Môže byť vanilková dlažba ku kuchyni vysoký biely lesk?

Ahojte, mame v plane mat kuchynu, ktora bude vysoky biely lesk v kombinacii s wenge. V tejto chvili riesime podlahy. Chcem sa spytat, myslite si, ze sa bude hodit ku takejto kuchyny vanilkova, resp. nieco medzi bezovou a kapucinovou farbou dlazba? Matna, pripadne pololeska... dakujem za nazory :-))) m.
Odpovedať
1
2
@misha079 no v prvom rade by som nesiel uz do wenge,teda ak to bude lamino,lebo wenge lamino bolo in,tak pred 5timi rokmi. Ale wenge dyhy su na vyber pekne. Kazdopadne kuchyna tmava+biela vysoky lesk je dobra kombinacia s ktorou nic nepokazis.. A so svetlou podlahou je to fajn :)
Odpovedať
Profilova fotka
@misha079 ten biely lesk s Wenge dost brutal skoky ako sachovnica ale radsej by som volil olivu alebo nejaky dub a potom ktomu mozes dat kombinaciu tych farieb co si pisala (mam namysli podlahy ) a tu kuchynu si rozmysli...potom ake tam das uchytky ,lesk ,mat, hlinik ,sklo?
Odpovedať
jeeeeej, dakujem, bojim, hlavne tej podlahy, ze ci sa biela nebude s tou svetlou podlahou byt. kamoska mi hovorila aby sme dali sivu, alebo ciernu, no neviem ... nie som si tym ista, mne pride prijemnejsia svetla ale teraz ci som ta spravne pochopila.... ja som myslela, ze cast skriniek bude wenge´, nemyslela som laminatovu podlahu, ci ty si myslela, akoze cast kuchyne lamino? to nie, to bude urcite dyha... davame si ju vyrobit k stolarovi. To wenge som videla u sykoru a velmi sa mi to pacilo a to som este netusila ,ze je to wenge... cast podlah vsak budu parkety a cast bude wenge (obyvacka), tak teraz neviem.... :-(
Odpovedať
@1stolar no priznam sa, ze som to obkukala od sykoru ... samu by ma to nenapadlo, pretoze mi to pride kontrastne, ale ked som to videla velmi sa mi to zapacilo. Prevazna cast je biela, vysoky lesk, bez uchytiek (resp. uchytky take tie schovane) a vacsie skrine ako chladnicka, skrina kde ma byt vstavana rura a mikrovlnka bola wenge a tusim este bocne steny ostatnych skriniek... prave preto ze mi to pride prilis kontrasnte, nie som si ista tou podlahou... takze pls. help :-))))))
Odpovedať
Profilova fotka
@misha079 to je vsetko od zavislosti plochy a v akom uchle bude kuchyna postavena ale lesk sa my zda taky do velkych priestorov ok takze a neviem ako su postavene okna a kolko je tam svetla ...a tie stuchacie uchytky sa volaju PUSH system ale to si este rozmysli aspon vtedy ked mienis v kuchyni varit a nie ju mat ako dopl :-| nok...
Odpovedať
@misha079 ak mas moznost daj kuchynu len biely lesk, musis tam date nejaku prac.dosku, podlahu-nevies aku, dalsiu inu podlahu davas do obyvky predpokladam spojenej s kuchynou, okna, dvere - zmes materialov, ak mozes od jedneho odstupit tak dostup a vychadza to na to wenge na kuchyni. Ja by som aj podlahu obyvka a kuchyna dala rovnaku. A aj nabytok do obyvky biely lesk. Biela leskla a svetly dub je pekna.
Odpovedať
@misha079 biela + wenge nie je sice moja oblubena kombinacia, a myslim ze wenge ako take nie je velmi stastna volba aj z hladiska cistenia a udrzby. ale budis, ak sa lubi, tak chodte do toho. co sa tyka ladenia s vanilkovou / kremovou dlazbou, tak nevidim problem. pozri si tu na stranke album uzivatelky mojzisova, a skus si tam predstavit bledunku dlazbu. myslim, ze tam nema co neladit.
Odpovedať
Profilova fotka
@misha079 Mrkni sa do mojej galerky.To co hladas tam myslim mam.
