Nebrzdi parozabrana pod podlahou prechodu tepla?

Profilova fotka
Ideme davat 7mm plavajucu podlahu + 3mm penovu podlozku s velkymi dierkami. Bojime sa, ze parozabrana znacne bude brzdit prechodu tepla cez podlahovu vrstvu. Ake mate s tym skusenosti?
Odpovedať
@katka8855 Ta penova podlozka bude mat vacsi tepelny odpor ako folia.
Odpovedať
@katka8855 ak mas NED, podlahy budu aj tak vacsinou studene
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 nemame NED
Odpovedať
@katka8855 Penová podložka nie je parozábrana. Treba použiť podložku určenú na podlahové kúrenie ja mám 1,6mm s dierkami.
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 a tie dierky maju dosiahnut co ? :) Vzduch, specialne v takych bublinkach, ma este vacsi tepelny odpor ako ta podlozka samostatne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 ja viem, ze ta podlozka nieje parozabrana. K tej vypisanej vrstve este pojde parozabrana. my mame sice 3mm, ale otvory cca 5x10 cm v nej, nie len tie male bodky, to sa nam zdalo zbytocne a neucinne
Odpovedať
@majkoj a čo ja viem čo to má dosiahnuť :-D výrobcovia to tak prepichujú ...je to ako ihlami poprepichované. Ak to výrobcovia určia ako podložku na podlahovku tak to snáď testujú a mne im zostáva teraz dôverovať. Tak ako ty dôveruješ ak ideš do reštaurácie, závodnej jedálne , že máš ten rezeň z čerstvého mäsa. :-)
Odpovedať
@katka8855 ako dlho tam mate poter? Myslim ze parozabrana ma mozno vyznam pri relaticne cerstvom potere ak tam kurite niekolko tyzdnov neverim ze tam bude vlhkist ktora moze ohrozit podlahu. Ked tam das foliu tak kde ta vlhkost odide? Budem tam naveky chuda zabalena zvrchu zospodu. Fakt mi to pride ako tahanie penazi. K otazke parozabrana ucrice teplu moc branit nebude
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Poter tam mame od jula, kurime cca mesiac, ale len krbom.
Odpovedať
@katka8855 preco nie podlahou? Krb je slabi tam musite mat zimu nie?..
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell lebo este nemame kotol. ked sa kuri pravidelne, zima nieje, mame 12 kw krb
Odpovedať
@katka8855 hmm tak najprv kup kotol potom podlahu, neviem ako to dokazete vyhriat, ked som v zime kuril krbom stuplo to o par stupnov ale cez noc zas vychladlo, sa tam neda byt cele dni a prikladat. Inak mhslim ze pol roka je uz aj celkom fajn, podlahu aj tak budete robit ked sa bude kurit, osobne by som parozabranu kaslal, ale je to na tebe.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sysell podlahu budeme robit tento tyzden... kotol pride asi az v januari..
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8855 Ahoj, ja som kupil v Hrnbachu taku okolo 1,5 mm - original na podlahovku (je v tom integrovana aj parozabrana). Je to taka harmonika, ktora sa lahko reze a prisposobuje. Kurenari pozerali, ze ci mi to vobec bude hriat a hreje mi to citelne lepsie ako bratovi, ktory ma len taku modru penovu podlozku a nejaku foliu. Takze velka spokojnost. Urcite by som to dal znovu. J
Odpovedať
Profilova fotka
@jdemovic no my uz ale mame tu nasu kupenu. 3mm ale velke diery cca 10x5 cm a dost husto... ake velke diery su v tej co mas ty?
Odpovedať
@katka8855 ja mam tiez tu z hornbachu, ma hrubku 1.6mm ale pokial si spominam, diery tam neboli ziadne, take velke ako ty popisujes urcite nie... suhlasim s majkojovym nazorom, ze je to nezmysel. Jej urcenie na podlahove kurenie je prave kvoli tej malej hrubke.
Odpovedať
@gashtaan tiez mam tu z hornbachu. diery tam na 100% nie su. ako pisu vyssie je to podlozka intergovana spolu s parozabranou. kurenie hreje dobre, ziadny problem
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8855 nemusis sa bat urcite nebude branit prechodu tepla... ;-) ani parozabrana a ani ziadna podlozka...
