Nekvalitny cementovy poter

Prosim o radu co s tym. Dva mesiace dozadu mi robila firma poter na podlahove kurenie zhruba 6 cm hrubka. Nasiel som v potere miesta kde som doslovne rukou pretlacil skrupinu poteru a vrstvu pod tym rukou vybral. Hned som volal majstrov, ze takto teda suchy poter asi nevyzera a akoby tam bolo malo cementu. Ich odpoved na mieste ma zarazila. Ze je to v poriadku ked pod povrchom je to sypke ze rychlo odisla voda do spar v systemovej doske a eps. Ze tie diery opravia a cele to penetracia zlepi. Robia takyto poter vsade v okoli. Na 2. Metrovej Late poter leti cez 2.cm ze to je tiez ok a nivelacka to doladi. Som z toho na nervy. Moj nazor je ze to je cele zle a musi to ist von. Za kazdy nazor hlavne odborny Ďakujem
Odpovedať
No ty brdo. A to som si myslel ze len u nas nevedia robit potery. Posledne tri skusenosti s troma roznymi partiami dopadli napodobne. Krive a nesudrzne. Klucikom sa dalo preskrabat az na podklad. A teraz na to nieco prilepte.
Odpovedať
@jaris39 absolutne to v poriadku nieje Tam mate dokonca systemovu dosku tam do ziadnych spar nic neodide. Mne v sobotu liali a dnes to len tak nerozparam.
Odpovedať
Ten 40rocny co som vysekal bol lepsi jak tento na obrazku, a to tipujem ze z cementu co tam.mal ist sa este aj domov uslo ked ho robili :)
Odpovedať
@jaris39 no toto nieje nekvalitný cementový poter, ale kvalitný pieskový bezcementový... Šetrili na cemente. Určite reklamovať, ak sa dá. Ak je zmluva o dielo. Alebo ak dávali cement, nezmrzol vonku pred tým, ako ho použili?
Odpovedať
No tak to je "niečo", toto som ešte nežral... S tou nivelačkou ho pošli niekam, lebo na každej máš v návode napísané, že podklad musí byť vyzretý a súdržný. V tom tvojom nemalo čo vyzrieť a "súdržnosť" je zrejmá z obrázkov..., toto je možné len v demokracii... Ideálne by bolo, ak by pristúpili na tvoju požiadavku na kompletné odstránenie toho "poteru" a pekne si to odpratali. Osobne som nebol tiež s poterom spokojný, celý som ho musel prelievať nivelačkou, ale hento tvoje prelievať nemá vôbec žiadny zmysel, to musí ísť von bez disklusie, ak sa to ešte zaťaží, trochu pokúri... Neviem, kto vymyslel túto techniku polosuchých poterov, ale už by som si to nikdy do domu nedal, medzičasom som si urobil 2 betónové platne vonku z normálneho betónu, dodnes bez jedinej prasklinky, rovnané v "bazéne", čiže bez bočných vedení pre latu, najväčšia odchýlka 0,5cm, aj to kvôli hrubej frakcii použitej na betón... To, čo máš na fotkách, dokáže urobiť len čistý hajzel a podľa toho treba s ním aj jednať.
Odpovedať
Co si usetril, ked si si zavolal takych lacnych fuserov? Teraz budu naklady na opravu ovela vyssie.
Odpovedať
@originalx mne liali 60m2 za 380 Eur. Dokonale ale ozaj dokonale rovne.
Odpovedať
@megdesign Vonku bolo teplo, ale zostalo 14 vriec cementu co sa ani mne nezdalo tak som poratal prazdne vrecia a vychadzalo to do 150 kg cementu na 1m3 poteru. Nato mi tvrdil ze mnozstvo cementu je ok ved davali plastifikator. Tak som mu povedal ze uvidime vysledok no a uz sa dostavil. Ale vcera ked som ich zavolal tak velmi rychlo chceli tie dve diery opravovat, tak som mu povedal ze nic nebudu opravovat ale dam to posudit odbornikom. Tak odvrkol nech si volam koho chcem ze je to ok. Ta firma robi tu v okoli Ziliny a Cadce.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaris39 zatial by som mu nic neplatil,zavolaj si stavebny dozor
Odpovedať
@gkrivanek ta dokonala rovina sa ukaze az pri pokladani dlazby 🙂
Odpovedať
@originalx Za 47 metrov zobrali 850 eur. Praca a material v cene. Myslim ze lacne to nebolo.
