Môžem na OSB dosky urobiť betónový poter?

Profilova fotka
kupily sme domcek a v podkrovy je betonova deka,potom hranoly a zateplenie medzy hranolami,nato by sme chcely davat osb dosky,a neviem ako to urobit aby to bolo pevne a nevrzgalo to,da sa dat na osb aj betonovy poter?
Odpovedať
Profilova fotka
az tolko rady som tu necakal.dakujem
Odpovedať
Ahoj Marcel, preeeesne tato tema trapi aj mna a verim, ze sa niekto s radou ozve. Cakam tedaaj ja ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Da sa to ale potom je tam este otazka unosnosti stropu.ked tam das osb a dost hrube tak by to vrzgat nemalo, lebo na ne das este dost hrubu penu cca 5mm..predavaju sa aj take pevnejsie ako su tie klasicke biele...potom das plavacku a vrzgat nebude nic.... OSB treba dobre upevnit....najlepsie skrutkovanim....
Odpovedať
Profilova fotka
dikes
Odpovedať
Dobrý den. Přátelé, možné je všechno. Otázka zní, jaký to má přinést užitek a co to má vyřešit. Samozřejmě, že podstatnou roli sehraje i únosnost stropní konstrukce. Také podstanou roli sehraje, zda ta povrchová vrstva bude trvale zatěžována, nebo jestli to bude už pouze pochozí půda, kde se nikdo nebude promenádovat, jak na korze. Osobně bych se přimlouval za suchou konstrukci, kdy poslední vrstva budou ty OSB desky. A jak jsem psal záleží, jestli to bude obytné. Tam bych ty desky položil na kročejovou izolaci , čili ty desky by vlastně tvořily plovoucí podlahu. Je lépe celou plochu udělat ze dvou vrstev ( 2 x 14 mm ) křížem položit a slepit a prošroubovat. Pokud to bude na na půdě, tak je možné portupovat tak, že se udělá nosný rošt a ty OSB desky se na ten rošt přišroubují. Prostor mezi roštem se vyplní minerální vlnou. Dopuručuji tam rovnou dát 40 cm a máte nadosmrti pokoj. Na spodní straně toho zateplení musí být parozábrana, jinak vzdušná vlhkost z interiéru pronikne skrz minerál a zkondenzuje na spodní straně těch OSB desek. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@marcelbarta tak tu som sa ja niekde stratil:) pises ze v podkrovi je betonova deka a potom hranoly atd popis mi pls trochu viac tu spojitost s betonovou dekou a hranolami. Mam tomu rozumiet ze medzi prizemim ja podkrovim je betonova deka a nad podkrovim v strope (v hambalku) su krokvy vyplnene izolaciou? alebo mas uz v strope podkrovia betonovu deku?
Odpovedať
Profilova fotka
@brano36 podlaha v podkrovy je betonova,natom su hranoly,medzi hranolamy je izolacia.fotku mam v albume.
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva Podlaha bude plne zatazena,v podkrovy budu 3 izby a kupelna.na osb pojde plavajuca podlaha,chcem to poriesit tak aby to nevrzgalo,preto hladam najlepsie riesenie.fotka je v albume.v podlahe musi byt ta parozabrana?my uz tam mame betonovu deku,natom hranoly a izolaciu.nato by sme chcely davat osb,ratal som ze 18mm bude stacit.
Odpovedať
@marcelbarta Parozábrana pre prípad, že by sa niekedy podkrovie vôbec nevykurovalo. Ale potom musí prísť pod vlny, bližšie k teplu.
