Parkety - prekladat alebo vyhodit?

Parkety su v stave ako na foto. Povrchovo zachovale na prebrusenie. V mieste okolo vstupu je ale podlaha vyduta, odlepena, podpacenim od prahu citim ako sa podlaha dviha aj dalsi meter. Okolo zarubne je skok aj 1cm do vysky na 0.5m. Najskor krivy podklad (panel) v kombinacii s vekom podlahy. Podlaha je masivna a hruba 1-2cm, cize je mi luto sa jej vzdat. Najlepsie by bolo vybrat, nivelacka, zlozit, brusit tmelit. Musel by som to zvladnut sam, firmu volat je nerentabilne. Otazka, je ci sa takato podlaha vobec da po rozobrati normalne zlozit alebo bude problem s kazdou hranou.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cyrus12345:

Parkety su v stave ako na foto. Povrchovo zachova…
@cyrus12345 Normálne ich vyhoď a daj mi vedieť kam, ja si ich prídem zobrať.🤣
Odpovedať
Dasa to rozobrat aj naspat poskladat. Je len otazka ci ste to schopni spravit sami alebo ochotni niekomu za to zaplatit. Lebo trebe to vediet spravit
Odpovedať
Rozoberá sa od konca. Otázka je, či už zámky nie sú tak zničené, že je to nepoužiteľné. Pri obnove podlahy treba spočítať či sa to oplatí - brúsenie, lakovanie, alebo radšej ísť do novej. Miestnosť je malá, kúpiť niečo podobné. Podľa mňa sa to neriešením stavu dostalo do štádia, že už to k sebe nedáte a bude sa to iba rozchádzať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@cyrus12345 Normálne ich vyhoď a daj mi vedieť ka…
@chinatech mam 35m2 chces? :)
Odpovedať
Je to 16-17m2, nikdy som to nerobil ale ved mame youtube (jednu podlahu som jemne brusil a lakoval). Platit niekomu je nerentabilne ak si vezme 20-30e m2 za renovaciu. Podobne nemusim kupovat, co izba to ina podlaha aktualne. zamky znicene nebudu, bol na tom hruby koberec a celkovo to vyzera masivne a zachovalo. Len to na tej podlahe proste nesedi ako ma...
Odpovedať
Profilova fotka

@cyrus12345 aj ked tam chces dat nieco ine, tak toto musi von a nivelovat takisto treba..., vyber to von, uvidis v akom su stave. dratenu kefu to cisti. a skus to davat naspat..., ked to pojde, tak sa mozes rozhodnut..., ak by boli kusy horsie, tak si ich daj niekam kde ti pojde skryna. a vyzeraju ze pekne pasuju do seba, mozno by ani brusenie netrebalo. ale keby si ich dobre prebrusil, boli by uzasne a na vela roky.... ano je tam kopa videii, da sa pozriet, stroje sa daju pozicat. a ked mas cas a chut, tak by som nevahal. vela nakoniec spravia krycie listy okolo steny. tie si zozen tiez drevene, take iste drevo... robil som brusenie s kamosom, a vysledok bol uzasny. a boli ovela horsie ako tvoje. zlozito uloze do smrecka..., takze ja by nevahal a isiel do toho. ale mna taka praca bavi . drzim palce
Odpovedať

Je to 16-17m2, nikdy som to nerobil ale ved mame …
@cyrus12345 da sa to, ale je to piplacka, ak su parkety v dobrom stave a neboli lepene, da sa vybrat, spravit nivelaciu a zlozit spat. ale treba ratat, ze niektore kusy sa mozu pri demontazi poskodit.
Odpovedať
Profilova fotka
Za tym je toooolko roboty 🤯 Ale vysledok by bol isto krasny. Pekne nervy, ak sa do toho budes pustat 😄
Odpovedať

@cyrus12345 Toto by som vybral a buď vyhodil a dal niečo iné, alebo keby tie parkety mali v poriadku zámky, tak poukladal naspäť. Ale len vtedy, keby som veľmi chcel mať parkety. Inak by som dal inú krytinu. Určite to nestačí len prebrúsiť.
Odpovedať
vyhodit, jedine, ze sa strasne nudis 😁
Odpovedať
Profilova fotka
dal by som to prec a podlahu spravil totalne nanovo. ked ti to je luto vyhodit, tak to hod na nejaky bazar a niekto sa toho isto ujme.
Odpovedať
Kedysi sme zobrali použité drevené parkety s tým, že sa to časom prebrúsi, nalakuje a bude to krásne. Postupne skončili v peci, rohy boli opotrebené, odlačky, nikdy na to nebol čas. To je práca na prázdniny pre slobodného učiteľa s neistým výsledkom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_x:

Kedysi sme zobrali použité drevené parkety s tým,…
@roman_x Veď to je to, keď prídeš na to, koľko by to bolo roboty a aj času, tak radšej nie. Ak niekto nemá nič iné na robote, tak kľudne...
Odpovedať
Všetko sa dá, klince rovnať, šiť záplaty na jutované vrecia, keď samotné vrece stojí 41 centov, všetko je to otázka ako si človek cení voľný čas resp. koľko ho má.
Odpovedať

@cyrus12345 ja len že ako si sa rozhodol? nás bude asi čochvíľa čakať podobné rozhodovanie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peky1984:

@cyrus12345 ja len že ako si sa rozhodol? nás bud…
@peky1984 v jednej izbe parkety nechavam. su relativne rovne, minimalne spary, tam kde pocut, ze nedrzia navrtam male dierky a injektazne vstreknem lepidlo. Uz som zacal s brusenim. Kupil som excentricku brusku metabo za 50e. Ide to pomaly, nepojde to vybrusit vsade az na drevo ale na spalnu to bude dobre. Podlaha na ktoru som sa pytal sla dnes von. Velka cast sla rozobrat, lebo lepidlo uz nedrzalo a cast som vytrhal aj s lepidlom a nivelackou pod nim. Nerovnosti boli v priestore do 0.5cm ale bohuzial okolo dveri to bolo aj cez 1cm a nebolo by to proste nikdy dobre. Zvazoval som aj nivelacku na parkety alebo vytrhat len cast ale povedal som si, ze ked to spravim raz a poriadne, tak to bude na desiatky rokov. Neoplatilo sa mi spekulovat pre 17m2. Ale musim povedat, ze mi bolo velmi luto, ze ich trham, bude kopec roboty aj s nivelackou a k tak kvalitnej podlahe sa uz nedostanem. Rozobra a preskladat v tomto stave by bolo nie ze na prazdniny ale nerealne. Ak chce niekto parkety za symbolicku cenu, nech da vediet. Kosice.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?