Plávajúca "plávajúca podlaha".

Zloženie podlahy : plávajúca podlaha 7 mm, podložka 5 mm, OSB 1 cm, styrodur 3 cm. Po 5 mesiacoch bývania v novom dome nám celá plávajúca podlaha pod nohami pláva, vidieť to aj vizuálne ako sa prehýba a začínajú so robiť špáry na podlahe na kratšej strane spojov.. Podlaha je kvalitná Kaindl. Ďakujem za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@alena2011 Možno sa mýlim, ale podľa mňa je problém v tej hrúbke podložky 5mm. To sa mi zdá veľmi veľa a preto sa laminát prehýba.
Odpovedať
Možno celkovo zlá skladba podlahy, prípadne krivá podlaha, osobne sa mi zdá 7 mm málo a 5 mm veľa, ideaĺne je 10-12 mm podlaha a 2-3 podložka
Odpovedať
Profilova fotka
@alena2011 7 mm podlaha s 5 mm podložkou , ktorá predpokladám nemá odolnosť proti zaťaženiu vyššiu ako 10t/m2 / odhadujem v tvojom prípade max. 5-6 t/m2 / je absolútne nevhodnou kombináciou .Pokiaľ sa k tomu pridá ešte nerovnosť podkladu viac ako 3 mm na 2 bm , je výsledkom jav , ktorý opisuješ a jeho záverom bude deštrukcia spojov podlahy a jej zničenie . Pokiaľ ešte nie sú spoje poškodené / to sa nedá zistiť inak ako rozobratím podlahy / je ju možné zachrániť. V záujme záchrany jestvujúcej podlahy treba konať rýchlo , v opačnom prípade nechať podlahu ,, dožiť ,, a vymeniť za 10 mm , alebo zmeniť kompletnú skladbu všetkých vrstiev .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?