Môžu sa potery robiť aj v novembri?

prosím vás robil niekto potery v novembri bez spusteného kúrenia,dakujem za cenné rady
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Vôbec ziaden problem.pokial vonku nieje -10 tak preco nie.aspon nemusis polievat
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte,aj ja chcem robiť teraz poter , ale čo potom ,keď bude v januáry -20 ? A kurenie až na jar,čaka to aj mňa, tak môže poter prezimovať bez vykurovania resp.temperovania?
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, kto mate ake skusenosti s anhydritovymi potermi??? dakujem :-)
Odpovedať
my sme robili poteri túto zimu, vonku -20..a vo vnútri kúrila len malá piecka, ale dom bol uz zvonku zateplený...a žiaden problém
Odpovedať
ahojte, ideme robit potery. Na prízemí máme 15cm na spodný poter. ide tam aj podlahovka a v projekte máme že treba dat kari sieť a potom beton. lenže projekt nerátal s podlahovým kúrením. viete mi niekto poradiť, či treba dať kari sieť aj pod poter, ked tam bude podlahovka v takej tvrdej fólii ako "bonboniera". V niektorých albumoch som videla že kari siet nedávali, vyliali poter rovno na podlahovku. Dakujem.
Odpovedať
Ahoj plysko ja mam naplanované,folia PVC, 5cm podlahovy polystyren, potom systemovu dosku (tak nazvali tu bonbonieru) 4,5cm, 5cm poter (chcem anhydridovy) a 2cm dlazba. Ten podlahovy pollystyren som si vymysle ja lebo clovek co my robi podlahovku vravel ze staci cisto systemova doska ktora ma tepelnu izolaciu v sebe. No ale kedze aj dvere som dal do vysky 15cm ak tek musim pridat tych 5cm.
Odpovedať
ahojte, na jar chceme robiť potery a chcem poprosiť o info ako ste ich robili. Teda aká je postupnosť jednotlivých materiálov, aký typ fólie, poteru. A či ste ich robili sami pomocou miešačky alebo strojom??? prosím o každú vašu skúsenosť. Ďakujem.
Odpovedať
a ešte som zabudla potery bez podlahového kúrenia a potery aj s podlahovým kúrením, a tiež spodné potery a potery na druhom poschodí. Ďakujem.
Odpovedať
@luciac my takto: http://pasivnydom.blog.cz/1002/podlah... , pod tým je 25 cm eps
Odpovedať
Profilova fotka
čaute, ja idem robiť potery začiatkom decembra, ale keďže sa chceme s manželkou nasťahovať do domu po novom roku v januári, tak idem dávať do celého domu suchú sádrokartónovú podlahu v takejto skladbe: 3cm podsyp z estroplanu, 5cm podlahový polystyrén, sádrokartónová podlahová doska 2x12,5mm, elektrické podlahové vykurovanie do tmelu a na to dlažba.
Odpovedať
@roman77 5 cm izolácie je málo, budete kúriť krtkom!!! Hlavne pri drahej elektrine... :-( Dúfam, že nemáte bungalov - to by som Vám rovno vyslovila úprimnú sústrasť. 5 cm izolácie nedávajú pod podlahovku už ani "dedinskí majstri"... To Vám navrhol projektant? Ten estroplan je čo a načo? Vyrovnáva nerovnosti?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ahoj, ako to mate vy, respektivne kolko by mal byt ten polystyren? my budeme davat nie polystyren ale origos co ide pod podlahovku. kolko mame dat cm?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@scandya Maximum, koľko vojde - vzhľadom na okná a hlavne prah vchodových dverí, na svetlú výšku. Počas stavby sa už moc s podlahou špekulovať nedá... Asi myslíš tie štoplíkaté dosky = systémové dosky? Pod ne ale musíte aj tak dať podlahový EPS, lebo systémovka je len na vrchu a má hr. tuším 2-3 cm. Ja osobne nie som zástancom systémoviek - drahá zbytočnosť. Ak sa zmestí pod podlahovku menej ako 10 cm izolácie, bude vhodné zatepliť dookola základy...
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr ahoj, to elektrické kúrenie bude len ako doplnkové na temperovanie podláh. Hlavné kúrenie sú radiatory. A tá izolácia pod tým elektrickým kúrením má 10,5 cm, pretože si vynechala podsyp(to je tiež izolácia), sádrokartón. podlahová doska 2,5cm(to je tiež izolácia), hliníková fólia(to je tiež izolácia) a až potom idú elektrické vykurovacie rohože do tmelu a nato dlažba. Dom je poschodový a na poschodie podlahovka nejde.