Odpovedať
@jaris39 no veru lacno to nebolo, to mas malo m2, tak by som to vyrubal prec a urobil poriadne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jaris39 daj sem pls meno kontakt, nech si ludia davaju pozor na takuto robotu
Odpovedať
...k poteru nemam sice co povedat,ale isto to ,,košér"spravené nieje.No ja som ,,nadabil"na podobnu firmu(dokonca sesternicin muz je sefom,no na hambu) co mi robily fasadu.Zasuchana sice pekne.je,ale mamrdi neolepily ani okna,a ani JEDINA parapeta nemala pozadovany spád,dokonca 3parapety sa budu musiet odfrezovat asi1cm.Chel som len povedat,ze takychto robitnikov treba ,,CEPOVAŤ"čo sa do nich zmesti.Peniaze chcu mat vyplatene komplet,a hneď ,ale dielo....veď jak za komunizmu....to je dobré,gazda pomrkoce a my sme chytro zarobily.Oni si potom chodia od stavby na stavbu odfakuju to...a hop ,tu im klepne niekto ako ty po pazùroch!!!!...Tak ,správne ,len im.nalož FUŠEROM!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznacne prec natom nebude nic drzar a plavacka bude sripat jak besna. Ja som mal tri partie na kazdu stavbu inu ale max spokojnost a rovina ?? DOKONALA !!! Okladac vyskal od radosti na 2metre vodovahy ani zapalka sa nedala podlozit, takze som si isty ze sa to da spravit dobre a boli aj rychly 100m2 za 6 hodin a poschodie za 7 lebo neboli schody este tak cez okno. Ale klobuk dole. Partie boli z okr DS.
Odpovedať
je mi to ľúto že to takto dopadlo ale pravdepodobne, nie pravdepodobne ale určite šetrili na cemente.. to naserie a keď som prepočíátaval tak 18€/1m2????? WTF.. Veď to máš samí piesok. Mne tiež robili vapennocementový, poliaci (6,5e/1m2) ale toto sa mi nerobí a netrusí sa mi nikde a nieže by ešte 2cm lietali. Žiadaj nápravu alebo im sprav peknú reklamu :(
Odpovedať
@stefanl vapennocementovy poter? to snad ani v polsku nerobia, nemas to nejake popletene?
Odpovedať
@gashtaan už som ako kapitán ;-)
Odpovedať
@jaris39 Kľudne napíš meno firmy, aby si ľudia dávali pozor. Prípadne mi ju napíš do súkr. správy, lebo tiež chcem riešiť potery a náhodou som zo Žiliny, tak tech ich ani neoslovujem. Vďaka
Odpovedať
nevedel som , ze ked sa da plastifikator , tak nahradza cement...pod 300- 350 kilov cementu na kubik ani netreba ist , mne to vychadzalo az k 400 pomaly...pojde to aspon lahsie rozobrat, ak tam chcete dlazbu rozobral by som to ak len plavacku tak mozno len sanovat tie komplikovane casti...ale to by som nechal fakt na odbornika...
Odpovedať
@jaris39 a treba panovi vysvetlit , ze plastifikator sa dava kvoli nizsiemu vodnemu sucinitelu, cize ide menej vody do poteru, preto sa tomu hovori sucha zmes
Odpovedať
@jaris39 Neni su ty chalani nahodou z Poluvsia pri Rajeckych Tepliciach.Lebo mne tieš oni robili,ale pred 2 rokmi a bolo to dobre,ale my sme pri nich stLI kontrolovali či davali všetko do mašiny čo tam a kolko treba.Ale napiš ich nazov firmy ved aj na aute ju museli mať napisanu,alebo šefa co takuto pracu vykonava ja ti verím je to na nervy.Ale reklamuj nech si to prerobia.
