Plávajúca podlaha verzus dlažba do kuchyne

Ma niekto skusenosti s plavajucou podlahou v kuchyni? Rada by som mala podlahu v kuchyni a obyvacke jednoliatu kedze to bude spojeny priestor. Ale bojim sa tej plavajucej, hlavne ked sa na nu nieco vyleje alebo sa stane podobne nehoda. Praktickejsia by bola asi dlazba. Uvitam kazdu radu.
Odpovedať
@zuzu32 trosku pohladaj tu na nieco.. bolo takych tem uz viac.. my to tak mame uz druhy rok ..zatial nie je ziadna nehoda.. zas je pravda ze v kuchyni mame taky maly behun kobercek okolo sporaka.. ostatne je len podlaha.. a ked sa vyleje tak utries akurat to treba rychlejsie;)
Odpovedať
my mame vsade dlazbu ktora je v zime teplucka a v lete chladi... na udrzbu ako stvorene nemusim trpnut ze sa zaspini, lebo sa lahko udrziava nemenili by sme..
Odpovedať
do kuchyne by som radšej odporúčal tiež dlažbu a tiež sa nemusíš báť dať do zvyšku miestnosti plávajúcu podlahu. Pokiaľ budú obidve farby podobné nebude to zle vyzerať. Hodíš tam nejakú prechodovú lištu aby prekryla ten prechod a vybavené. Plávajúca v kuchyni, no ako píšeš niečo sa rozleje spadne a ľahko by sa mohla poškodiť. Pokiaľ sa obávaš že by od nej bola zima smelo daj pod ňu podlahové kúrenie, teda pokiaľ to je ešte v tvojom prípade možné. Pokiaľ nie sú aj iné riešenia pod dlažbu aby nebola v zime studená.
Odpovedať
my mame plavajucu, aj moji rodicia. keby som si mala vybrat, dam si dlazbu, zda sa mi to praktickejsie na udrzbu. hoci ani s plavajucou som nemala zatial problem. nasim sa pokazila vodovodna bateria a plavacka sa im vydula. nastastie maju dobru poistku, tak im to poistovna preplatila a vymenili ju. podla mna to aj lepsie vyzera, ked je v kuchynoobyvacke odlisna podlaha v kuchynskej casti, ked si to pekne doladis.
Odpovedať
kolega ma dokonca v kupelni plavacku.Daku specialnu za cca 25€/m...uz druhy rok a to ma 2 deti a ako nova
Odpovedať
no do kuchyne by som dlažbu nedal , raz tam istotne padne niečo ťažšie a je po dlažbe, plávajúca zas nemá byť vlhká, dávajú vinyl ale zas do do spojenej obývačky s kuch kútom to všade nejde, asi by som dal len drevenú a k linke koberec, batéria asi nebude vybuchovať často
Odpovedať
my mame dlazbu,mamina plavacku.nevidim rozdiel...davat si pozor budes aj tak,aj tak,umyvat tiez...daj si co sa ti paci... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu32 v 2 podnajmoch som mala plavajucu podlahu v kuchyni,a v Anglicku,kde som zila som mala v 3 domoch dlazbu.Rozdiel je citelný,mne osobne by velmi vadila dlazba hlavne v lete,ked sa nekuri je studena ako kamen,kdezto u plavacky mozes varit aj v ponozkach a zima Ti nebude.Co sa tyka udrzby plavajuca podlaha je jednoducha taktiez na udrzbu,prach povysavas a prebehnes s mopom na mokro.Ja osobne si davam do noveho domceka plavajucu,a taktiez mam spojenu kuch s obyvkou, v com nevidim ziaden problem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzu32 už som to tu písala viackrát, mám skúsenosti v starom byte s korkom, teraz máme plávajúcu podlahu, u našich je dlažba. U mňa z hľadiska tvácnosti, starostlivosti a vzhľadu jednoznačne vyhráva dlažba, korok aj plávačka boli po pár rokoch dosť opotrebované..
Odpovedať
Mne uz dvakrat padol skleneny pohar na laminatku v kuchyni. Rozlial som aj horcicu aj pohar kyslych uhoriek. Rychlo som to upratal a nic nie je nikde vidiet. Vyhodou je, ze plavacka trochu pruzi a sklo sa hned nerozbije. Keby mi to padlo priamo na dlazbu, tak to sklo by neprezilo. A mozno by praskla aj dlazba. Mne prijde laminatka v kuchyni praktickejsia. A hlavne ju tam nechcem mat naveky. Mozno ju o 5 rokov vymenim a dam novu. Dlazba sa neda len tak jednoducho vymenit.
Odpovedať
Dobrý den. Já mám dlažbu v jedné kuchyni ( superhyperkrásná hnědá kůže :-D :-D :-D :-D ), plovoučku v druhé kuchyni a gumolit v třetí kuchyni. Každá krytina má svá plus a svá mínus. Když něco upadne na dlažbu, tak to buchne přímo na hranu a uštípně se kousek dlažby ( tzv. zákon namazaného krajíce ). Jinak dlažba je tvrdá,studená, ale když si dáte papuče, tak to jde. :-D :-D :-D Plovoučka je o něco málo teplejší a měkkčí, tak ta jde také. A ten gumolit je zase ještě měkkčí a ještě teplejší a ten taky jde. Čili, kdyby bylo pouze jedno nejlepší řešení, tak by ty ostatní byly po smrti. :-D :-D :-D :-D :-p S pozdravem Laďa
Odpovedať
to su tu len nesvojpravny ludia???? mne ked sa paci to dam si to ked insie dam insie :-p
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@zuzu32 @pivec no a zabudla som este na velku vyhodu u plavacky ako pise pivec,ze ju mozes kedykolvek po par rokoch vymenit,ak by sa Ti aj doskrabala,popripade,ak by sa Ti prestala pacit;-)...dlazba to je ale ina piesen,ta sa vacsinou dava uz na vzdy,vymena urcite neni taka jednoducha:-|
Odpovedať
@ladajaskva Mne sa ta kuchyna nepaci ...
