Odtlačky nôh na podlahe

Susedia poraďte, položili sme novú podlahu, konkrétne Vinyl a ostali na nej odtlačky chodidiel po bosých nohach. Uz som dlážku umyvala ale odtlačky chodidiel ostali akoby mastné flaky. Ako sa ich zbaviť? Mate skúsenosť? Nejaký silnejší prostriedok?
Odpovedať
To sa casom zrovna, tych odtlackov a viac ci menej mastnych flakov tam bude tolko, ze sa zleju a nebudes riesit...
Odpovedať
Profilova fotka
Papuce ;-) ;-) ;-)
Odpovedať
@marfinka12 odporucam macat nohy pravidelne v technickom benzine, ten dobre odmastuje.
Odpovedať
@marfinka12 musela by si všade chodiť bosá, aby koža na chodidlách poriadne zhrubla, ináč budeš mať vždy odtlačky tak isto ako od rúk,
Odpovedať
mas trampoty :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Doma chodime len bosi a odtlacky su normalne ale ked sa to umyje tak vsetko zmizne zena kupuje alex na vinilove podlahy
Odpovedať
Toto je normalny problem, ktory my doma uz vobec neriesime. Kedysi sa zena rozculovala nad tym, ze ostavaju odtlacky, ale casom si zvykla. Pretoze ja ozaj nie som z tych, co by chodil doma v papuciach a musela by tam padom umyvat zem permanentne.
Odpovedať
Ako to je aj u nás tak, pokiaľ chodíme bosí, tak ako odtlačky na podlahe máme. No začnú sa nosiť ponožky a odtlačky zmiznú, takže to zatiaľ nejak neriešim
Odpovedať
@karcika8 @slawka333 Ale ona píše, že po umytí podlahy odtlačky nezmiznú....
Odpovedať
Profilova fotka
Co pouzivas na podlahy? Aky cistic?? Ja striedam diavu a ajax a ked aj su nejake tie odtlacky, tak pekne po umyti zmiznu ;-)
Odpovedať
odtlacky pri bosych nohach su uplne normalne, zalezi co davas, cim cistis zem??
Odpovedať
Profilova fotka
@marfinka12 Skúšali ste už aj originálny čistiaci prostriedok na vinylové podlahy ? Jednotkou v tomto segmente sú prostriedky od firmy Dr.Schutz . Je to nemecký výrobca a prakticky všetci výrobcovia podláh buď používajú jeho výrobky , alebo ho v návodoch doporučujú . Má rôzne prostriedky určené od denného čistenia až po intenzívne čistenie odolných nečistôt. Má k dispozícii aj ochranný prostriedok , ktorý na podlahe vytvorí film a tak chráni jeho povrch .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marfinka12 aj ja som sa bála , keď sme položili vinyl , že tam stale budu ostavat tie otlačky, ale čim ďalej umývam, kľudne aj mokrejšou handrou tak je to lepšie..podla mňa to je tým že je nový a bohvie čo má na povrchu..treba dobre horucu vodu a čistiaci prostriedok, nech sa to dobre zmije..na začiatku mi vinyl odpudzoval vodu ale teraz už ok .
Odpovedať
Čo používaš? Ja kupujem savo na podlahy a to mi super dočistí aj capky aj všetko :-)
Odpovedať
@megdesign konečne niekto kto číta s porozumením
Odpovedať
@mmmm89 ďakujem, skúsim.. Mam pocit že je tam stále nejaká vrstva.. Možno ozaj príliš zmykam mop - sila zvyku
Odpovedať
Profilova fotka
na toto aj ta moja hrozne nadava no tiez dosla na to, ze treba viac vody... niekedy umyva aj parnym mopom a niekedy rucne
Odpovedať
@richto a parný čistič na vinylku je v pohode? Planovala som kúpiť, ale čítala som ze je priveľká teplota...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@marfinka12 Zdravim vas, vyriesili ste nejako aj moju nekonecnu dilemu s mastnymi capkami na podlahe?
Odpovedať
@ivanecka01 Jasné: 1. chodiť doma v ponožkách alebo v papučiach 2. umývať podlahu saponátom - treba vyskúšať viac a nájsť si "svoju" značku 3. nepozerať toľko na podlahu.
Odpovedať
@ivanecka01 Toto bol problém u nás v lete, keď sme chodili na boso, teraz už ani nie je. Dobré je použiť niečo na odmastňovanie. Viem, že niekedy žena dáva jar, niekedy nastrúha mydlo kokosové a takéto.
Odpovedať
Profilova fotka
Bosé nohy nechajú odtlačky na každom povrchu. U nás to je to isté. Ale používame HG čistič a ten tie mastné miesta dokáže celkom dobre umyť. Netreba zabúdať na kvalitný mop čo sa násadky týka
Odpovedať
@staliana ktory konkretne od tejto znacky??
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?