Odpovedať
s týmito polobetónovými vrstvami v našom ľudovom staviteľstve je to ako s používaním nopových fólii na hydroizoláciu. Prvé postráda v projekte zodpovedného statika a druhé zodpovedného inžiniera PS (konštruktéra). Len tak ďalej. Šetrite na projektovej príprave pár sto evri a v praxi prerobíte tisíce. :-((( Vážení laici, dovolím si malé, ale ozaj malé školenie: a. Betónová vrstva, aby bola nosnou betónovou vrstvou a taká musí byť navrhnutá nad stlačiteľnou tepelnou izoláciou z MV, ale aj polystyrénu, musí mať hrúbku pri výrobe na stavbe aspoň 55 - 60mm a musí byť vystužená sieťovinou aby pri prasknutí - ktoré sa pri jednej sieťovine iba pri spodnom okraji nedá vylúčiť, nedošlo k vertikálnemu posunu - strihu. b. Takáto betónová vrstva (nad tepelnou izoláciou) musí byt minimálne (pri väčších hrúbkach tepelnej izolácie vo vyšších triedach) v triede I-II podľa medzných stavov, alebo staršie označenie 105 -135, alebo po novom C8/10. c. To, čo svojvoľne t.j. bez projektového návrhu sa dnes realizuje na stavbách RD t.j. zasypávanie zavlhnutou zmesou, ktorá sa len rozhrnie do roviny a prípadne poprská ešte s cementom a poleje, nie je betónová vrstva, ale je to nasypaná vrstva piesku s cementom. Toto nie je betónová vrstva, ktorej by sa dala prisúdiť nejaká nosnosť či už v tlaku, ohybe alebo šmyku. Nosnosť takejto vrstvy je nezistiteľná a navypočítateľná. Baviť sa o tom, či je tam málo cementu alebo nie, je úplne irelevantné, lebo to nemá nosnosť tak či tak.- pokaľ sa to nezmieša s vodou aspoň na minimálnom vodnom súčiniteli pre strojne vibrované betóny, kde po zvibrovaní je voda vytláčaná na povrch betónu. Že sa našli špekulanti, ktorí rýchlo a lacno tieto nasypané vrstvy zrealizujú, je len dôsledok lacných projektov a šetrení na zodpovedných projektantoch a ich autorských dozoroch.
Odpovedať
Tie chyby sa ukazuju aj vsade okolo krajov. On trva na tom ze robi desiatky poterov a je to v poriadku. Oni toto rychlo opravia a hned napenetruju a potom bez problemov vyleju nivelacku. To som sa uz musel velmi drzat aby som ho niekam neposlal.
Odpovedať
@kntsz moment, toto projekt vobec neriesi...pochybujem , ze niekto ma v projekte pisany vodny sucinitel co sa tyka poteru...ja mam napr pisanu len hrubku a to mi robil statik...takze znova, pan zistil minimum cementu na kubik a na vodu a vodny sucinitel sa nemal ani kedy pytat...ja som robil rucne potery svojpomocne a mal som vodny sucinitel pod 0,5 a odlucovalo mi to vodu na povrch jak prasa...tiez by ma zaujimalo ci v tych suchych zmesiach maju sucinitel aspon na hranici hydratacie cementu, lebo taku suchu zmes som nedokazal nijako namiesat..
Odpovedať
@kntsz Jedna sa o rekonstrukciu starej chalupy a kedze tam bola skvara tu som vyhodil, urobil deku, zaizoloval, zateplil, kurenar natiahol kurenie ale na poter som si netrufol. Pan tzv. majster ktory mi to robil, pracoval dlho v Rakusku na stavbach a teraz robi tu komplet domy, tak ak to robi takto lutujem tych ludi. Je to pre mna ponaucenie bohuzial.
Odpovedať
@maxogo veru - moment: projekt samozrejme nemusí predpisovať vodný súčiniteľ, ale projekt musí - opakujem musí predpísať triedu betónu a tá sa dá dosiahnuť iba dodržaním nielen vodného súčiniteľa, ale aj krivky zrnitosti či množstvom cementu a to stavebníka nemusí zaujímať - to musí zaujímať realizátora či dodávateľa betónu pokiaľ je dovezený z betonárky.
Odpovedať
@jaris39 je úplne jedno kto kde pracoval ak nerozumie problematike a robil tam len to čo mal predpísané. Zavlhlú zmes je možné dať ako výplň, pokiaľ pod ňou nie je stlačiteľná vrstva - inak povedané - je ju možné vo vybraných miestach použiť. Nie sú to však betónové vrstvy nad tepelnou izoláciou a naviac s podlahovým kúrením.
Odpovedať
@kntsz pri poteroch som to este nevidel v projekte riesene...halo ma niekto toto pri potery v projekte riesene? myslim triedu betonu ako cementoveho poteru...
Odpovedať
@tom329 Uvidime ako to dopadne, ak sa budu stale krutit tak to zverejnim. Dokonca v cadci robili nemocnicu, nechapem
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?