Po akej dobe je betónový poter podlahy pochodzný?

Profilova fotka
Mozete mi niekto povedat, ze po akej dlhej dobe je betonovy poter podlah pochozdny? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nam odporucali po tyzdni
Odpovedať
Ak je všetko ok,tak po ňom môžeš chodiť po 6-7-hodinách pri hrúbke poteru 5-7 cm.Ale závisí to od podkladu.Ale zakryť ho najskôr po dvoch týždňoch.
Odpovedať
Ja sa chcem v tejto suvislosti spytat, po asi akej dlhej dobe je beton dostatocne suchy na plavajucu laminatovu podlahu, cca. Viem, ze to treba zmerat, ale ci ma zmysel volat na meranie. Zalezi aj od pocasia - sme v ZA. Hrubka poteru cca 7-9cm, vdaka. No a pre raz: my sme po nom chodili na druhy den a pohoda. :)
Odpovedať
Betonový poter je vhodný na realizáciu mokrých procesov ako je kladenie dlažby asi po 7dňoch, ale pre kladenie laminátovej podlahy sa musí počkať minimálne ako predpisu vyzretie betónu , čo je 28dní a viac, inak všeobecne sa hovorí že každý mokrý proces musí poriadne vyzrieť, radšej viac ako menej...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Mozete mi povedat kolko vas stal m2 (kolko cm) cementovy poter?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, obnovujem temu, vie niekto aka folia ide pod poter? dakujem
Odpovedať
ja by som mala otazku, ci je treba poter aj kropit? alebo si dozreje samovolne aj bez toho. Pracanti co nam ho robili nam kazali pokropit hned na druhy den a stavby veduci, ked som sa ho pytala, ze ci teda boli kropit, alebo si mame sami chodit, tak neveril co sa pytam, lebo, ze to v zivote nerobili. tak ako teraz ja neznala mam koho pocuvat? kropit alebo nie a ked ano tak kolko alebo teda ako dlho ? teraz ma poter 6 dni a je uz dost suchy na povrchu. bojime aby nam nepopraskal. stavby veduci, ze mozme ak bude uz moc nizka vlhkost v dome, ale to v drevodome uz davno nie je, uz sa to od soboty kedy poter vyliali davno vyschlo, vetrame :)
Odpovedať
nekropit toje hlupost
Odpovedať
@llfox Samozrejme, ze ho treba kropit, ved je to beton ako kazdy iny. To ze to stavbyveduci nikdy nerobil neznamena, ze je to spravne...Zase styl JPP a stavbyveduci by to mal vediet :-)
Odpovedať
@norbert77 Hlupost to nie je, predpokladam, ze vies ako zreje beton a co su zmrastovacie trhliny...Za oknami leto a poter nepolejes? :-)
Odpovedať
@llfox A poteru skodi prievan, vetrat mozes, ale prievan nerob :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nám kázali majstri poterári od druhého dňa viakkrát za deň "rozcapiť" všetky okná, pokropiť poter, zavrieť okná - to sme robili tuším nejakých 4-5 dní, potom sme už nepolievali, chodili sme už len normálne vetrať - celý deň okná otvorené na vetračky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petinko1982 dakujem za rady, na nas kukaju jak puci ze co to s poterom chceme ze vraj to nie je ako platna, a my uz potom fakt nevieme, kto z nich hovori spravne. no co uz nemozeme vedet vsetko a je smutne ze zhotovitel domu na kluc to tiez nevie vrrrrrrrrrr
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam tiez otazku na betonovy poter. Moze sa dat na vyrovnanie podlahy pod plavajucu podlahu (mame stare dubove parkety, tie sa vytrhaju a nerovnosti chceme vyrovnat betonovym poterom). V akej minim. hrubke musi byt poterovy beton, aby to drzalo?
Odpovedať
Profilova fotka
3 cm, ale dá sa to vyrovnať lepidlom na dlažbu, ten drží aj mm vrstve. Pred použitím podklad napenetrovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 no ak vytrhame parkety, tak tie maju 2 cm. Je moznost, ze by to bolo len 2 cm, zavisi to od konkretneho druhu poteroveho betonu alebo? Jeden znamy spominal, ze tam moze ist kleber, to je vlastne lepidlo na dlazbu?
Odpovedať
@petinko1982 nie!!!
Odpovedať
Parkety nemusíte odstraňovať !!! Stačí ich ukotviť - teda krajné rady napenetrovať penetrákom na nenasiakavé podklady a vyliať samonivelizačnú hnotu, ktorá je na toto určná. Je síce trošku drahšia ako iné nivelky, ale mne osobne to ušetrilo strašne veľa času - teda vyšlo ma to koniec koncov lacnejšie. A k pochôdznosti poteru - poter je pochôdzny po 24 hod.
Odpovedať
Profilova fotka
kleber {D}= lepidlo
Odpovedať
Profilova fotka
@over24 takze vy ste priamo na parkety vyliali tu nivelizacnu hmotu? nechali ste ich teda ako podklad pod plavajucu, ak dobre rozumiem?
Odpovedať
Profilova fotka
Je možné vyrovnať drevené podklady (parkety) samonivelačnou stierkou s vláknom, parkety však musia byť pevne nakotvené k podkladu, veľké škáry vyplnené polymér-cementovou opravnou maltou, následne celoplošne napenetrované vhodným penetračným náterom, odporúčal by som epoxidový. K cementovým poterom, v hrúbke 3 cm vám to určite fungovať nebude, a kleber- lepidlo, je určený na lepenie, nie vyrovnávanie podláh.
Odpovedať
Presne ako napísal "peterpb". Dá sa viliať nivelka na vhodne pripravený podklad (aj parkety). Treba dbať na použitie vhodného penetračného náteru. Stačí adhézny mostík od DenBravenu alebo bond.primer od Terranovy. A samozrejme dobrý výber nivelky - ja osobne mám skúsenosti s weber.niv dur - dávam do pozornosti návod na použitie vo Weber Poradcovi - http://issuu.com/e-weber/docs/ebook_p...
Odpovedať
Profilova fotka
Ups, to som nechcel, Den Braven a Terranovu...
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 , @over24, @peterpb a ak by sme sli tou cestou, ze parkety by sa vytrhali a najvacsie nerovnosti po vytrhani parkiet by sa vyrovanali kleberom a na to potom nivelizacka, da sa to? Rovnako na ten kleber by musela ist penetracna vrstva a az potom nivelizacka?
Odpovedať
Profilova fotka
@peterpb alebo aky postup by ste doporucili , ak by sa parkety predsa vytrhali. (su pravdepodobne lepene tou asfaltovou zmesou). S ohladom na kvalitu a s ohladom na penazenku? Pojde tam pravedepodobne laminat.
Odpovedať
Profilova fotka
Sorry, ozvem sa neskôr.
Odpovedať
... k 1. otázke. Chodili sme po ňom na druhý deň .... pre istotu opatrne ...
Odpovedať
Profilova fotka
tú nivelačku by som vypustil, radšej vyrovnávaciu hmotu {penovú rohož}pod parkety. Nivelačka je viac využitá pod presnými dlaždicami a pri väčších plochách.
Odpovedať
Ja osobne by som vytrhal parkety a položil pod laminat 1cm hrubú podložku zo styroduru. Penová podložka je moc tenká a neplní tepelnoizolačné vlastnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
ako sa budú chovať parkety zaliate nejakou hmotou a zakryté?Ešte epoxydom, ale každá zabudovaná vlhkosť podporí rozklad.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?