Odpovedať
@richard71 ani nejaka 10mm hruba? :)
Odpovedať
@sysell parozabrana tam musi ist vzdy, je jedno ako dlho kuris....
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8855 parozábrana je igelit ktorý je hrubý 0,2mm čo je asi ako kancelársky papier. Podložka pod podlahové vykurovanie sa používa buď 2mm: http://www.kupsipodlahu.sk/1-6mm-podl... alebo tenšia 1,5mm http://www.kupsipodlahu.sk/podlozka-e... tá posledná 1,5mm od Egger má najmenší tepelný odpor z väčšiny predávaných podložiek na podlahovku.
Odpovedať
@eduardgein Ja myslim ze nemusi a ak nekupim podoizku s integrovanou parozabranou tak ju isto nedam, doma mame podlahy roky u znamych tiez, na firme tiez a nikdy nebolproblem, ale zrazu neikto v roku 201x vymyslel ze treba parozabranu a zrazu sa bez nej neda ... isto.
Odpovedať
Profilova fotka
@eduardgein: preco by musela?
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell @katka8855 Môžete si dať pod podlahu čo chcete aj noviny kľudne :) Keď raz montážny návod od výrobcu hovorí že musí byť použitá parozábrana a kročajová podložka tak byť použitá musí v opačnom prípade nebude uznaná prípadná reklamácia. Takže rôzne vyjadrenia typu: nič netreba použiť, my to tak máme x rokov a dobre je, a rôzne iné domnienky a múdrosti nepomôžu pri reklamovaní podlahy človeka ktorému ,,radíte,,. Nehovoriac že pri rodinnom dome to je otázka 100e Príklad: človek si kúpi novú laminátovú alebo drevenú podlahu, nepoužije pri plávajúcom spôsobe pokládky napr. parozábranu, vytopí ho sused, alebo deravá strecha, podlaha sa znehodnotí. V prípade poistenia domácnosti mu poisťovňa nepreplatí nič pretože nebol dodržaný pracovný postup pri pokládke podlahy. Toto nieje domnienka ale fakt, nakoľko robíme pre poisťovne posudky.
Odpovedať
@sysell prvu laminatovu podlahu som ukladal v roku 2006 a daval som pod nu aj parozabranu, lebo uz vtedy bola "vymyslena".
Odpovedať
@mega_parket jaj takze ked mi zatecie strecha je lespie dat izolaciu aby mi voda stala ako vo vanicke podlaha sa vykupala... hmm :-) v opacnom by vsiakla do betonu a vytieka u suseda nizsie. Ak je pravda s tym posudkom a poistovnou tak tento svet nech zajtra umre lebo stoji za hovno. To ked si poistim auto dostanem na lade smyk, a naburam poistovna mi nezaplati skodu lebo som mal prisposobit jazdu povahe vozovky a ist 2,3 km/h a sypat si pred seba sol? Ked ma vytopi sused a znici mi nabytok tak nepreplatia leno siom ho mal dat na spaliky? a ratat s tym, tak mozem poistovnu rovno s...t. Dobre a teraz k veci podlozka http://www.kupsipodlahu.sk/1-6mm-podl... ma ake r? nepisu to tam
Odpovedať
@sysell ved to tam pisu... R = 0,063
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell musíte si v produkte prekliknúť na podrobnejšie infromácie, dole pod produktom.
Odpovedať
@gashtaan, @mega_parket diky sory nevsimol som si ze treba prekliknut, tak nic 0,6+ je uz vela, zial pojdem asi ku konkurencii:(
Odpovedať
@sysell ja som daval tuto podlozku s integrovanou parozabranou s R=0.04: http://www.selit.com/fileadmin/docs/S... S tou parozabranou mas podla mna pravdu, pokial je poter riadne vysuseny, nevidim dovod naco by tam mala byt... ale toto stalo 1.44EUR/m2 aj s paskami, robilo sa s tym vyborne, tak co som ju mal z toho supat dole? :)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?