Plavajuca podlaha - Egger Dub Arlington 2V alebo Quickstep Dub LCF 050.....ak by mal niekto

Profilova fotka
Ahojte, co poviete na tieto dve plavačky??? ktora je lepsia...Egger so sparou- ci nebudu s tym problemy a ci je vhodna do mensich priestorov....alebo Quickstep bez priznanej spary??? a ak by mal niekto v reale doma polozenu, bola by som velmi rada foto :-) ;-) vdaka, gabika:)
Odpovedať
Profilova fotka
Zo skusenosti klik systemy sa v namahanych miestach mozu jemne rozist, resp. v najhorsom pripade zalomit. Pri podlahe so skarou to bude neskor menej viditelne. Kazdopadne to berte ako krajny pripad, ktory moze a nemusi nastat pouzivanim. Dolezity je hlavne podklad, na kt. poklada a skuseny pokladac, kt. si pripadne dorovna "extremnejsie" nerovnosti. Pri podlahach so strukturou nie su bezskarove spoje az tak viditelne.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem.... podklad by mal byt dostatocne rovny, boli nove potery robene, az na dve miestnosti, kde su parkety stare, ktore nechceme zachranovat a potrebovali by sme na ne nieco polozit aby sme sa dostali na rovnaku vysku s ostatnou podlahou....zatial nam odporucali zaliat duvilaxom aby "nehrkali" a dat bud OSB dosky alebo podlahovy polystyren....????
Odpovedať
Profilova fotka
@gabikaga Je to skôr o tom čo sa Vám páči :) Či V špára alebo bez V špáry. Pravdou je že V špára je praktickejšie na napr. odštiepenie na okraji položenej podlahy, alebo pri údržbe podlahy s používaním vody sa Vám po dlhšom čase nebude kraj podlahy jemne dvíhať nakoľko voda bude pôsobiť v strede parkety nie na povrchu. V dnešnej dobe je materiál a hlavne spoj už na tak vysokej úrovni že pri správnej pokládke a dodržaní montážneho postupu sa nič nemôže stať. Na vyrovnaie podlahy a položenie ,,niečoho,, na staré parkety je vhodná buď osb doska, alebo napr. kombinácia podložky o hrúbke 5-8mm a 12mm laminátovej podlahy, ktorá podlahu spevní a rozloží váhu pri lokálnom zaťažení. Čo znamená že podlaha sa nebude prehýbať a staré parkety pod, nebudú vŕzgať. Pozriet si náś youtube kanál, nájdete tam video o pružnosti 8mm laminátovej podlahy a 12mm laminátovej podlahy.
Odpovedať
Profilova fotka
OSB dosku do interiéru!!! Na toto by mali byť konečene paragrafy.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros Môžete dať na spevnenie a vyrovnanie podlahy aj borovicovú nábytkovú preglejku za 18 EUR/m2 kľudne. Skôr ako OSB dosky pod podlahou ktorá tvorí asi 20% obytného priestoru by som sa viac bál stavby drevodomov z OSB dosky kde je OSB doska použitá v stenách, podlahe a strope.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?