Môžeme položiť dlažbu na neprekúrený poter?

Ahojte prosím môžeme v novostavbe položiť dlažbu na neprekureny poter? Lebo nám jeden známy povedal vraj nie ale zas kotol nám prídu namontovať az po nahodeni podlahy tak teraz neviem. Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
@petrah_m a kolko uz mate ten poter? je uz preschnuty?
Odpovedať
@bubioso poter je už od 11.5 .
Odpovedať
Kľudne môžeš dlažbu klásť...
Odpovedať
Profilova fotka
@petrah_m to uz kludne mozte, nemusi byt poter vykurovany. Aj my sme dali podlahu a az potom ste zacali kurit. Normalne sa to tak robi.
Odpovedať
@dedo758 a v tomto počasí kolko nechat schnúť poter? Podlahové a plavajúca bude.Dik.
Odpovedať
Pod plávačku poriadne suchý poter. V tomto počasí, bez zapnutej podlahovky, minimálne dva mesiace. A podlahári si aj tak vlhkosť pred pokládkou odmerajú...
Odpovedať
@petrah_m To, že sa nevykuruje, nie ne podstatné. Dôležité je, aká je vlhkosť toho poteru. Výrobcovia podláh uvádzajú, aká je maximálna prípustná vlhkosť poteru na položenie podlahy. Ide hlavne o laminátové a drevené podlahy, ktorým by vlhký podklad mohol uškodiť. V prípade, že sa na poter lepí dlažba, to nie je tak nebezpečné, lebo poter vyschne aj cez špáry. Síce to bude dlhšie trvať, ale vyschne. Najlepšie je kúpiť si vlhkomer (majú trebárs v lidl shope za 12 €: https://www.lidl-shop.sk/p/parkside-m...) a zmerať vlhkosť poteru a pozrieť na produktovom liste dlažby, či výrobca udáva nejakú max. vlhkosť na položenie. Takto od stola ti nikto nepovie, či je poter dostatočne preschnutý, nie sme jasnovidci.
Odpovedať
@chrobak7 si si isty, ze 1cm gres s epoxidivou skarovkou vyschne cez skary? @petrah_m pokial sa jedna o dlazbu v technickej a je oddiletovana od chodby, tak si kup priemyselny odvlhcovac a nechaj ho tam par dni hucat a nalep. Pokial celoplosne v celom dome, tak by som pockal.
Odpovedať
@rkorba Áno, vyschne. Veď inak ako by vyschlo lepidlo, ktorým lepia tú dlažbu? So škárovkou sa nečaká, až kým uschne aj lepidlo pod dlažbou. Každá dlažba je trochu nasiakavá, tú vodu naberie do seba.
Odpovedať
@chrobak7 no ja ti neviem, lebo ta glazura sa tvari ako "vodotesna". Ja som za ucelom skarovania cakal po pokladke tyzdne, lebo som kladol inde.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 poter nepotrebuje vyschnúť, spotrebuje vodu na svoju kryštalizáciu.
Odpovedať
@chrobak7 naviac ak sa nezašpáruje usadzuje sa tam nečistota prach , ten sa z úzkej špáry ťažko čistí,a špárovačka nedrží
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petrah_m Pred pokladkou to ešte den vopred penetrujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?