Odpovedať
Dobrý den. Pokud je to ve vytápěných prostorách, tak tam samozřejmě parozábrana nemusí být. Já jsem sám dělal rekonstrukci starého domu a na trámový strop jsme museli dát nový záklop. Na to jsme aplikovali 15 cm ecostyrenbetonu ( polystyrenové kuličky jako plnivo pro lehčený beton ) a finálka jedním vrzem cca 2 cm klasický betonový potěr. Na to již plovoucí laminátovou podlahu na 6 mm kročejovce. Kročejový útlum nic moc, ale mě to nevadí, neboť pod tím bytem mám obchod a když nejsem v bytě, tak jsem v obchodě, nebo daleko od toho bytu v domě, takže to nevadí. Při trvale obytném domě bych doporučil aspoň 3 cm kročejovky. Jinak těch 18 mm OSB by třeba i stačilo, ale musíte se podívat do tabulek výrobce na doporučené rozteče těch nosných hranolů. No a tu kročejovku dát na OSB pod ten potěr, který musí být v provedení plovoucím, čili nesmí se nikde dotýkat vertikálních, neboli svislých konstrukcí a to nikde. Oddilatovat i všechny prostupy ! S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem,priestory budu vytapane pretoze podkrovie bude plne obyvatelne.dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
tak podla toho com som videl na fotke, by som sa ta este spytal naco su tam tie hranoly? zrejme nie su sucastou stropnej konstrukcie...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@brano36 no to neviem,tak sme to kupily.neviem ci su tam len koli zatepleniu.
Odpovedať
Profilova fotka
musim sa opytat byvaleho majitela preco je to tak
Odpovedať
Mne podlahu poschodia robili z 24MM OSB, ktoru okrem kotvenia klincami aj podlepovali. A to práve kvôli v.rzganiu. Takže u teba by som to teda okrem skrutkovania aj podlepoval.
Odpovedať
Profilova fotka
No tak na základe toho čo som sa doposial od teba Marcel dozvedel by som spravil nasledovne. Spytal by som sa ako vravis povodneho majitela k čomu tam dal tie hranoly. Pokial nemajú žiadnu staticku funkciu, tak by som ich odtial vyhodil. Nasledne by som na cistu betonovu plochu polozil podlahovu izolaciu (v hrubke, aby ak bolo potrebne viest vodu ci kanalizaciu, nebol problem), nasledne polozil fóliu, dilatacie a zrealizoval poter. Ziadne OSBcky, parozábrany, podlepovanie atd ...ale isiel by som na to uplne jednoducho, overenym sposobom:)
Odpovedať
Profilova fotka
@brano36 dikes,zistim preco to tam dal a budem uvazovat ako to urobit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@madyyy chcem poprosit o radu. Mate skusenosti s osb doskami. Radili mi ich dat na podlahu v starom tehlovom byte kde podklad je zrejme skvara. Bude to robne? Je mozne ze budu vrzgat? A ked sa polozia na skavu nemoze sa stat ze ta sa udupe na nejakom mieste a dosky sa nejako posunu,ze bude akoby zly sklon podlahy?
Odpovedať
Profilova fotka
@brano36 - aj mne absolútne uniká zmysel položenia tých hranolov. @landm Uniká mi aj zmysel tepelnej izolácie medzi tými hranolmi, ak bude vykurované aj podkrovie.... Tak to je fakt chobotina. Pokiaľ je to len záloha, že čo ak by sa hore predsa len nekúrilo, tak aj tak je to chobotina, lebo toto sa v prípade, že sa dole kúri a hore nie, nesmie zavrieť OSB doskou, lebo sa tam bude tvoriť kondenzát, keďže OSB je vyslovene parobrzda, ktorá nedovolí parám uniknúť von z izolácie. Iná vec je, že do podláh, konštruovaných suchým spôsobom (montované stavby) sa dáva - avšak tvrdený nobasil - a to ako tzv. kročajová izolácia, teda na útlm zvuku, vznikajúceho chôdzou na hornom podlaží. Ja mám 1 zásadnú otázku: a mal si tam aj nejakého stavebného inžiniera....? Alebo sa robí len tak, čo povie sused...? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Priateli.chcem sa spytat.kupili sme domcek,narychlo sme polozili podlahy(osb dosky)pod nimi je len hlina vyliata asfaltovym povlakom...vse je ok.vyzera to dobre ale bojim sa ze v tej medzere medzi zemou a podlahou sa usidli mys alebo nieco ine: co by ste urobili?keby to chceme vybetonovat je pokoj,len nepoznam na okoli ziadneho murara,alebo to zvladneme aj sami?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?