Odpovedať
No, ten estroplan má lambdu až 0,05, ale budiž, OK. SDK nepovažujme za izoláciu - bráni prestupu tepla veeeelice symbolicky. Takisto Al fólia - neviem, ako sa uplatňuje jej odrazivosť (zrejme takto ste mysleli jej izolačnú schopnosť), keď v podlahe nie je pred ňou vzduchová vrstva. Ak sa dá, pridajte ešte EPS do podlahy, tých 5 cm je dosť málo aj pri radiátoroch. Dúfam, že Vás oboznámili so spotrebou domu a viete, do čoho idete. Nech sa darí.
Odpovedať
postupnosť je? ipa, polystyren, folia (najlepsie aka?) a poter????? davate aj karirohoze? a na horne poschodie??? a miesate potery alebo kupene v mieskoch? alebo strojom?
Odpovedať
nam idu robit potery vo stvrtok- andhydritove...mame IPU, foliu, 3+5cm stabil polystyrenu, na to reflexna folia, elektricke kable a 4cm anhydritu... pan z firmy sa netvaril niako prekvapene ze si ich ideme dat robit teraz... my sme sa ale popravde strasne ponahlali aby sme to stihli co najskor prave kvoli pocasiu...bali sme sa minusovych teplot najma v prvych dnoch schnutia, predsalen je v tych poteroch voda...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
môže mi niekto poradiť nejakú firmu na potery? poprípade, kto vie požičať raketu s malou pumpou?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte chcem sa spýtať,či nám viete dopooručiť dobrých majstrov na potery za rozumnú cenu?ajlepšie z Trnavy a okolia ;-)
Odpovedať
Ahoj, mne robili potery v novom dome, zhoda nahod sused maju firmu a ked mi prisiel obkladac tak povedal ze lepsie potery este nevidel firma je http://www.poterynr.sk/ cislo 0908706745
Odpovedať
prosím a pri klasickom kúrení radiátormi aký je postup -hydroizolácia, rozvody, polystyrén, poter? alebo najprv polystyrén a potom rozvody...? :-|
Odpovedať
Nesmie sa zabudnúť dať foliu medzi IPA a polystyrén. IPA totiž obsahuje rozpúšťadlá, ktoré znehodnotia EPS. Stačí obyčajný lacný igelit, hoci aj ten, čím boli balené tehly. Je to minimálna investícia pre kľudný spánok.
Odpovedať
@jimmyfx ja som si to overoval u výrobcu hydroizolácie a odpoved bola nasledovna. Ak by som EPS dával na penetračný náter tak folia je potrebna, ale ak ide EPS na asfaltové pásy tak tam to nie je potrebné.
Odpovedať
@dzusolm lepenka je obalená tenučkou vrsvou fólie, ale za tú "investíciu" do fólie to zrejme stojí
Odpovedať
@jimmyfx aj my sme dali obyčajnú fóliu medzi ipu a polystyren, poradil nam to podlahár.
Odpovedať
@ryja rozvody kúrenia k radiátorom nám upevňovali k podlahe svorkami, aby to bolo pevné. podľa mňa by to na ten polystyren nešlo tak pevne uchopiť. iba podlahovku dávali na polystyrén, sú to mäkké hadice. takže: ipa, rozvody kúrenia, fólia na ipu, polystyren, znova fólia a poter.
Odpovedať
ja by som sa chcel spitat ako visoko mam vitiahnut bocne dilatacne pasy
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
aky davate polystyren do poterov?dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Tie dilatačky hlavne nad úroveň poteru - potom sa orežú Do poterov polystyrén nedávame, ale pod ne. Inak podlahový EPS. Ja som robil potery pri - 15 v decembri minulého roku v Dunajskej Strede, Do betónu sme dali trochu chémie proti zamŕzaniu - predáva sa aj do - 20. Väčšie problémy v zime robí štrk - je zamrznutý a hrudkavy -zle sa rozmiešava, trebalo ho porozbíjať a preosiať. Fóliu používame štandardne čiernu-agrárnu - výde najlacnejšie a je trochu hrubšia od ostatných tak sa hneď neroztrhne..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte planujeme podlahy buduci tyzden mam trocha obavy kedze v noci je uz -8 stupnov mate skusenosti ? budeme mat podlahovku mozem potom uz kurit a kedy je podla vas aktualne ukladat dlazbu /podlahy/ je potrebne vetrat ?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?