Nová podlaha v starom byte

Dobrý deň, mám byt v tehlovom dome z 50tich rokov. Z podlahy som vybral dlážkovicu, hobru a škváru. Podlaha je skladaná – I+kazety, relatívne rovná a úplne suchá bez plesní. Moja predstava: Očistiť betón, napenetrovať betón, nalepiť Neofloor 200 80mm s lepidlom thermokleber alebo podobným, plošne nalepiť 1.vrstvu osb p+d 15mm, nalepiť aj 2. vrstvu osb p+d 15mm kolmo na 1.vrstvu a zoskrutkovať a nakoniec nalepiť veľkometrážne drevené parkety. Chcel by som použiť osb egger, ktoré sú impregnované. Je to ok skladba? Nechýba nič? Bude mi lep na spomínanej osb držať? Alebo aj tie treba penetrovať? Ďakujem za radu. Pozdravujem.
Odpovedať
@morgen_hc Lepit to mozes na PUR penu. OSB penetrovat nemusis. Avsak podla mojho nazoru by bolo lepsie podlahu vyliat anhydridom a tym to krasne zrovnas. Je vcelku mozne ze ak priamo polozis OSB bude ti to nasledne vrzgat. Inak postup mas dobry iba si daj pozor aby po polozeni prvej vrstvy OSB si to dobre vycistil nez das druhu. Znova kazdy fragment nasledne bude sposobovat hluk. Idealne je ak medzi vrstvy vlozis krocajovu podlozku.
Odpovedať
Ďakujem, nad anhydritom som rozmýšľal, aj som od neho upustil kvôlu záťaži. Tá skladaná betonóvá podlaha nepôsobí na mňa dôveryhodne. Áno, všetky vrstvy chcem zlepiť aj plošne elastickým lepidlom čiže medzi neofloot a osb, medzi osb a osb, ajedzi osb a finálnu podlahu. Ďakujem za odpoveď. Prípadné názory píšte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?