Palubovka s plávajúcou podlahou.....

Nechali by ste starú palubovku a na to uložiť plávajúcu podlahu? Uvažuejem nad týmto postupom, ale obávame sa, že pod palubovkou nevieme čo sa nachádza... dúfame, že nie eternit alebo nejaké svinstvo :( ak náhodou je tam niečo také, tak podla Vás ochráni nás vrstva palubovka + plávajúca podlaha? prosím poradíte nám? ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
ak pod palubovkou nie je izolácia proti vlhkosti, je riziko, že za krátky čas po prekrytí zhnije. Ale to sa dá overiť odtrhnutím jednej dosky.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ nieje podlaha pod palubovkou izolovaná proti zemnej vlhkosti tak si narobíte zbytočnú škodu.Do roka sa pod podlahou vytvorí toľko vlhkosti že zhnijú dosky palubovky aj s plávajúcou podlahou.
Odpovedať
možte mi poradiť ..prosim ak vyhodim stare dile a pod nimi je piesok hlina..a rad by som si dal spraviť novu drevenu podlahu bez betonu a poteru..je potrebna na tu hlinu dať aku foliu izolaciu parozabrannu alebo priepustnu??doom je suchy z nepalenich tehal zatepleny nobasilom dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@cukrarchlop najlacnejšia skladba skladba by mala byť .Podkladný betón stačí aj 3 cm ,hydroizolácia napr (IPA,Fatrafol) ,hranoly min 5 cm palubovka.
Odpovedať
musi byť ten beton,?akby som ho nahradil neprepustnou foliou potom cca 6cm podlahovy polystirena na to dosky krokve a tak drevena podlaha?čo by sa stalo?
Odpovedať
Profilova fotka
1m3 betónu stojí toľko isto čo 1m3 polystyrénu.Betón by som určite dal.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros Podľa mňa ale s tým rozdielom, že polystyrén určite izoluje tepelne lepšie, ako betón. Prečo teda ten polystyrén nepoužiť?
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 Netvrdím že ho nepoužiť len som prirovnal ceny.Skôr prečo nedať betón.Podlaha s betónom získa stabilitu a je kde uložoiť vodorovnú hydoizoláciu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?