Podlaha z vinylu alebo obkladačiek pri podlahovom vykurovaní

potrebujem csa rozhodnut na podlahu do obyvacky spojenou s kuchinou medzi obkladackami a vinylovou podlahou. aky mate na to nazor a skusenosti?
Odpovedať
Vsetky vlastnosti porovnatelne akurat vinyl vyrazne teplejsi na dotyk, skoro ako drevo.
Odpovedať
Riesim tuto dilemu aj ja teraz, ale isto chcem jednotliatu podlahu vo vacsine domu. Podla toho sa rozhoduje, kedze dlazba je studena, hladam vinyl, marmolit atd
Odpovedať
tak my si tiez davame vinyl mame velku plochu obyvacka spojena s kuchynou.. sú krasne dekory a rozne farby my si akurat davame taku sivo bielu...
Odpovedať
tanyassss prosim hod fotku ako to vyzera
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň Určite by som Vám odporúčal vinylovú podlahu oproti dlažbe. Vinyl má vlastnosť akumulácie tepla, to znamená, že keď sa nahreje, drží svoju teplotu omnoho dlhšie ako dlažba, a narozdiel od dlažby je omnoho príjemnejší na bosú nohu, neje tak tvrdý a studený a myslím si že je aj odolnejší na poškodenie.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to počujem prvý raz, že vinylová podlaha v hrúbke 2- 4 mm dokáže akumulovať teplo, to je nejaký fyzikálny úkaz... :-D
Odpovedať
@imichal urcite nie dlazbu.. my mame v obyvke drevo, v kuchyni dlazbu a cim dalej, tym viac zistujem, ze ta dlazba bola chyba.. Teraz by som dala marmoleum, vlastne stale o tom premyslam, ze ho tam za par rokov dame.. Jedina vyhoda dlazby je teraz v tychto horucavach.. Inak nie.. A do celej obyvky by som ani omylom dlazbu nedala - neprijemne tvrda, v prechodnych obdobiach neskutocne studena.. Proste nie.. Dlazba jedine v chodbe a kupelni..
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb odporucam prezriet si podlahy od gerfloru, až potom vypisovať ironické poznámky.
Odpovedať
Profilova fotka
Na to si netreba pozerať podklady od výrobcu, akumulačná schopnosť vinylu v takýchto hrúbkach je zanedbateľná a je to iba marketingový ťah.
Odpovedať
Profilova fotka
to nieje marketingový ťah, toto sú podložené veci. Ak vy nemáte záujem rozširovať si znalosti v oblasti podlahárstva a noviniek, to nieje môj problém.
Odpovedať
Profilova fotka
To je iba jeden z článkov, zameraj sa na poslednú vetu. Aby mohlo niečo v sebe akumulovať teplo a následne ho odovzdávať do priestoru, musí to mať nejakú hmotu, hrúbku a akumulačnú schopnosť,... Podlahy z PVC Nulové resp. povlakové podlahy sú položené alebo lepené na upravenú vyrovnanú stropnú konštrukciu pomocou nivelačných alebo samonivelačných poterov. Lepené podlahoviny tvoria ucelenú, homogénnu vrstvu so stropom, čo pozitívne vplýva na kročajovú nepriezvučnosť. V bytovej výstavbe sa používajú podložky na báze plastu, textilu či molitanu, ktoré zlepšujú hodnotu krokovej nepriezvučnosti. Nulové podlahy a podlahy s izolačnými podlahovinami sa tradične pokrývajú v miestnostiach kobercom, ktorý vyhovuje podmienkam vzduchovej nepriezvučnosti a táto stropná konštrukcia má vplyv aj na zvýšenie celkovej pohltivosti v miestnostiach. Je potrebné poznamenať, že konštrukcie nulových podláh nedokážu zabrániť prieniku tepla do stropných konštrukcií a sami o sebe nemajú akumulačnú schopnosť.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
http://gerflor-pvc.cz/sk-produkty/pvc...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?