Nalepenie klikatelnej Vinyl podlahy

Ahojte. Mam kupenu vinylovu podlahu klikatelnu. Budeme ju vsad davat do miestnostni, kde su velke francuzske okna a takmer cely den tam svieti slnko. V predajni mi preto odporocili, zeby som ju mal prilepit lepidlom, aj napriek tomu, ze je klikatelna. Co si o tom myslite?
Odpovedať
Profilova fotka
@supolka Každá kusová vinylová podlahovina je lepiteľná . Tá ktorá je určená na lepenie = nemá vytvorený spoj medzi lamelami sa lepiť musí . Tá , ktorá takýto spoj má a dnes je tento spoj klikový , sa na podlahu lepiť môže . Rozdiel je teda v musí a môže . Kliková kusová vinylová podlahovina je univerzálna ale primárne určená na pokládku plávajúcim spôsobom . Či sa ale na podlahu bude môcť skutočne lepiť o tom nerozhoduje podlahovina , ale príprava samotného podkladu = podlahy . Pri lepení je potrebné brať do úvahy to , že podklad musí byť pripravený na lepenie a prípadné dilatačné škáry sa musia prevziať do lepenej podlahoviny . Pokiaľ je váš podklad vhodný a umiestnenie dilatačných škár v potery vás neobmedzuje , môžete vhodným lepidlom aj klikovú podlahoviny o podklad prilepiť . Dokonca v prípade veľkých a na juh orientovaných presklení , alebo veľkých plôch bez dilatácie je aplikácia celoplošným lepením aj klikových vinylových podlahovín žiadúca .
Odpovedať
Profilova fotka
@parkett_mann dobrý deň môžem sa opýtať. Do kúpeľní a wc ideme lepiť vodeodolnu podlahu ceramin Classen sono . Viete mi prosím poradiť aké lepidlo sa na to najlepšie hodí ? Ďakujem 😊
Odpovedať
Profilova fotka
@fearandlove Určite to musí byť nejaké polyuretánové lepidlo , alebo ms polymérové lepidlo . Pokiaľ idete lepiť na podlahu skúste napr. UZIM MK 92 S - dvojzložkové polyuretánové lepidlo . Pokiaľ budete lepiť aj na steny doporučil by som menej viskózne ms polymérové lepidlo napr. Soudal T-Rex
Odpovedať
Profilova fotka
@fearandlove Pokiaľ ešte nemáte v kúpeľni hydroizolačnú vrstvu , alebo náter , tak môžete použiť aj Sikabond T8 - lepidlo a izolácia v jednom a na steny Sikaflex 11 fc
Odpovedať
Profilova fotka
@parkett_mann ďakujem krásne za odpoveď. Ideme lepiť na podlahy a hydroizoláciu dvojlôžkovu už máme nanesenu
Odpovedať
@parkett_mann Je to novy dom a podklad je betonova maznanina. Diletacne spary su cca 1mm a oddeluju kazdu izbu. Diletacna spara je aj medzi kuchynou a obyvackou, ktore su ale v otvorenom priestore, to planujeme polozit v celku podlahu. Dom je otoceny na juh, takze v kuchyni a obyvacke budem urcite lepit. Myslis ze treba podklad este nejako specialne upravovat pred lepenim alebo mozem priamo naniest lepidlo?
Odpovedať
@supolka @fearandlove dvojlôžková hydroizolácia a betonova maznanina :D dnes ste mi urobili den :) pod sa so mnou pomaznat - tvoja betonova maznanina :D ...nic v zlom tipujem to na prediktivny text, len mi to prislo vtipne..
Odpovedať
Profilova fotka
@marek_norway 😂😂😂😂😂 vôbec som si to nevšimla že dvojlôžková 😂😂😂😂 áno áno telefón si prepísal 😂 teraz sa tu na tom bavím aj ja 😂😂😂
Odpovedať
Profilova fotka
@supolka 1 mm dilatačné medzery ? Ako sa dá taká tenká dilatačná škára vytvoriť ? Diltačné medzery v potery sa musia preniesť aj do podlahy . Nie je možné prelepiť dilatačnú škáru podlahovinou . Pri dilatovaní podkladu by sa nalepená podlahovina poškodila .
