Môže ísť plávajúca podlaha na podlahové kúrenie?

Ahojte, vedel by mi niekto povedat, ci je dobre davat plavajucu podlahu na podlahove kurenie? ma to niekto vo svojom dome? nepracuje podlaha - nevyduva sa zmenou tepla? tiez staviame a rozhodujeme sa, co dat na podlahove kurenie, ci dlazbu, alebo plavajucu - ja by som chcela plavajucu aspon do obyvacky a ciastocne do kuchyne a pracovne - to je na prizemi. dakujem vopred za rady a prispevky
Odpovedať
1
2
5
smejo vydela som ze si robia plav.podlahy aj na podl.kurenie..tak asi neni problem
Odpovedať
Ahoj ja mám podlahové kúrenie a plavajúcu podlahu. Podlaha nepracuje aspoň som to ešte nespozoroval a už dupľom sa nevydúva. Dobre cez ňu prechádza teplo aj keĎ je síce pravda že je väčším izolantom ako dlažba ale v pohode ti miestnosť vykúri. Odporúčam.
Odpovedať
tak nieco podobne sme riesili aj my. A uz sme sa rozhodli ze dame plavajucu do obyvacky a hornych izieb. Vraj je to v pohode akurat sa tam tusim dava nejaka ina pena - teda to co ide pod plavajucu. Ja som povodne chcela obyvacku a kuchynu rovnaku dlazbu koli designu ale koli malemu synovi som si povedala ze plavajuca bude predsa len aspon trochu teplejsia (myslim na leto). Dalsiu vec ktora ma presvedcila bolo ked manzel povedal ze v obyvacke este poriadne nevieme co a ako a plavajucu "kedykolvek rozoberies" a mozeme si dat dlazbu ked budu deti vacsie. S dlazbou by to bolo horsie.
Odpovedať
Ahoj, na podlahové kúrenie je vhodná laminátová podlaha, len namiesto penovej podložky musí ísť iná, volá sa to Texizol a na to sa potom kladie podlaha. Pýtaj si podlahu tr. 31, to je podlaha, ktorá znesie vyššiu záťaž.
Odpovedať
... a najlepší prenos tepla bude ak sa laminátka celoplošne nalepí, ale to robí málokto
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, nam prave buduci tyzden idu pokladat parkety na podlahove kurenie. Rozhodli sme sa na celoplosne lepenie, lepi sa to rovno na betonovu podlahu, vtedy je kurenie este efektivnejsie. A kedze parkety budu drevene, odporucali nam cim mensie formaty, lebo ked sa kuri aby sa nam nerobili velke fugy. Pri mensich formatoch parkiet sa pripadne fugy rovnomerne rozhodia po celej miestnosti a teda su aj minimalne viditelne. Znie mi to logicky, prakticku skusenost zatial nemam, bude az najblizsiu zimu. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ahojte, trochu by som obnovila tému :-) rozmýšľame nad podľahou vhodnou na podľahové kúrenie...ale dosť je u nás podstatná aj cena :-S takže čo je najvhodnejšie a zároveň cenovo najvýhodnejšie? hm ... budem rada ja konkrétnym typom na firmy :-p
Odpovedať
@wewe4 Skus sa poobzerat po PVC podlahach, my mame taku v detskej a je super, nesmyka sa, vyzera lepsie nez laminat a je tepla aj ked sa nekuri. Planujeme dat PVC miesto laminatu aj v obyvacke, chodbe a kuchyni.
