Podlahova soklova lista - kedy nie je potrebna?

Zdravim, rad by som dal podlahu pri ktorej nie su potrebne podlahove listy na stenach. Niektore dvere budu bezzarubnove, takze by to nevyzeralo dobre, a podomietkove podlahove listy nechcem riesit. Ake su moznosti? - Lepena vinyl podlaha - Samotiazna vinyl podlaha (looselay - bez lepenia a netreba nechavat dilatacie pri stenach) - dlazba Mate niekto podlahu bez soklovych list? Aku a ake mate s tym skusenosti? Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@ultrarecall mňa napadla epoxidová podlaha
Odpovedať
@ultrarecall uprimne radsej dat taketo listy https://www.siko.sk/soklova-lista-nat... a pri dverach ich pekne ukoncit ako kvoli listam vymyslat podlahy. Das si radsej podlahu ktora ti pocitovo nemusi vyhovovat len aby si nemal listy? Podlaha by mala posobit prijemne a mala by dokopy s celym zariadenim vytvarat pocit prijemneho domova. A nie ze bude pocit ze vstupujes do nejakej administrativy. Ale ked si stotozneny s takymi podlahami tak ok.
Odpovedať
@sandria to sa asi nebuda dat urobit tak aby ten prechod medzi podlahou a omietkou bol pekny https://www.profloor.sk/wp-content/up...
Odpovedať
@wivik tak najskor by som rad poznal moznosti aby som sa potom mohol podla toho rozhodnut. Soklove listy sa mi nepacia, moze byt pekna podlaha ked potom to cele listou pokazis (podla mna). Riesenie by boli podomietkové, ale to je ina tema.
Odpovedať
@ultrarecall čo môžeš pokaziť soklovou lštou? My máme v celom dome lepený vinyl a soklové lišty máme poplastovanu MDF, 10cm vysokú. Podlaha je alijašská borovica a listy sú biele. Dvere sú obložkové, farba Lava.
Odpovedať
@megdesign Co mozem pokazit? No podla mojho nazoru je to škaredé, takže tak. V tvojom pripade ked mas lepenu tak si nemusel riešit dilatacie, ta soklova lista je tam iba preto ze to pri stenach nie je pekne orezane? Ci aku este ulohu to tam este plni?
Odpovedať
@ultrarecall nikdy to pri stenach neukoncis pekne pohladne. Ked budes umyvat podlahu, tak pojdes spinavou mokrou handrou po namalovanej bielej omietke?
Odpovedať
@ultrarecall tak soklova lista je tam hlavne preto aby si si stenu nenicil. Podla tvojho vyjadrenia si asi nikdy nevysaval alebo nezmyval podlahu. Inak tie bezzarubnove dvere si videl v studiu na zivo? Nam sa tiez pacili ale potom z praktickeho hladiska sme od toho ustupili.
Odpovedať
@ultrarecall vysávačom keď sa pôjde, otrieskaš si stenu, žena keď bude umývať podlahu, ocápe stenu mopom, decká skočia na posteľ, ktorá sa posunie po podlahe a treskne do steny,... Ale kľudne si ich nedaj. Potom daj fotku, ako si ukončil podlahu pri stene... A kľudne môžeš pridať fotky tých poobijaných a ocápaných spodkov stien... Tie nebudú určite skaredšie ako tie soklové lišty... Ľudia fakt niekedy vymýšľajú mega debiliny... 🤔
Odpovedať
@ultrarecall no chcel by som vidieť tie steny naspodku po pár rokoch bez lišty 🤔 ako vravia, jednoducho to pekne neukoncis
Odpovedať
@rkorba no musim priznat spinavou handrou som neumyval, mozno tak v predsieni by to mohol byt problém. Tak isto vysavac, netusim ako by som musel buchat do steny aby to bol problem. To uz 100x horsi problem je okolo vypinacov a spinavych ruk.
Odpovedať
My mame napr. sprchovy walk in a lista v ktorej je sklo trci nad podlahou. Sa mi to nepacilo az kym som prvy krat nevysavala. Vtedy som bola vdacna za tu listu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ultrarecall vysávačom nemusíš trieskať... Skús len tak teraz rohom tej podlahovej Hubice vysávača prejsť v obývačke po stene.... Že čo ti na tu čiernu čiaru povie žena...
Odpovedať
@ultrarecall staci ze chces potiahnut vysavac a on sa ti troska sprajcne a hned je v stene. Tak by sa ti odrazil od listy, u teba ti vezme mozno aj farbu. A hlavne ked prechadzas okolo rohov.
Odpovedať
@ultrarecall este tak sa opytam, manzelka je s tvojim zamerom stotoznena? A hlavne pri malych detoch, ktore sa po izbach na vsetkom moznom vozia je lista viac nez potrebna
Odpovedať
@megdesign ano, to sa ti stane raz, potom ten koniec trubice do nieco obalis a uz neriesis.
