymi elektrickymi rohozami v celej kupelke.
Odpovedať
Na ipu som dal na trosku hrubsiu vrstvu poroklebra lezmo prieckovky ytong. V rade na sirku zlabu. Do nich som na hmozdiny chvytil zlab, z oboch stran spravil "salung" styrodurom a suchym betonom vybetonoval az po limec zlabu. Nasledne som z oboch stran dal styrodur (mam zlab v strede), zakotvil ruru podlahovky a spravil cementovy poter latou do spadu. Trosku babracka, ale dalo sa to.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Poradi niekto, prosím, čo teraz? Kupujeme holobyt, v pôvodnom projekte je vaňa, čiže všetko je už na ňu hotové aj odpady aj podlaha (s podlahovým kúrením) a ja keď teraz chcem walk in sprchu, tak sa to údajne nedá 😕 že sa nedá vysekať spád a odpad. Len že nadmurujú schod a ten vysekajú do spádu a ostane múrik. Akurát to potom stráca cely efekt walk in-sprchy. Je nejaké lepšie riešenie? Alebo ma len developer naťahuje a nechce sa mu do toho? Kvôli sprche by sme nechceli upustiť od kúpy inak pekného bytu.
Odpovedať
@marcipanovatorta developer ta nenatahuje, bud schodik, alebo vysekat spad + odpad
Odpovedať
@marcipanovatorta co je zle na schodiku? Mate doma imobilneho človeka co neprekročí 5-10 cm?
Odpovedať
@marcipanovatorta tiež sme boli kvôli pôvodnému odpadu pri prerabke nútení urobiť taký schodik a absolútne to nikomu neprekáža
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?