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak tým PVC myslíš ten tzv. "vinyl" alebo klasický "gumolín"? Lebo vinyl by sa pozdával aj mne, len som to ešte zatiaľ naživo nevidela. A vinyl sa dá dať na podlahové? A k téme - jedni známi sa teraz sťahovali do nového domčeka, v celom majú podlahové kúrenie a laminátovú podlahu. Ale značku a parametre netuším. :(
Odpovedať
Profilova fotka
my mame podlahove kurenie a laminatku plavajucu KAINDL ONE, 0.8. Je tam znacka , ze moze ist na podlahove, rovanko aj znacka Quickstep. Alebo Classen s tych lacnejsich, alebo Balterio napr. Ale je to citelny rozdiel, kde je dlazba, tam je podlaha samozrejme ovela teplejsia. Nam osobne sa kuri malokedy, dom aj ked nie je zatepleny, drzi asi velmi dobre teplo, kotol si pekne vypina takze fakt malokedy mam pocit, ze podlaha je " tepla", aj dlazba..... Keby som nebola obmedzena cenou , co u dlazby je vyssia + aj jej pokladka je draha, tak si dam dlazbu s dekorom dreva vsade..... ale tak bohuzial, rozpocet nepustil.
Odpovedať
@lenoc Myslim ten akoze klasicky gumolin :) Vinyl sme pozerali, oproti PVC to vobec nevyzeralo az tak exkluzivne, aby to stalo za tie peniaze, mozno az to prestane byt novinka a zlacnie to. Ale to akoze klasicke PVC ma daleko od toho, ake sme zazili kedysi davno. Ma normalny dreveny vzor, je strukturovane a velmi pekne. Fakt vyzera zblizka lepsie ako laminat, ten je tvrdy a chladny. Aspon nam sa to PVC paci teda ovela viac. Tiez k teme: na podlahovku je teda najlepsia dlazba, ale tu by som si do obytnych miestnosti nedavala, presne kvoli chladnemu pocitu.
Odpovedať
Profilova fotka
ta dlazba ale pri podlahovke skutocne " chladna" nie je nikdy, aj ked kotol vypne, nie je studena ako tam, kde podlahovka nie je :) takze.. akurat v lete, ale to je zase v teple aj prijemne, ked to trochu chladi...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
a co vravite na rovnaku laminatku v celom dome? my by sme ju chceli v celom dome rovnaku /teda okrem kupelky a wc/, bez prechodovych list. dostali sme vsak upozornenie, ze pri podlahovke laminat pracuje, medzi jednotlivymi dielmi mozu vzniknut spary a nebude to dobre vyzerat. preto vraj doporucuju dat klasicky pod dvere prechodove listy, aby parkety mohli pracovat. nam sa to vsak ovela viac pozdava bez list. pekny, jednoliaty priestor... ;) myslite, ze budu tie parkety ozaj tak pracovat, ze sa medzi nimi casom vytvoria fugy? inak celkom nerozumiem, aky vyznam v tomto pripade by mali tie listy. akym sposobom zabrania tvorbe spar?
Odpovedať
@wewe4 ahoj, u nas bola cena dolezity faktor. Nakoniec sme sa rozhodli pre elektricke podlahove kurenie z dovodov- nemame a asi ani nebudeme mat plyn, material stoji o dost menej a robili sme si ju sami, cena na kurenie vychadza v podstate rovnako -ked ratame s elektrickym kotlom akurat moznosti alternativnej energie niesu ziadne (pri teplovodnej mas napr. solar, tepelne cerpadlo atd atd...)a co sa tyka vody akurat tento vikend sme pustili cerpadlo a kotol a zacalo nam to tiect takze mame peknu dieru v kuchyni nastastie pod kuchynskou linkou-kde nieje podlahove kurenie, ale dostali sme k tomu peknu davku pribehov od vodarov :D... momentalne nabiehame uz mesiac na kurenie, kuri to naozaj fajne :) aj ked zatial niesme zatepleni..ideme davat dlazbu do kuchyne/chodby a parkety do obyvacky a izieb. do obyvky sme dali kvalitnejsie-balterio - najviac sa tam bude chodit a pravdepodobne aj v topankach kedze je tam prechod na terasu. dovod preco nie laminat je ze to izoluje dovod preco nie dlazba- je to studene ked sa nekuri...proste v tomto si nevyberies :)
Odpovedať
Profilova fotka
@wewe4 Nemůžu souhlasit s tím, že vinyl vypadá líp než lamino...nejde to totiž srovnávat, každé je jiné. Mně ocobně se vinyl nelíbí vůbec, i když ho mnozí do nebe vychvalují. Je to prostě jen guma a bohužel hodně drahá guma. Máme podlahovku v celém domě a na celý přízemní obytný prostor jsme koupili laminát...i do kuchyně.Dlažba bude na chodbě a v koupelně. Samozřejmě, že nejvhodnější na podlahovku je dlažba, má nejlepší prostupnost a akumulaci tepla, ale mně dlažba v obýváku připomíná hotelové pokoje. Taky jsme se nad ní dlouho rozmýšleli, ale nakonec jsme koupili lapinát...i vzhledem k snadné pokládce svépomocí.
