Môže sa položiť podlaha na odporové drôty podlahového kúrenia?

Profilova fotka
Podľa podkladov REYCHEMu sa na T2Reflecta môže na výhrevné káble T2Red inštalovať priamo laminát alebo drevo. Medzi nimi je len kročejová (aká to je?) izolácia, ba drevenú podlahu možno položiť priamo na dosky T2Reflecta. Doposiaľ som čítala o 4 cm vrstve medzi podlahovým kúrením - drôtmi či rohožami - a podlahou. Poprosím o rady alebo Vaše názory a stanoviská. Ďakujem. x-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, kročejová izolácia je penová podložka, ktorá sa dáva priamo pod drevo alebo laminát, takže aj pod drevenú aj pod laminátovú podlahu musíš dať tú podložku
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím Vás. T2Reflecta a T2Red tvoria kompakt izolačné dosky s drážkami na kábely + vykurovací samoregulačný kábel T2Red. Kročejová, teda "tlmiaca kroky" je fólia. Na ňu sa položí plávajúca podlaha. Pozor, je potrebné vybrať taký typ lamina, vhodný na vykurovanie zospodu! Ak sa dáva dlažba, nanesie sa vrstva flexilepidla. P.S. Drobná pripomienka: tento systém je síce pružný, ľahko sa montuje. Ale... nemá žiadne akumulačné schopnosti. Pri povinných výsečiach NT 4x1 hodina budete mať podlahu okamžite studenú ako psí čumák. Štandardne sa dáva akumulačná vrstva (aspoň vo vybraných priestoroch), aby sa preklenulo obdobie výseče NT a podlaha sálala naakumulované teplo. Teda ak má napr. izba spotrebu 2kW/hod, tak sa nakumulujú 2kW energie (na delta T=10stupňov). Ale to je na inú tému a iné materiály a postupy: napr. aplikovať lacnejší kábel RAYCHEM T2Blue v anhydridovej (resp. betónovej) akumulačnej vrstve, aj keď sa pracnosť o niečo navýši. Len pre porovnanie: 30m kábla T2Red (5-15W/m) máte za 340 EUR, 30m kábla T2Blue (10W/m) máte za 110 EUR. A ešte nie lacná podložka T2Reflecta.
Odpovedať
...tiez si myslim ze by bolo dobre dat nejaku akumulacnu vrstvu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?