Odpovedať
@parkett_mann No vyzeraju takto, posielam fotku. Ide o to, ze mam spojenu kuchynu s obyvackou, kde chcem podlahu nalepit a chcle by som to mat v jednom kuse. Napadlo ma, ze ked v casti kuchyne na nu nesvieti slnko, tak tam by som ju nelepil, a zacal by som lepit az od dilatacnej spary, ktora rezdeluje obyvacku s kuchynou. Co si o tom myslis prosim ta?
Odpovedať
Profilova fotka
@supolka Toto ale nie je dilatačná škára . Dilatačná škára sa do podlahy vyrezáva . Toto je zmrašťovacia škára , ktorá vznikla pri sušení poteru a podľa tvaru a priebehu odhadujem = chcem veriť , že skutočná dilatačná škára je pod ňou . V každom prípade nie je možné lepiť materiál na podlahu tak , aby prekrýval dilatačnú škáru bez podstúpenia rizika , že sa v mieste dilatácie , alebo v najbližšom spoji podlahových lamiel sa podlaha nepoškodí . Existuje spôsob ako v stavbe ,, presunúť ,, dilatačné škáry na iné akceptovateľné miesto ale tento proces je stavebne, časovo a finančne náročný . Pokiaľ by ste ešte nemali zakúpenú vinylovú podlahu , alebo nemali dôvod túto podlahu celoplošne lepiť , tak je riešení viacero . Pokiaľ ale už podlahu máte a chcete ju lepiť, tak nemôžem poradiť nič iné ako prevziať dilatačnú škáru podkladu aj do nalepenej podlahy a túto dilatáciu esteticky vyriešiť vhodným podlahovým dilatačným profilom . Okrem krycích profilov dnes exitujú už aj pre vinylové podlahy profily ,ktoré nevystupujú nad úroveň finálnej podlahovej plochy . Napr .https://www.profilpas.com/cs/vyrobky/podlahove-obkladove-profily/lvt-podlahove-profily/projoint-dil-nta-hlinikove-profily , alebo https://www.profilpas.com/cs/vyrobky/... Lepiť iba časť plochy pred dilatáciou a druhú časť napojiť a nelepiť žiaľ riziko poškodenia podlahy nezníži .
Odpovedať
Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či sa na cementový poter dáva nejaký penetračný náter keď chcem ukladať na ňu vinylové klik podlahy, v celom dome je podlahové elektrické kúrenie-rošty. A aké lepidlo môžem použiť pod dlažbu keďže je tam to podlahové kúrenie 🤔 Za odpoveď vopred ďakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@parkett_mann netaraj...normalne nech zachova system dlazby,presah nalepit na silikon ,aby dlazbu v mieste dilatacie neutrhlo ,bezny postup...proste dlazba bude pekne polozena v celku , ak cast presahuje skaru v podlahe poterun,tak tu cast nalepit silikonom aby mohla pracovat a dlazba bude krasna ,ze nikto neuvidi dilatacky..
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda Prosím , aby ste pri reakcii na akýkoľvek príspevok vyjadrovali slušne . Každý z registrovaných PRO užívateľov na tomto fóre vystupuje verejne a zodpovedne , t.j v svojom profile uvádza kontakt , meno a adresou , svoju fotografiu a za rady preberá odbornú zodpovednosť . Takže sú jeho práva chránené rovnako ako akejkoľvek osoby v bežnom svete . Ani anonymita užívateľov s ničnehovoriacim nickom , bez adresy a telefónu takýchto diskutujúcich nechráni pred tým , aby neboli za takéto skutky zodpovedný . Ľudia si často krát myslia , že ich anonymita je neodhaliteľná a správajú sa .... . Nie je to pravda , ale to je už iný príbeh . A teraz teda k veci : Je vždy potrebné čítať celé fórum a čítať s porozumením . Otázka nebola o lepení dlažby ale vinylovej podlahy . Pokiaľ naďalej trváte na svojom stanovisku a trváte na tom , že lepenú podlahu nie je potrebné v miestach dilatácie poteru dilatovať , prosím zverejnite do svojho profilu aj priamy kontakt na vás , aby vás prípadný nešťastníci mohli kontaktovať hneď po tom ako vyhovejú vašej rade a nastanú prvé problémy . Možno im ponúknete riešenie .