Odpovedať
Profilova fotka
mne vinyl tiež nie je veľmi sympatický :-S rozmýšlam nad laminátovou - asi ten Kaindl - cenovo sa dá a celkom pekný výber :-) a ako je to s tou hrúbkou? čo najtenšie? môže byť aj 10mm?
Odpovedať
Profilova fotka
to je zbytocne,...... daj si max. 8..
Odpovedať
Profilova fotka
@wewe4 Koupili jsme Balterio Magnitude...tloušťku má 8 mm, tlustčí bychom nebrali. U toho laminátu nejde o to, že by se přes něj nevytopilo, jen teplo nepostupuje tak rychle jako přes dlažbu. Když budete topit, dlažba bude na omak už pěkně teploučká, na laminu to tak nepocítíte. Laminát může přijít na podlahovku, teplota nesmí být větší než 28 st. Někteří výrobci prodávají i spec. podložku pod podlahu, která se pod laminát dává.
Odpovedať
Profilova fotka
no podlozka musi byt jednoznacne ina ako ked nie je podlahove kurenie! to je bez debaty! je taka akoby tkana, proste priepustna.... ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
obnovim torchu temu. aku podlozku ste davali pod plavajucu ak mate podlahove kurenie_? dali ste nieco co bolo k plavajucej a neriesili ste to alebo ste vybrali nieco co je urcene na plavajucu?
Odpovedať
@katrin21 aku podlozku si myslela ze ako keby tkana? zn? nevies? @megy252 spominala si texizol. citala som to aj inde ze sa pouziva to. vy ste tiez dali texizol?
Odpovedať
Profilova fotka
mima, no.. ja neviem, ci "tkana" bol dobry vyraz... ako vlizelín, co sa pouziva na vystuhu v krajširstve, len hruby keby bol asi 2mm... tak take nieco...... znacku neviem, ale maju to bezne všade :)
Odpovedať
ok
Odpovedať
@mima1 prepáč že tak neskoro, my sme texizol nedávali, lebo nemám epodlahové kúrenie, to ide iba pod podlahové
Odpovedať
ak chcete do rozhodovania aj trochu faktov, nielen pocity, pozrite www.cechpodlaharovslovenska ;-)
Odpovedať
skor to bude cechpodlaharov.sk nie @martin1212
Odpovedať
@mima1 google nájde, ide o o bsah
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ahoj, vie mi niekto poradiť, či je možné, keď je niekde dlažba pri podlahovom kúrení, dať na to plávajúcu podlahu. Mám malé deti a ani sa mi tá dlažba nepáči, alebo je to blbosť? A ak , tak akú.Díky
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte, chceme davat drevenu podlahu na podlahove kurenie.. je tam vzdy, vo vsetkych usekoch nutne vynechanie dilatacnej medzery? predpokladam ze je.. aj ked by ma v niektorych pripadoch - ako pri prahoch - potesilo ak by sme to mohli dorazit k dlazbe kt. bude vo vedlajsej miestnosti..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@wewe4 Z drevených podláh sú vhodné trojvrstvové podlahy na podlahové kúrenie s olejovou povrch. úpravou lebo v tedy podlaha dýcha. Existuje špeciálne vyrobená 13mm hrubá dubová trojvrstvová podlaha v štýle sedliacky vzor s plnohodnotnou nášľapnou vrstvou 3,6 mm.
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?