Podlaha Liapor - názory a skúsenosti

Má niekto podlahu zloženú z lahkého keramického kameniva - liapor + sádrovláknité dosky? Ak hej, ako ste spokojný, koľko vyšiel 1m2, aké je presné zloženie, pracovný postup - atď. Vďaka
Odpovedať
Tato tema zaujima aj mna, nikto?
Odpovedať
@hroma zdravim. nezistil. nakoniec sme dali betonovy poter.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/reko...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, vyrovnaval niekto Liaporom podlahu? Prerabame byt a v dvoch miestnostiach su stare znicene parkety, pod tym hobra a skvara...panel pod tym pripomina povrchom pooranu zahradu. Uvazujeme to vyrovnat Liaporom, kedze mokru metodu by sme nechceli riskovat (vaha, popraskane panely). Velmi by nam pomohli skusenosti niekoho, kto si takto podlahu vyrovnaval. Vopred dakujem.
Odpovedať
@mooomi robil som s Rigipsom, kedze som kupil malo, dokoncoval s Liaporom. Original vyrovnavaci podsyp Rigidur bol lepsi na spracovanie. Liapor su okruhle "kamienky", klzu sa po sebe. Rigidur je nieco ako mikro makadam, lepsie sa vyrovnaval latou. Vysledok bol ale vyborny, nemam ziadne namietky. Skladba podlahy podsyp, podlahovy EPS 150S, sadrovlakno Rigidur, laminat. Izbu 23m2 som spravil na komplet sam za 4 dni. Cenu za Rigidur som mal akciovu, normalna cennikova cena je brutalna.
Odpovedať
Profilova fotka
@kloc dakujem za skusenost :) No cenovo to vyjde draho, ale ak to chceme mat urobene poriadne, asi nebude ina moznost...
Odpovedať
@mooomi Ahoj. Já jsem v jednom bytě vytrhal parkety a polštáře a vlastně celý nosný systém parket, až zůstal pouze škvárový násyp. Celou plochu ( 100 m 2 ) jsem vyrovnal Liaporem frakce 0 -4 mm a na to položil OSB desky 2 x 14 mm, které jsou celoplošně slepené ( i v P+D ) a je t o prošroubované v rastru 15 cm. Vznikla velká deska, která je naprosto rovná a na tu desku jsem vestavěl celý byt ze sádrokartonu. Jako finální podlaha je plovoucí laminátová podlaha 8 mm , která je na kročejové izolaci 6 mm. Dá se říci, že je to spolehlivé řešení. Cenově to nebylo nejlacinější, nicméně podlaha je stejně zatížena jak před rekonstrukcí a není tam ani kapka vody. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech dakujem :) My chceme skvaru dat celu prec. Su to dve miestnosti dokopy 35 m2. Inak postup bude podobny, len sa este rozhodujeme nahradit OSB dosky, sadrokartonovymi (norgips, rigidur).
Odpovedať
Profilova fotka
@mooomi http://www.modrastrecha.sk/blog/majko...
Odpovedať
@mooomi Ahoj. Pokud pod Vámi není již nic, tak ji můžete odstranit, nicméně, pokud je pod Vámi další byt, tak odlehčením Vašeho ( polospalného ) stropu se stropní trámy vrátí do původní polohy, čili narovnají se. Nevím, jaké je momentální prohnutí těch trámů, ale pokud pro stropem jsou příčky dalšího bytu, tak ty se jednoznačně od stropu odtrhnou a vznikne tam mezera. Mě to u jednoho odlehčené ho stropu v jedné místnosti udělalo mezeru cca 2 - 3 cm. Nicméně, příčky jsem stejně boural, tak to nevadilo. Takže si ověřte, co je pod Vašimi podlahami. Aby soused neměl radost. :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj vdaka :) to taktiez nevyzera zle :)
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech pod nasimi podlahami je panel, tak to asi az taky problem nie je :) ale skvaru nahradime liaporom, ten ma tiez svoju vahu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mooomi Ahoj, tak to je OK. Nicméně, Liapor bych použil pouze na srovnání povrchu té škváry. Proč tu škváru chcete vyhodit a následně vyhodit prachy za Liapor, kterého budete muset koupit více, než by bylo potřeba ? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech lebo skvara je odpad. Keby to bol obycajny strk, tak nedbam. Ale vsetko je zatial v rovine uvazovania, este sa rozhodujeme, aky postup zvolime a ake materialy ;) Chcela som len mat prehlad, ake maju ludia skusenosti a ako su spokojni.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
No ja planujem tiez urobit podlahu s liaporom. Neviete mi poradit niekoho kto ma s tym skusenosti? A ci staci ten liapor dat na skvaru a na to osb dosky? Alebo ako? Co sa da namiesto osb dosiek pouzit?
