Podlaha 160mm.

Dobrý deň Vám prajem! Mám takúto predstavu skladby podlahy: – zakladový betón, – hydroizolacia 3,5mm, – oddelovacia folia 0,15mm, – 2x40mm EPS 100 Grafit, v garáži a zaťažených miestách XPS 300 KPa, – oddelovacia folia 0,15mm, – kari sieť 5mm, – trubky na podlahovku PEX-AL-PEX 16mm, – cementový poter 65mm, – dlažba alebo plavajúca podlaha. Celková hrúbka podlahy by mala byť 160mm. Môžete mi povedať Váš názor na takúto podlahu. Ďakujem.
Odpovedať
@matto_wednesday ak budeš do podlahovky kúriť kradnutým drevom, na izoláciách nezáleží. Ak ale plánuješ za kúrenie platiť, pod 20 cm izolácie by som už dnes nedal. Ja mám v 43 ročnom dome v podlahe 12 cm izolácie a v 5 ročnom 18,6 cm...
Odpovedať
Profilova fotka
@matto_wednesday Ak chceš použiť fóliovú hydroizoláciu jej hrúbka bude len 1,5 mm ale potrebuje pod aj nad seba textíliu, ak chceš použiť asfaltovú rátaj z 2 x 4 mm. Čo sa týka tepelnej izolácie tepelný odpor bude mať dostačujúci aj pri obyčajnom polystyréne nemusí byť ani ten drahší ale pre pokoj v duši ( a aby ťa tu poniektorý neukameňovali, ako si dovoľuješ mať tak málo ) by som možno zvážil použiť 2 x 60 mm.
Odpovedať
Kari siet tam nebude mat ziadnu funkciu. Takze je tam nepotrebna.
Odpovedať
Profilova fotka
@matto_wednesday 8cm EPS je priserne malo na podlahovku...
Odpovedať
Podlaha nesmie byt hrubsia ako 160mm, je prisposobene vchodove dvere, aj balkonove na podlahu 160mm. Keby som dal 2x60mm EPS tak mozem ubrat len z cementoveho poteru. Aka je minimalna hrubka cementoveho poteru pod podlahovku?
Odpovedať
@matto_wednesday cim budes kurit? Kludne to tak daj, loter nech tych 6 cm. Reci ze netreba siete ok ale ani neuskodia a osovme mam problem s tym ako je beton na makkom polystyrene preto by som ich dal a tiez sa mi nepaci dopichat foliu uchytkami po rurky najma ked sa po tom beha cele sa to dodrbava takze kari ok za mna. Reci ze je nieco priserne malo ne poviem na plnu hubu su sracka.
Odpovedať
Bude v dome teplovodny krb na drevo, a plynovy kondezacny kotol. EPS Grafit uvazujem preto lebo ma o 20% lepsie tepelnoizolacne vlastnosti, ako keby som tam mal 10cm bielej EPS. Uvazujem len o tom ze dat tam 4cm a 5cm EPS 100 Grafit namiesto 4cm a 4 cm EPS 100 Grafit. Len uberem 1cm z cementoveho poteru.
Odpovedať
@matto_wednesday v pohode, nic ta nezrujnuje nejake mozno 1-2e mesacne vyssi ucet ta asi mezrujnuje.. ci?
Odpovedať
@matto_wednesday nevím zda je úplně při 65 mm prostor na ubírání z cementového potěru. Možná anhydrit.
Odpovedať
Profilova fotka
@matto_wednesday Tak ak si si nie istý tou hrúbkou izolácie ale už nemôžeš pridať sú ešte PIR izolácie napríklad od Kinkspanu tie majú ešte lepšie vlastnosti ale neviem či sa oplatia cenovo oproti EPS o koľko viac stoja.
Odpovedať
Nie, ma zmysel riesit 4+4 cm alebo 4+5 cm EPS? Alebo nie? Keď takto rátam 2 eura mesacne, pri 20cm EPS je dvojnasobná cena na izolaciu v mojom pripade na 180m2 namiesto 1000€ bude 2000€. Na mesiac 1€ investicia sa vrati za 1000 mesiacov 84 rokov, na mesiac 2€ investicia sa vrati za 500 mesiacov 42 rokov. Ratam to zle?