Odpovedať
@pivec :-D :-D :-D :-D to bude tím, že sa ti páčí volačo iné. lečo ? :-D :-D :-D
Odpovedať
@ladajaskva to je nejaka divna ceskoslovencina ... dodnes nechapem, jak mozete pisat dve dlhe samohlasky po sebe ... ved to trha usi ...
Odpovedať
@pivec :-p :-p :-p :-p :-p ......někdy mám dojem, že stav nechápání je permanentní.... :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja v plavajucej nevidim nejaky problem, sama si ju chcem dat do kuchyne spravit na jar, ked sa narodi drobec, jednak je mi to strasne neprijhemne na pocit, inak nez v ponozkach al. papuciach sa byt neda, bude to lepsie aj pre babo a byvali majitelia tohto bytu sem dali uplne skaredu zakladnu dlazbu, tu sivu akatastrofalne sa to udrziava, pridem si ako nie v byte, ale v nejakom neosobnom priestore firmy ... dlazba ( aj ked pekna ) je mozno na oko fajn vec, ale neposobi to na mna domovinou a takym.. teplym dojmom ... a bat sa vlastnej nesikovnosti je dost blby dovod :-)
Odpovedať
@zuzu32 bolo to tu uz velakrat povedane. Vyliat hocico mozes aj v obyvacke aj v kuchyni. Kazdy architekt ti povie- jednoliatu podlahu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@inpurity no my tiez zvazujeme co urobit. V byte predosly majitel polozil dlazbu ale tak ze nedal vsade rovnaku - kde predpokladal ze bude nabytok tak dal inu (pod kuch.linku a pod skrinu na chodbe - lenze kuchynska linka nie je taka siroka a ani skrina na chodbe - takze nam spod linky trci ina dlazba). Okrem toho nie je uz ani dlazba na narezanie dlazdiciek na sokel. Nechce sa nam tu dlazbu rozoberat (hoci ma iba tri roky), vyrovnavat a davat novu dlazbu, tak zvazujeme polozit laminat na dlazbu. Je to o polovicu lacnejsie, akurat ze bude vyskovy rozdiel oproti izbam asi 1 cm a treba poriesit prahy a odpilit z dveri. A tiez mame male dieta. Nevieme ci je dobre mat laminatovu podlahu na chodbe a v kuchyni a ako dlho vydrzi.
Odpovedať
@romco3 treba kúpiť odolnú keď deti odrastú, lamino sa prípadne vymení
Odpovedať
@blacksr neviem co sa chape pod pojmom odolna ale priebezne mame vybranu Kronoswiss New York, 8mm, AC4/32, (za 10,80) tak neviem ci to je dostacujuce. Ale ak by som mal kupovat laminat v cene od 20 eur vyssie, tak to uz mozeme dat drevenu plavajucu podlahu.
Odpovedať
Profilova fotka
@romco3 V starom byte sme mali dlazbu v kuchyni. Kupovali sme ho uz s tou dlazbou a cez 3 kachlicky sme mali prasklinu. Zrejme povodnym majitelom na dlazbu nieco spadlo. A ako to vymeniz? Do noveho bytu sme dali laminatovu podlahu. Zatial uplne v pohode. Aj mamina ma uz takmer 10 rokov v kuchyni laminatovu podlahu a je to v poriadku. Nebala by som sa podlahy. Ak je kvalitnejsia, odolna voci oderom, do viac namahanych priestorov, tak by mala vydrzat.
Odpovedať
@romco3 máme kronoswiss, ale kvalita slabá u Premium môžem odporučiť túto, máme ju v kuchyni http://nd05.jxs.cz/996/605/442539307d...
Odpovedať
@blacksr to akoze z MM je lepsia??
Odpovedať
@romco3 tá je super
Odpovedať
@blacksr hlavne ze vacsina ludi tu na streche radi ze kupte kvalitnu plavacku ale nie v Baumaxe, Diegu, Merkury a pod. obchodoch (zopar ludi sa naslo co mali stastie a kupili dobru v MM za par eur). Tak ja uz fakt neviem... Toto som pozeral v obchodoch vyslovene zameranych na podlahy. Vy mate Premium - to je aka?
Odpovedať
10 rokov mame v kuchyni drevenu plavajucu (zo Zarnovice), pareny buk, doma dvaja krpci a urcite je to pri detoch vhodnejsie, ako dlazba, nechladi to, mozu sa tam hrat a clovek ich ma pod dohladom. Popred linku mame na plavacke 3 male koberceky, zatial ziadne problemy. Do prave stavaneho domu to dame rovnako.
Odpovedať
@romco3 to je ich rada, už ju u výrobcu nevidím, kupovaná nie v MM či baumaxe... je to paradox veru... do obývačky som si dávala záležať, nie MM, radšej drahšiu, v "normálnom" obchode a vidíte
Odpovedať
Bez podlahoveho kurenia je dlazba nenormalne ladovo studena. Az mi pistaly vykrucalo :) Ja odporucam obyc.laminat. Kurenie je sice lepsie pod dlazbou, ale no a co :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?