Musí sa kúriť v podlahe pri pokládke gresovej dlažby?

Profilova fotka
Ahojte. Mám otázku, a síce, musí sa spustiť kúrenie v podlahe pred pokládkou gresovej dlažby? Je to nutnosť, aj keď sú už potery hotové dva roky? Čo by sa stalo, ak by sme nezakúrili a vydlaždili aj tak? A keď sa kladie na podlahové vykurovanie laminátová plávajúca podlaha, aký je presne postup? Čo sa musí pod ňu všetko dať, myslím nejaká špeciálna podložka či fólia? Sme z toho vedľa. :-| Uvítam všetky Vaše skúsenosti a cenné rady. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Prosím Vás, naozaj sa nikto nenájde s vlastnou skúsenosťou? :-(
Odpovedať
Ahoj my sme kurenie len tlakovali este sme ho nespustali , a dlazbu sme uz polozili. Ved ono ked sa tlakuje tak sa to prezenie keby dakde bol unik tak to zbadaju. Nerozumiem uplne otazke ale snad nechcete kurit a klast dlazbu? A s tou laminatovou treba kupit foliu a podlozku urcenu na podlahovku, su rozne znacky treba sa na to spytat v obchode kde budete laminatovu kupovat. Niektory foliu nedavaju len tu podlozku,
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem andula... nie, nechceme kúriť pri pokladaní dlažby, to by nás ani nenapalo... len som čítala nejaké články a aj skúsenosti, že je potrebné pred kladením dlažby spustiť kúrenie v podlahe aspoň na pár dni, potom vypnúť a klásť dlažbu.. kvôli zbytkovej vlhkosti v poteroch. Len my sme už dlažbu do kuchyne aj kúpelne položili a nekúrili sme ešte nikdy v podlahe, keďže nemáme kotol. Ale natlakovanú ju máme. Teraz sa bojím, že keď raz spustíme kúrenie, niečo sa s tou dlažbou stane, buď spráska, alebo ja neviem čo. :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Dokonca nám v obchode s plávajúcimi podlahami povedal majiteľ, že nikdy by neišiel klásť podlahu na nepresušené potery... vraj je pravdepodobné, že by mohli spráskať dokonca omietky na stenách, kvôli tej zbytkovej vlhkosti v poteroch... neviem čo si mám o tom myslieť, preto prosím o každú radu. Nejde nám do hlavy, že keď máme tie potery hotové dva roky, že by mohlo niečo takéto hroziť. Ale aj tak teraz sporíme na kotol namiesto podláh, aby sme ich teda prekúrili. Je to dobrý nápad?
Odpovedať
Nemyslim si ze po dvoch rokoch by tam mala byt taka vlhkost. to moze byt mozno problem ak sa robi rychlo a nenecha sa podlaha vyschnut, ale skor si myslim ze by to robilo problemy drevu a nie kamenu, prave koli tej vlhkosti sa odporuca dat aj ta folia pri kladeni plavajucej.
Odpovedať
Profilova fotka
Takže to riskneme aj bez kotla? ;-)
Odpovedať
Som kúrenár a tebe poradím položiť fóliu na betónovú podlahu a prelepiť ju po obvode páskou. Ráno uvidíš. Ak je mokrá odspodu tak je poter vlhký a lepidlo sa ti nepreviaže s poterom. Pýtaj si dobrý penetračný náter na nesúdržné potery a lepidlo s označením normy C2TE sú od rôznych značiek. Drž sa návodu!
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem srasto. Načo je ten penetrák? To máme natrieť celý poter? Aj pod plávajúcou podlahou? A ak nebude fólia ráno mokrá, možeme klásť podlahy podľa Teba? Si zlatý, moc si pomohol. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
udajne beton schne 28 dni...... dorotelka: urcite skor kotol.. my sme urobili omietky a zacalo mrznut a boli by sa nam potrhali nebyt toho, ze ujz mame kotol a potery cca. 18 dni.. tak sme to riskli a zacali temperovat... ale ked ty pises, ze mate potery dva roky.. tak neviem, co by tam este akoze malo byt vlhke??? :-N
Odpovedať
Penetrák pomôže lepidlu sa hĺbkovo previazať s poterom pod dlažbou. Pod plávajúcu podlahu kladieš penovú podložku. Tú v spojoch prelep dobrou lepiacou páskou, aby vlhkosť neprechádzala cez spoje. Ja by som to penetroval ajtak.
Odpovedať
Ale daj si pozor na tú penovú podložku, lebo na podlahovku ide špeciálna samividí že uhliková čo vedie teplo.
Odpovedať
prave koli tej vlhkosti je lepsie daj pod tu penu este foliu. My sme kurili krbom a kachlami plynovymi ked sme kladli dlazbu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
srasto, my sme ale už v kuchyni dlažbu nalepili. :-(... čo sa stane keď zakúrime? Ale to lepidlo sme mali špeciálne - určené na lepenie dlažby na podlahové kúrenie...
Odpovedať
dorotelka ja by som sa fakt po dvoch rokoch nebala lepodlo aj sparovacka ak boli urcne na podlahovku a zacnete nahrievat pomaly tak neverim ze sa moze nieco stat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ake je to lepidlo - specialne ? - môzete mi povedat nazov ? dak........
Odpovedať
suchonka mas rocne znacky kvk, murexin ceresit musi to byt flexibilne ale urcene na podlahove kurennie myslim ze maju tam aj oznacenie C2 a za tym mozu byt dalsie pismena, tiez sparovacka musi byt na to urcena a netreba zabudnut na dilataciu .
Odpovedať
Profilova fotka
andula tá dilatácia sa musí pri akých rozmeroch miestnosti robiť?
Odpovedať
to uz ja vazne neviem my mame dlazbu v celom dobe takze isla na viac miest s tym sa ratalo uz pri poteroch davala sa tam taka pena alebo akoby som to nazvala do betonu myslim ze sa to dava aj pri steny samozrejme plastifikator potom sme davali penetrak aby sa to prepojilo a potom to lepidlo pri dilatacii to lepili na taky tmel alebo co to bolo volali to salam a tam nedavali sparovacku ale taky speci silikon vo farbe sparovacky
Odpovedať
Profilova fotka
deniska... my okolo dlazby pri stene davame silikon napr. .. nie sparovku...aby sa to mohlo " hybat" a nepotrhalo to dlazbu, ked sa bude kurit... tepelna roztaznost materialov...
Odpovedať
Profilova fotka
no len my budeme mať okolo 60m2 dlažby tak neviem či by to stačilo dať len dookola silikón
Odpovedať
no a ten silikon sa dava aj na dilatacku ;-)
Odpovedať
neviem ja som laik ale to je podla mna uz velka plocha aby bola bez dilatacie
Odpovedať
Profilova fotka
dilatácia sa robí aj pri laminátovej podlahe alebo len pri dlažbe?
Odpovedať
ak je podlahovka tak sa odporuca aj pri laminatoch ono zvykne myslim byt u kazdeho typu plavajucej napisane vyrobcom odporucana max. dlzka a sirka. Viem ze sa nasli taky co to skusali bez ale neviem ci sa to nezvlni casom kazdy material pracuje.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 12 rokoch
@dorotelka ahoj proism ta stalo sa nieco ked ste zakurili ay po polladke? Dakujem😊😊😊
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?