Odpovedať
@sysell Nemam nic proti kari sieti ale tak ako ju chce pouzit on, su vyhodene peniaze. Aby kari siet plnila v poteri vystuzovaciu funkciu tak musi byt umiestnena 2-3cm od spodu poteru, ale to uz mu neostane miesto, kedze nad trubkami musi mat este minimalne 4cm poteru. Takze bud najskor polozit trubky a az ne kari siet alebo pouzit namiesto kari vlakna. @matto_wednesday Nerozmyslal si o anhydride? Staci hrubka 4cm, tym padom mas dalsie dva cm na izolaciu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matto_wednesday Rátaš to veľmi divno. Má zmysel riešiť 4+4 alebo 4+5 ... pri malej izolácii ... každý cm je dosť podstatný rozdiel. Neviem čím budeš kúriť ....predpokladám plynom ...ale rozdiel medzi 8cm izoláciou v podlahe a 18cm .... Môže byť okolo 10 eur vyššia mesačná platba za plyn . Čo je za rok 110eur .... za 10 rokov 1100eur. Ale netras sa ...ja mám 7cm bieleho polystyrénu v podlahe ...a platím relatívne málo ...ale mám 90m2 užitkovú ...Len ja som nemal na výber ...dom postavený a dvere osadené.
Odpovedať
Anhydrit, neviem cenu, ci sa oplati? Uvazoval som Austrotherm Resolution Podlaha, ale cena je 2,5 nasobna oproti EPS Grafit 100, takze investicia sa vrati okolo 150rokov. Vrazit do domu vela penazi ale investicia sa vrati za vela (100) rokov, nevidim v tom velky zmysel.
Odpovedať
@leilak1 Ja uz mam tiez dvere osadene, 8cm max 9cm sedej EPS, keby som dal viac tak by som mal vnutorny priestor okolo 250cm , co je relativne malo. Do stropu chcem umiestnit 45cm sklennej vaty, co mi dava vacsi zmysel. Teplo uteka hore ludovo napisane.
Odpovedať
Profilova fotka
@matto_wednesday hej teplo uteka hore..ale papuce tiez nosis ked ti je zima na nohy, asi si nedas capicu ze?
Odpovedať
@matto_wednesday Ano teplo uteká hore, ale hlavne pri radiatoroch, krbe , kachliach, pri podlahovke je to výrazne menej. Ale tá izolácia v strope má zmysel. Neboj sa prežiješ s 8-9 cm ... Developeri pre nich bežná vec. Len na modrej streche 15-20cm Do poteru mi firma pridávala nejaké vlákna na spevnenie žiadne kari siete som nedával ..a všetko pohoda drži, nepraská. Rýchli prechod tepla a čo najmenšie straty do zeme pri podlahovke docieliš použitím dlažby. a vydrží na veky. Ja tak mám celý dom okrem dvoch izieb.
Odpovedať
@matto_wednesday Nechaj to tak neries, mas sice velklu plochu ale fakt na cene ak mas ostatne veci zaizolovane dopbre sa to nejako extra neprejavi, j amam obstavanu 90m ale poschodovy a mam len 7 cm a som v klude, neviem teraz kolko to zozralo ale myslim ze za 2 roky okolo 800m3 mozno klamem faktneviem, zalohu som mal 30 ale vela vratili, ak ta tozaujima napis pozrem cez vikend a dam ti do spravy a to mam izolacie nic moc. Reci ze zima od podlahy a pod su slusne povedane neopodstatnene.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell presne tak vsetci prehanaju a potom byvaju v kocke z izolacie ja mam 5 lebo vtedy sa tak davalo a ziaden nizsii komfort
Odpovedať
@sysell @wolodymyr rodičia majú v dome pod poterom 2cm filc a zima z podlahy nesála. Z pohľadu komfortu stačí prerušiť v podlahe tepelný most. Hrubšie izolácie sa na komforte neprejavia, prejavia sa len na účte za kúrenie...
Odpovedať
Mam otazocku,lebo dnes padol u nas navrh, ze musime podvihat vsetky balkony a dvere. Medzi betonom ( neviem to spravne nazvat asi ) - proste neupravena podlaha a dverami su len 4 cm..Niekto navrhoval, ze dat len nivelak a parkety. Tento navrh hovori, ze mame zdvihnut okna. Dom je podpivniceny, mne sa zdalo jednoduchsie dat do pivnice na strop vatu..Neporadite nejak? Ozaj mam dvihnut preklady?Vdaka
Odpovedať
zucastnenym dam otazku, mam podlahu zlozenie beton + 10cm MPN a v tej istej miestnosti navysenie podlahy o 14cm takze beton + 14 cm MPN ako je zname MPN ma lambdu 0,038 kde je chladnejsia podlaha??? no predsa nikde!!! takze vysledok nestresujte a byvajte:-) !!!!!!!!!!!!!!! vypocty a teoretizovanie su na prd zaklad je realita
Odpovedať
no tohoto sa ja bojim, vsetci to posudzuju ako novostavby (hoci je to rozostavane uz xy rokov) a bojim sa ze zle vyberiem 10rokov osadene okna a pritom by mozno stacilo zateplit zo spodu od pivnice, len neviem komu to dat posudit :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?