Plynove podlahove kurenie v kupelni plus pridavny elektricky okruh

Moja otazka znie, ak mam v celom dome podlahove kurenie na plyn, ma vyznam si do kupelne dat este el. okruh (ktory vyde cca 250Eur) na zem na zvysenie komfortu ? Tzn. aby som nemusel, ak chcem zvysit teplotu v kupelni zakurit v celom dome, kedze momentalne je podlahove kurenie ovladane pre cely dom. Pripadne v zime, ked ho budem mat vypnute, tak by som si v lete 'prikuril' v kupelni, aspon pre pocit na bose nohy. Vyhoda je, ze el. podlahove kurenie je relativne lacne (pod kachlicky) a da sa presne naprogramovat, aby sa v urcitych casoch zaplo.
Odpovedať
Profilova fotka
@basobaso Vyhoda, vyhoda... ak chces mat pocit "teplej podlahy" v kupelni je velmi pravdepodobne ze podlahove kurenie ti tento efekt nesplni (co je dobre) takze daj si el. rohoz... vypnes zapnes kedy chces napr. ked vyjdes z vane, sprchy... inak vyznam nema
Odpovedať
@richard71 to si ako napisal, ze to vobec nechalem. @basobaso ak ti nevadi platit elektriku je to sice par sto watov ale predsa to ma nejaky nabeh takze to nebude na 5 minut denne.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell co nechapes? :)
Odpovedať
@richard71 nic, preco ti podlahove nespravi pocit teplej podlahy? Preco je to dobre? Preco elektricke nema vyznam?
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell @basobaso klasicka podlahovka - v zime ju citit iba malo - teda pocit tepla ( paradoxne je to dobre - kedze dom je dobre izolovany, male tepelne straty,) proste pri podlahovke nikdy nedosiahne asi taky pocit tepla od noh ako pri el. rohozi ktoru bude mat lokalne v kupelni... El. rost - vyhoda zabezpeci pocit "tepla" v kupelni.Ak ide iba o ohrev kupelne zvazil by som aj el. stenove radiatory...
Odpovedať
@richard71 ja som to pochopil :) samozrejme ide aj o stenove radiatory, ale tam by nebolo lepsie si dat ten radiator plynovy ? Pri el. podlahovom kureni, co ide pod kachlicky, o tom si myslim, ze to zabere hlavne kvoli tomu, ze je to hned pod kachlickami, narozdiel od teplovodneho podlahoveho kurenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@basobaso co myslis pod pojmom "plynovy radiator" ? gamatky?
Odpovedať
@richard71 nie, normalny rebrikovy radiator napojeny na teplovodny okruh, co mam aj v podlahe. Ale to zrejme nestaci, kedze v podlahe je menej stupnov ako v klasickom 'radiatorovom' obvode. Sorry za vyrazy, nie su presne/odborne :)
Odpovedať
Profilova fotka
Mám elektrické podlahové kúrenie v celom dome a určite je lepšie, ak stúpa teplo od podlahy nahor - preteplí vzduch - než len to steny. Po prvej vykurovacej sezóne (platím mesačne 100 eur a mala som preplatok) si nemyslím, žeby elektrické podlahové kúrenie bolo až také drahé. Odporúčam elektrické podlahové - regulovateľné v kúpeľni .
Odpovedať
@basobaso do kupelne treba dat aj rohoze. Radiator napojit na plynovy okruh a dat do neho aj elektricku spiralu. Vybavene.
Odpovedať
Profilova fotka
@basobaso no presne si si sam odpovedal. teplota podlahovky je nizka aby si ju vyuzil ucinne v radiatore... ak nastenny radiator tak elektricky. zapnes/vypnes kedy chces nastavis teplotu aka ti vyhovuje... alebo ten el. rost pod dlazbu...
Odpovedať
Profilova fotka
@riama276 hej. len neriesime tu podlahove kurenie vs. radiatory...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@richard71 ano jasne, chapem. Lenze, chceme mat aj pocitovo teplu podlahu v kupelni a radiator na stene (ako vesiak na uteraky), cize asi to dopadne 'aj aj'... len neviem, ci potom budem musiet mat 2 termostaty (na el.podlahu + el.radiator).. ?
Odpovedať
@basobaso Mam rebrikovy napojeny na podlahovku sluzi presno ako pises ako teply vesiak. Je v nom aj el. spirala, ma vlastny termostat priamo na nej.
Odpovedať
A dalsia vec je, ze ten radiator bude blizko 'bezdverovemu' kutu, od sprchy pocitam ze by zacinal niekde na 120 cm (od tej steny, kde bude 'ruzica'... a umiestneny by bol kolmo na tu stenu... ale asi nejaku normu tym porusim, resp. tie radiatory su asi na to dimenzovane a maju nejaku ochranu ... ?
Odpovedať
Profilova fotka
:-. @richard71 Odpovedala som adekvátne na položenú otázku. Z odôvodnenia vyústila moja odpoveď na konkrétne odporúčanie elektrického podlahového kúrenia s možnosťou regulácie podľa potreby kúpeľne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?