Odpovedať
@wivik deti uz nemaju 5, takze ako povedal @megdesign , mozem vymyslat mega debiliny.
Odpovedať
@ultrarecall myslim ze sme ti tu viaceri dali dovody preco su listy potrebne. Ci si ich das je uz na tebe a taktiez prisposobovanie celej domacnosti.
Odpovedať
@ultrarecall 😄 obaľovať hubicu vysávača, hadicu vysávača, predpokladám, že aj penu ako nárazníky nalepíš na samotný vysavač... Špinavú handrou si ešte neumýval? Vyberieš vypláchanú handru z kýbla, pleskneš na mop, pretrieš podlahu dopredu a už je špinavá handra nech len od prachu... Lebo vysavač s nárazníkom všetko nepoberie samozrejme... Kazdý jeden ťah bude žena určite prepierať handru... Ale ok. Každý sme iný, chápem... 😄
Odpovedať
@wivik no v najhorsom pripade ich po tych par rokoch mozem dat, to vidim ako najmenší problem. Teraz riesim ako ich tam NEDAT, takze ak to niekto takto riesil, dakujem za radu.
Odpovedať
@ultrarecall po par rokoch 😄. Tak do prveho velkeho upratovania kedy ti zena zahlasi ze co za hlupost si to vymyslel 😄. Ale ked mas upratovanie na starosti ty tak mozno o nieco dlhsiu dobu.
Odpovedať
@megdesign ja akoze fakt netuším ako lietate s vysávačom po dome. 90% povysava tak ci tak robot, a vysavac ma bielu koncovku aj s nadstavcom.
Odpovedať
@ultrarecall asi ťa sklameme, ale predpokladám, že toto žiadny normálny človek ešte neriešil. 😄 A ak riešiš, ako ich tam NEDAT, tak ich tam proste nedaj. Čo je na tom zložité na riešenie? Dorež podlahu tesne ku stene a zatiahni silikónom/akrilom. Aj u mňa behá Roomba, ale napríklad sú miesta, kde nevidí (netuším prečo, lebo máme všade biele soklové lišty...) a teda ani nespomalí... Ešte šťastie, že sú tie lišty poplastované a ide to z nich umyť...
Odpovedať
@megdesign bielu farbu nevie rozoznat? My sme v byte mali taky cokoladovy nabytok az pomaly cierny a do neho vysavac narazal.
Odpovedať
@wivik no takto. V 99% prípadov vidí všetko okrem čiernej, tmavo šedej a záclon po zem... Ale stane sa, že ho počujem, ako treskne do lišty... Asi na tú chvíľu oslepne. 😄
Odpovedať
@megdesign Dal by si par tych samolepiacich podloziek co sa davaju pod nabytok, a problem vyriešený. "Dorež podlahu tesne ku stene a zatiahni silikónom/akrilom." Ano, asi to tak aj urobim, len chcem zistit ake mam možnosti co sa tyka podlahy a ci to niekto neriesil. Ano, ty a par ludi nie.
Odpovedať
@ultrarecall určite nebudem robotický vysávač oblepovať žiadnymi plstennými nálepkami. 😄 Soklové lišty vyzerajú škaredo, ale bodkovano olepený robotický vysavač už nie? Ok teda... Teoreticky máš možnosti všetkých podláh, okrem plávajúcej - nutná dilatácia pri stene...
Odpovedať
@megdesign "Soklové lišty vyzerajú škaredo, ale bodkovano olepený robotický vysavač už nie? Ok teda..." porovnavas vysavac ktory je schovany a ukaze sa väčšinou ked ani nie sme doma, so vzhladom kazdej izby ktoru mas stale na ociach. Jednoducho tie listy su no-go. "Teoreticky máš možnosti všetkých podláh, okrem plávajúcej - nutná dilatácia pri stene..." No rad by som vedel napr ci to tak niekto ma pri liatej podlahe. Alebo ci nie je nejaka minimalisticka verzia, siroka povedzme len par mm a vysoka len tolko aby ludia s upratovacou OCD mali pokoj na dusi.
Odpovedať
OK, lišty nechceš. Takže žiadna "plávajúca" podlaha, ktorá potrebuje odstup od steny. Zostáva dlažba, liaty betón, epoxid, ale v podstate aj čokoľvek lepené (vinil, drevo...), podmienkou je asi len perfektne ukončenie steny+podlahy, a perfektne presne narezaná podlaha.
Odpovedať
My planujeme mat tiez v jednej casti chodby dvere so skrytou zarubnou. My tam budeme mat ale na stene obklad s takym istym dekorom ako budu dvere a dokonca plavajuca podlaha. Toto sa ani neposkodi a zakryje to dilataciu pri stene dokonca sa tam da dat napr led pas. Videl som uz aj pri tomto rieseni ze sa davaju napr. nerezove listy cca 7-8 cm od podlahy, ale to skor v priemyselnych alebo obchodnych priestoroch (napr. Nivy)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?