Pancierova podlaha

Ahojte. Idem robiť pancierovu podlahu do pivnice. Bude použita ako dielna takže preto pancierova. Vsyp tam dam MASTERTOP 800. Hrubka poteru bude 10cm. Teraz neviem či použit kari siet alebo vlakna do betonu. Čo je lepšie použit pri takejto podlahe? A aký lak použit na finalnu upravu???
Odpovedať
Profilova fotka
@voloda31 neporadim ale opytam sa lebo do garaze by som aj ja taku bral...to si trufas urobit sam?
Odpovedať
Tu mate pracovny postup nahrubo vratane pouzitych surovin. http://www.betona.sk/pancierove-hlade... Nic co by nebolo nezrealizovatelne v domacich podmienkach a mensich plochach.
Odpovedať
Profilova fotka
@voloda31 @rkorba A ako chcete vyriešiť to strojové hladenie v domácich podmienkach, prípadne podľa čoho dilatovať. Jednému známemu automechanikovy to robila firma minulý mesiac pristavoval novú časť dielne, najväčší problém bol nájsť firmu čo by prišla urobiť tých jeho cca 50 m2 je to pre ních malá plocha.
Odpovedať
Profilova fotka
@martosko presne tak u mna chcu za narezanie, a vyhladenie 500 EUR... ;-)
Odpovedať
preto hovorim, ze to je v pohode si spravit sam. Ja som uz tu hladicku mal pozicanu, akurat by bol problem s finisom popri stenach a rohoch pri vacsom priemere hladicky Treba si pozicat tuto mensiu, akurat ja som mal benzinovu, koli ostare s kablom. http://www.ramirent.sk/produkt_1469_h... Nerobil som pancierovu podlahu, ale len finisoval zakladovu dosku nepravidelneho tvaru o 76m2.
Odpovedať
Hladicku si ties požičiam a dilatovat budem flexou a do drážky silikón. Akurát neviem akú kari použiť a aké množstvo vlákien do m3 ak ich je tam potreba a aký lak...
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba das detailnejsie fotky ako to dopadlo? Podla mna treba aj know-how. Kedy zacat hladit, ako dlho a pod... Mam obavy ze to neni take easy ako prezentujes...
Odpovedať
No takže ja sa asi nejakej prinosnej odpovede nedočkám...
Odpovedať
@voloda31 ak mas pevny podklad siet nie je nevyhnutna, vlakna tie umele su akoze miesto kari siete, ked ich kupis tak tam kde ich klupis uvidis davkovanie, chlapik dal sacok do miesacky, zdalo sa mi to malo. To rezanie nie je dilatovanie reze sa to len co mozno 1-3 hrubky betonu, lak taky aky sa ma davat - google alebo si kup od tych co robia podlahy, ja som kupil od nich.
Odpovedať
@sysell ale oddilatujem to s tým rezom však? Na vrchu ho narezem a on pod rezom praskne alebo sa mýlim??? Kari by stačila 6x150? Aj keď nieje nutná pre istotu by som ju dal. Alebo je úplne zbytočná??? A vlákna 2 kg do kubiku. Môže tak byť???
Odpovedať
vlakna a roxory v betone maju rozdielne vlastnosti na beton. vlakna su dobre hlavne proti mikrotrhlinam a roxory zas na celkovu pevnost betonu napriklad na prekladoch. keby sa dal roxor nahradit vlaknamy šak by nikto ho tam potom nedaval
Odpovedať
@abobo lepsiu som nenasiel, dufam ze postacuje ;-) Po betonovani mi tam ostal "hreben", tak som utekal pozicat hladicku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@voloda31 rez je vraj na to aby ak to praskne tak aby to prasklo v tom mieste a bola to kontrolovana trhlina. Roxor to drzi po kope ak je poter na pevnom podklade nemi to nutne, ja som dal, staci aj najtensia siet 4mm. Vlakna neviem kolko vazil ten sacok, podla mna menej pohladaj na googli, ked som to riesil niektore betonarky ponukali uz beton s vlaknami aj kovovymi. Kamaratovi robili asi 200m dali len vlakna podklad bol hrbolaty ale asi celkom pevny, dali len vlakna drzi to uz par kokov, narezane casti rohov mierne vyhlo,me myslim ze vobec alebo menej. Podmienky boli v oboch pripadoch optimalne. Cital som kolko treba vsypu, mne dali obela menej a to mylim ze aj o 90%, ked som im to povedal vraveli ze tak vela ako pise vyrobca sa nemoze dat lebo bu to vysusilo a spalilo. Takze komu verit. Inak cakal som mozno vacsiu pevnost. Ked padne zeliezko ma povrchu je v podstate pevna skrupina ktora ale v pohode odskoci....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od abobo:

@voloda31 neporadim ale opytam sa lebo do garaze …
@abobo Dobrý deň, určite by som to nedoporučoval robiť sám je to zodpovedná odborná práca.!
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od abobo:

@rkorba das detailnejsie fotky ako to dopadlo? Po…
@abobo Správene !
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rkorba:

preto hovorim, ze to je v pohode si spravit sam. …
@rkorba No to musí vyzerať 🫣
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?