Môže ísť pod lino koberec?

Ahojte. ...potrebujem poradiť: Prerabame pivnice ktoré sú obyvatelne a v jednej miestnosti bude kuchyňa. ...kúpili sme linoleum s flisom ale nakoľko je v pivniciach betón tak sme pod neho dali podlozku a ešte starý koberec. Je to v poriadku? Alebo to treba zmeniť? Vopred ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@zaneta815 ak ste dali tak asi moze, neviem sice naco ked guma isla odjakziva na beton ale ok. Neviem len ked ten koberec je asi makky ako sa bude tvarit ked tam das kderenc stolicky ved ti to gumu pretlaci nemyslis...
Odpovedať
Profilova fotka
koberec ste tam ako podlozku davali z akeho dovodu? ved lino moze ist rovno na beton. Ci kvoli tomu aby to nebolo studene?
Odpovedať
asi to neni dobre riešenie -linoleum hude ustupovať do koberca a naviac vlhkost žniši koberec to na lino treba nejaky koberec ako kedysi riga
Odpovedať
Profilova fotka
@zaneta815 & @sysell & @krystopf Upresnime si najskôr pojmy. Akiste ide o PVC. Linoleum je niečo úúúplne iné. Žanetka tam asi kúpila toto: https://www.floorwood.sk/pvc-podlahy-... - a asi preto, že od pivnice je im zima na nohy a asi sa pýta, či by pod to mohli šupnúť aj starý koberec...(?) To by sa Vám, @zaneta815 , asi strašne pohupovalo pri chôdzi a asi by stolička robila diery do toho PVC. Čo tak dať tam (ak je Vám naďalej zima) nejakú podložku - tvrdú, na báze tvrdeného polystyrénu....? Alebo na to PVC dať ešte koberec...(?)
Odpovedať
Profilova fotka
Stary koberec vobec nie je prakticky. Ak ho tam nechas narobi ti este vela starosti, tym som si isty. Radsej sa pozri po niecom tvrdom, co nebude prepustat chlap od spodu. :)
Odpovedať
@leonardom no do pivnice sme dali konkrétne toto: http://podlahy.heureka.cz/podlaha-pvc... Keď sme to položili na beton tak to bolo dosť studené a sem tam boli nerovnosti....tak sme pod PVC dali podložku ktorá sa nám pri jeho pokladne stále zosuchovala....tak sme sa rozhodli na podložku dať koberec .... A na to PVC . Asi Vám naše riešenie pripadá ako Pat a Mat ....ale chceli sme to s dobrým úmyslom aby nám bolo teplejšie od zeme. Jedine co pocitujem pri chôdzi ze je cítiť kde bol koberec zoslapany a kde nie. A práve preto som si prišla sem po radu aby som náhodou sama seba nedobehla a nespravila si zle. Som v prerábaní laik 😉
Odpovedať
@regina815 mysleli ste to dobre. Od spodu pojde zima to je jasne, ale koberec nie je najlepsim riesenim. Moze sa velmi rychlo stat, ze sa urobia kvoli makkemu povrchu skor ryhy od stola, stoliciek ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, vinylovú podlahu na textilnej podložke od Gerfloru http://www.gerflor-pvc.cz/produkty/vi... ktorú máte vy môžete voľne pokladať na väčšinu pôvodných podkladov, napr. pokládka je možná aj na plstené vpichované koberce, taktiež na betón ale s drobnými nerovnosťami, Ak je betón veľmi nervnomerný úprava podkladového betónu je potrebná.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom lenze v konecnom dosledku je jedno ci pvc ci lino nie? chladno bude zo spodu tak ci tak..
Odpovedať
Profilova fotka
@krystopf Veď hej... ;-) Ale to mohla napísať aj parkety z červeného smreka - aj tak by bolo chladno chladno zospodu tak či tak... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?