Musia byt kari-rohoze??

Dobry den,musia ist kari rohoze do poterov?? Nebudeme mat podlahove kurenie, zlozenie:IPA, folia,12 cm poluystyren,po bokoch dilaktacne pasky a este teda fokia..do poteru ide plastifikator/dufam,ze som to dobre popisala:) / su teda potrebne karirohoze??? dik.za kazdu radu
Odpovedať
nemusia ale mozu.
Odpovedať
@katka.sp ak das tak nic nepokazis zase to nieje a taka polozka
Odpovedať
@filipe1 @cubicomp dakujem pekne za odpoved...
Odpovedať
Profilova fotka
@katka.sp to máš ako s podprsenkou: nemusí byť, ale ak je tak podrží :-D
Odpovedať
@sgt boze konecne som sa zasmiala ... :D ste super...dik :D
Odpovedať
@sgt a super vysvetlenie:D
Odpovedať
Profilova fotka
@katka.sp teraz trochu vážnejšie ;-) Ak máš rovný podkladový betón, tak je to zbytočné, ten poter nemá dôvod prasknúť. Ak by si mala nejaký starší dom, kde v sa bežne v deke používali I-čka alebo koľajnice, tam to zmysel má, pretože polystyrénom to nikdy dokonale nevyrovnáš. Hlavne nezabudnúť použiť podlahový polystyrén, nie fasádny ;-)
Odpovedať
@sgt nie nie...novy domcek to je... dakujem este raz za info...pekny vecer :D
Odpovedať
Profilova fotka
Do poteru (betónu )ktorý nieje kotvený o podklad musí ísť výstuž.Môže sa použiť už spomenutá karisieť alebo na to určené vlákna.
Odpovedať
Profilova fotka
@katka.sp nemáš zač, tiež prajem peký večer či už "s" alebo "bez" :-D tak ja som napríklad dával, ale len kvôli tomu že som rekonštruoval, mal som koľajnice v deke a ešte som robil podlahové kúrenie a na kari som rovno uchytával plastohliníkové trubky.
Odpovedať
@sgt: nie som sice expert (nick je manzelkin, preto pisem v muzskom rode) ale co viem tak prichytit kari siet o plastohlinik je dost nestastne riesenie.ite rurky sa pri vykurovani trosicku rozpinaju a v kontakte so zelezom (kari siet) sa pomaly pomaly prerezavaju...mozno je to mala sanca ale poznam ludi ktorym sa to stalo cca po 5-6 rokoch byvania...ale mozno to bola len chyba materialu, to ze za to "mozu" prave tie kari bolo vyjadrenie kurenarov...Ja kvoli tomu prave riesim ze namiesto kari sieti dam do poteru PP vlakna.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabika223 prichytávanie plastohliníku o kari sieťe sa používa už veľmi dlho (10-ky rokov), keď ešte neboli bežne k zohnaniu systémové dosky a nebol s tým absolútne žiaden problém. Ak s tým niekto mal problém, tak k poškodeniu plastohliníku došlo najpravdepodobnejšie počas montáže alebo zálievky poteru. Ak máš v potere plastohliník komplet obalený betónom (ako má byť), tak si neviem dosť dobre predstaviť ako by sa mohol rozťahovať...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sgt Ja sa tiez chystam robit cez vikend podlahove kurenie s poterom a neviem ci mam dat alebo nemam dat kari siete. EPS mi vychadza cca 18cm. Poter bude niekde hruby 7cm a niekde 5,5cm. Mam dat ci nemam dat kari siet?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird ako som spomenul vyššie rovnako aj ostatní, nič nepokazíš ak ho tam dáš, je to len plus. Keď ale máš podlahové kúrenie, tak poter bude trochu pracovať tak tam by sa možno aj hodil, ale netreba zabudnúť na dilatácie! BTW: ak ideš dávať anhydrit, tak tam tuším výstuž nesmie ísť...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?