Odpovedať
Profilova fotka
@praoteccech smiem sa opytat kolko to cele vyslo?
Odpovedať
@mravvcek Ahoj. Kolik vyšla pouze podlaha nemám tušení. Nebylo to ale zrovna laciné. Celá rekonstrukce bytu, cca 100 m2 ( bez oken ) stála cca 700.000 Kč ( 26.000 Euro ). Je v tom započítána i kuchyně se spotřebiči a ta vyšla nejméně 200.000 Kč ( 7.400 Euro ). Kromě té kuchyně, která je udělána na zakázku jsme se synem všechno udělali sami - žádný řemeslník. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Zvazujem variantu suchej podlahy s vyrovnavacou vrstvou z Liaporu. Nemam tusenie ako sa s tym pracuje a ci to zvladnem dobre vyrovnat. Napadlo ma spravit si pomocny rost z hranolo EPS 150S osadenych v malte priamo na podkladovom betone a zrovnanych vodovakou do vysky co presne potrebujeme zrovnat. (priemerne 5cm) Na to by potom isli dalsie vrstny ako EPS 100S, krocajovka, roznasacia vrstva atd Rost by sa uz len doplnil liaporov a zrovnal. Myslite ze tato varianta je realna?
Odpovedať
@jurott skus pozriet do mojho albumu, taktiez mam liapor,eps,krocajovu,fermacell. mam to vsak na tramovom strope. neviem ci by som to takto realizoval este raz, hlavne koli vybraciam ktore sa prenasaju v takejto hrubej vrstve plavajucej podlahy, proste sa to trasie, ale nemozem zodpovedne povedat ci koli tomu ze je tramovy strop alebo koli hrubke vrstiev.
Odpovedať
@janiiik84 dik za info fotky som si pozrel ako sa to vyrovnavalo? myslim narocnost aj casovu lebo ja mam skorej obavu ze ci to dobre vyrovname ked to budeme robit svojpomocne preto by som chcel spravit ten pomocny rost z EPS 150S hranovol ale my mame podklad beton cize to ma sluzit len na zjednodusene zrovnanie liaporu latou chceli sme poter ale tie nerovnosti su tam take ze uz len EPS pod poter by bola fuska vyrovnat tak to uz mozem potom rovno hodit roznasaciu vrstvu a nemusim cakat mesiac nez vyschne poter... este by ma zaujimalo co presne a v akej hrubke mas pod tym Fermacellom?
Odpovedať
@jurott majster ktory to nikdy nerobil to spravy presne tak mozno aj horsie ako ty sam, jedine ze najdes niekoho kto s tym pracuje. Co presne a v akej hrubke je pisane v albume.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ludia sucha vystavba je aj Fermacell, zaoberamesa podlahami a zatial najlepšie skúsenosti mame s podlahami Fermacell s vyrovnávajúcim podsypom do 100mm. Cena sa pohybuje od 15 do 25 za m2. Ale vela zaleží od aktualneho stavu a stavu požadovaného.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den, chcem sa Vas spytat ohladom podlahy Liapor. Planujem ju dat do bytu, akurat mam dilemu, pretoze po odstraneni starych parkiet a polystyrenu, mam este asi 2 cm strku. Chcem sa spytat, ci treba ten strk dat prec alebo mozem nasypat Liapor aj na ten strk a nasledne dat OSB dosky. Nakolko sa z toho strku dost prasi a navyse by som musel nayvsit vrstvu Liaporu o vrstvu strku sa mi ten strk moc davat prec nechce. A este aka musi byt min vrstva Liaporu a aka musi byt min. vrstva OSB dosiek a ci treba pouzit nejaku foliu alebo nieco pod. Dakujum za radu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
Zdravím ,vie niekto poradiť kde na Slovensku v nejakom e-shope kúpim v mechoch liapor mix frakcia 1-4. Pozeral som mnoho stránok ale všetko je vyzdvihnutie osobne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 mesiacoch
@shotocan ponukame bigbag..ostal nam z rekonstrukcie. Kosice..
Odpovedať
Profilova fotka
@mudlinka dik dik.uz som zohnal asi pre 11 mesiacmi.a tiež mi ostalo liaporu frakcia 1-4 asi 6-7 mechov ,mech 25kg. Ak by niekto chcel odkúpiť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?