Moze ist dlazkovica priamo na OSB dosky?

Ahojte, na druhom podlazi RD sa chystam polozit dlazkovicu. Cely dom je postaveny z masivnych CLT panelov. Takze skladba podlahy bude nasledovna (zo spodu po vrch) CLT panel - 2cm krocajoveho polystyrenu - OSB dosky Durelis vo dvoch vrstvach (10 + 12mm) zlepene a zosrobovane do jednej suvislej vrstvy - dlazkovica smrek 24mm. Povodne som tam planoval polozit laminatovu podlahu spolu s nejakou krocajovou izolaciou. Ale plany sa zmenili a bude dlazkovica. Otazka teraz je, ci moze ist dlazkovica priamo na OSB dosky, alebo tam dat aj nieco tensie na zvukovu izolaciu (ako sa dava pri laminate). Ci to je zbytocne? Trochu sa obavam, ci mi to nebude na tych OSB doskach "bubnovat" ked sa budu deti hore "saliet". Ale skor myslim, ze by to malo byt v pohode, kedze to budem mat kazdych 30-40 cm prisrobovane k tym OSB doskam. Ci zle uvazujem? Dalsia otazka je, ake vruty pouzit a ako husto ich davat. Staci kazdych 40cm? Ci radsej hustejsie? Vopred dakujem. bybu
Odpovedať
Este mi napadlo.. Nemal by som to radsej prilepit k tym OSB doskam? Ci stacia vruty? Vdaka.
Odpovedať
@bybu82 Ta skladba podlahy je tam uz urobena? Preco nedat klasicky rost 4-5cm hranol a na to dlazkovicu. K otazke: http://www.modrastrecha.sk/forum/podl... Vruty som ja pouzil tieto: https://www.obi.sk/hmozdinky/terasove... ale aj ked pisu ze netreba predvrtavat, tak ja som predvrtaval, lebo to sem tam praskalo. U teba by som dal medzi OSB a dlazkovicu korok 2mm.
Odpovedať
@jurajm17 Zdravim, ospravedlnujem sa za neskoru odpoved.. Hej, OSB dosky Durelis tam uz mam 2 roky. Rost by bol asi lepsi, ale zas by to boli vydavky navyse. Vdaka za info k tym vrutom. Predpokladam, ze staci 5 - 5,5 cm dlzka. Hrubka asi 3 - 3,5 mm. Ok? (Pytagoras mi pri vyske pera cca 17mm, hrubke OSB 22mm a 45 stupnovom uhle tvrdi, ze by to mohlo byt 55mm :-) ) Pouzit dlhsie vruty a teda vrtat do polystyrenu asi nema zmysel. Predvrtavat urcite budem. Len ten korok stale zvazujem. Uz takto je to dost vysoko, asi to risknem bez. Dlazkovica bude (dufam) pevne spojena s OSB. Problem by asi mohol byt len, ak by sa sroby casom uvolnili. Predsa len OSB nie je masiv... Ci zbytocne obavy?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
K otázke, je lepšie dať 2x 12 mm OSB dosky, alebo môže ísť rovno 22mm Egger OSB doska a na ňu dlážkovica? Odporúčate medzi OSB a dlážkovicu korok, alebo inú kročajovú izoláciu? ďakujem za odpovede.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?