Parkety olej alebo lak

Dobrý deň, renovujeme svojpomocne s manželom staré parkety, práve nás čaká brusenie a povrchová úprava. Problem je, ze sme sa zasekli na to aká povrchová úprava je najvhodnejšia. Ci lak ci olej a keďže mame malé deti (nehody s nocnikom, hadzanie hraciek atd) co je pri malých deťoch vhodnejšie?
Odpovedať
@jbjanka ja by som dal olej. Malo by to byt trochu teplejsie na bosu nohu, “oprava” (novy nater) podstatne jednoduchsia a nepopraska. A tiez myslim, ze sa menej smyka, lebo u svokry na laku sa idem v ponozkach zabit. Nehodu s nocnikom by mozno lepsie zvladol lak, ale kvoli tomu by som sa nechcel vzdat vyhod oleja.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ja som vybrala olejovu upravu.
Odpovedať
@soki @lenkito10 a lepší je normálny olej alebo tvrdý voskovy olej?
Odpovedať
@jbjanka na konferencny stolik aj pracovny PC stol som si dal kvalitny voskovy olej. Uz by som ho viac nedal 🙂 duplom nie do podlahy. Velmi lahko sa do neho zaryje, aj nechtom. Takze za mna uz iba cisty olej, aj ked to mozno nebude take leskle.
Odpovedať
No v prvom rade by bolo dobre keby ludia pisali co dali a co by uz viac nedali. Konkretny vyrobok. Za mna osmo na makkom relativne makkom dreve (sibirsky smrek), max spokojnost, su ryhy a skrabance ake to patri k zivotu, ale to je makkostou podkladu.
Odpovedať
@jbjanka u rodičov máme dlhé roky lak (niekedy sa o niečom takom ako oleje ani nesnívalo) a úplne v pohode. čo sa týka šmykľavosti, záleží to od veľa faktorov. A určite lak nepraská ak je dobre spravená podlaha 🙂
Odpovedať
Ahojte, chcel by som sa spýtať na váš názor. Dal som jednej firme prebrúsiť parkety a nalakovat. Na druhý deň cca o 24 hodín, prisiel som sa na to pozrieť, skontrolovať vysledok. Úplne spokojný s tým nie som. Vidieť stopy po valceku, prechody. Je to ok podľa vas? Uisťovali má, že to zmizne, že to má ešte schnut 2 týždne. Majú prísť robiť ďalšiu izbu niekoľko dni, ale keď vysledok nebude dobrý tak by som zvolil inú firmu. Vďaka za odpovede.
Odpovedať
Podľa mňa by to malo byť okej hneď a nie čakať, že ako to vypáli. Ale však uvidíš no, daj vedieť, že ako to dopadlo.
Odpovedať
potom podaj spravu, ze ako to vyzera, ci to ozaj nieco spravilo za ten cas, ze sa to zmenilo. ako moze byt, ze to drevo to nejak musi spracovat alebo co.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?