Odpovedať
@parkett_mann co zas neslušné som povedal?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zdravím profesionálov, potrebujem poradiť. Moja otázka znie: dá sa vinyl clik lepiť priamo na anhydrit, prípadne aký je správny postup lepenie? Je nivelačka nutnosť?
Odpovedať
@parkett_mann Chcem sa spytat, tie listy profilpas nahodou nepredavate? Mal by som zaujem ich vyskusat, ale odkazuje ma to na taliansky eshop a min. objednavacie mnozstvo je 50 ks. Dakujem,
Odpovedať
@maros1977 ja s nimi komunikujem cez +420 273 132 222 Zavolal som tam povedal co treba a poslali mi aj vzorkovnik vybral som si a pisal som im a cakam na cenu co to vyjde. Je to ceska pobocka
Odpovedať
Profilova fotka
@maros1977 ako pise mibrez , maju zastupenie v CR a urcite poradia , kto v Svk , alebo Cr ma tieto listy v ponuke . My ich zatial nemame .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobry den, mame nalepeny klikovy vinyl a jedna parketa sa na nam pokazila,ako to opravit, resp.vymenit?!
Odpovedať
Prosim co robit ak je nalepena klikova vinylova parketa poskodena, ako ju vymenit? Ci to je uz nezvratny proces😫
Odpovedať
@hana5 Precízne orezať, vysekať, odstrániť lepidlo, nový kus taktiež orezať a nalepiť. Výsledný efekt bude závisieť od tej precíznosti...
Odpovedať
Dakujem vam za odpoved, len sa trosku boijim co s tymi “klikmi”, nakolko to uz do seba nazacvakne, ako potom s tymi sparami?
Odpovedať
@hana5 Neviem o akú podlahu sa jedná. Či má priznaný spoj, alebo nie. Ale z estetického hľadiska po výmene tej poškodenej časti je to iba na tej precíznosti rezu, dosadenia. Čo sa týka funkčnosti, tak pri lepenej podlahe ten klik (zámok) nemá funkciu. Je tam nepodstatný.
Odpovedať
Poznate niekoho prosim kto take veci vie robit? Sme z Bratislavy… A strasne si vazim vasu odpoved!!! Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od parkett_mann:

@supolka Každá kusová vinylová podlahovina je le…
@parkett_mann Zaujima ma, ci pri lepeni vinylu so spojmi (na klik), treba tiez valcovat. Tiez uvazujem, ze kvoli velkym preskleniam na juh by som podlahu nalepil.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jonky6:

@parkett_mann Zaujima ma, ci pri lepeni vinylu so…
@jonky6 pri celoplosnom lepeni je potrebne aby sa lepidlo pokrylo min. 90%lepenej plochy a to nie len na podlahovine ale aj podklade , dolezite je teda pouzit nie len spravne lepidlo ale aj spravnu hrubku nanosu lepidla a samozrejme aj vtlacenie podlahoviny do vytvoreneho lepeneho lozka . To sa bez zavalcovania neda dosiahnut , vyrobcovia doporucuju pouzit valec o hmotnosti 50 kg zavalcovat podlahu vo vsetkych smeroch . Celoplosne nalepenie urcite pomoze stabilizovat pidlahu pri pokladke na vacsie plochy a samozrejme aj pri i tenzivnom tepelnom namahani .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?