Odpovedať
Profilova fotka
@misha079 uplne v pohode to bude..... a velmi pekne.. kamoska to tak ma a je to krasne a v podstate ja mam tiez bledu kuchynu, len korpusy slivka a podlaha je bleda.. je to OK.... nemas sa coho bat ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@misha079 preboha, ciernu podlahu si urcite nedavaj...pekne bledu, ako linka.... ;-)
Odpovedať
@1stolar to fakt su tie uchytky take neprakticke? resp. PUSH system?? priznam sa, ze v okoli to nikto nema... akurat sa videla zopar kuchy s tym aj v ikea a prislo mi to celkom pohodlne a dobre obsluhovatelne
Odpovedať
@atlaska ahoj, to co pises ma hlavu a patu, preto sa radim, lebo samej mi to pride uz vela... my mame velikansky priestor obyvacka jedalen, kuchyna je viac meje spojena iba barovym pultom a vchadza sa do nej z chodby. Povodne sme chceli podlahu absolutne vsade rovnaku, okrem zadveria (aj sme to tak mali objednane), lenze velmi casto varim a prislo mi, ze mat plavajucu podlahu, i ked kvalitnejsiu v kuchyni je nezmysel, tak sme zacali riesit kachlicky. potom vznikla varianta, ze vsetko bude plavajuca podlaha a zadverie + kuchyna dlazba a teraz sme v stadiu, ze mame pocit, aby to nebolo raz to raz ono, ze potiahneme najskor cely priestor tak ako zacina zadverie, chodba, kuchyna = svetla dlazba a hned jedalen obyvacka a vsetko ostatne podlaha wenge... co si o tom myslis????? kuchynu sme mali povodne navrhnutu ako bielu lesklu s ciernou pracovnou doskou, ale dali sme si ju prepracovat. Pruser je, ze uz nas nahanaju zo stavby, ze treba objednat obklady a my este nemame predstavu ake....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska podlaha wenge, schody wenge... okna maju sice iny nazov, nejaky nusbaum... ale kombinovali sme ho tak a dufam, ze aj nasli , aby sa co najviac podobal podlahe.... videla som jednu krasnu kuchynu niekde aj tu v kolekcii biely lesk a svetly dub... ale neviem, nebilo by sa to prilis s wenge?
Odpovedať
@misha079 ejha, wenge na podlahu... uz ju mate kupenu? ak nie, fakt si to zvaz... budes jej otrokom. ja hovorim, ze biela / svetle farby su dobre, lebo je na nich vidiet spinky - hlavne kuchyna/kupelka - tie proste maju byt ciste a basta. ale cierna a tmave farby - to je zla volba, lebo nieze je na nich vidiet VSETKO... ale ja hovorim, ze na nich vidiet aj to co tam nie je... (cmuhu po zotreti, ktora by na svetlom nebola vidiet, kazdy vlasok, omrvinku...). budes to musiet vysavat kazdy den ak sa nebudes chciet pozerat na to ze tam vidis necistoty. okrem toho, velke suvisle tmave plochy zmensuju priestor. dovolim si tvrdit, ze vacsina ludi, ktori si dali tmavu podlahu casom (niektori skor, ini neskor) lutuju... tiez sme tuto chybu spravili, mali sme tmavu podlahu (odtien neviem, bolo to o trosku svetlejsie ako wenge), a po roku sme ju z celeho bytu vyhodili. tmava farba ale nebola jediny dovod, bol to totiz laminat a bol nam studeny. dali sme drevo - merbau to je stredne tmave a uz aj to lutujem... do domu budem urcite chciet dubovu podlahu.
Odpovedať
@misha079 a plavacky sa netreba bat. my mame aj v kuchyni podlahu z masivu. takze kvalitna plavacka zvladne aj velky kuchynsky provoz. samozrejme, ze dlazba je trvacnejsia. ale zase ma svoje nevyhody (to uz je na inu debatu).
Odpovedať
@anairda fuuuuuha, no ja teraz neviem.... ako je mi uplne jasne, ze na tmavom je vidiet uplne ze vsetko, ale netusila som, zeje to az take zle... priznam sa, ze mne sa tmave drevo vyrazne viacej paci, resp. farby hnede, keby som mala na to peniaze, tak ideme regulerne do dreva, ale i tak sme vysoko nad rozpoctom, takze laminat to isti... co sa tyka toho ze studene, to neriesim, mame podlahove kurenie a na to je "zevraj" najlepsia bud dlazba, alebo laminat, drevo je vraj vyborny izolant. ale zase je urcite prijemny... no iba si ma utvrdila v tom, ze zadverie, chodba, kuchyna ideme do svetlej dlazby. (kupelky mame nastastie svetle) co sa tyka podlahy, uz ju mame objednanu, nie este polozenu... dala si mi dost velkeho chrobaka do hlavy, pretoze vela casu na denno denne drhnutie ja zrovna nemam kapacitu a ani naladu ... na druhej strane sme dlho vyberali, manzel chcel svetlu a ja si nemozem pomoct na mne tie tmave, syte farby posobia tak teplejsie, prijemnejsie, mozno aj honosnejsie...
Odpovedať
Profilova fotka
@misha079 co sa tyka Push systemu tak je tam kratka zivotnost plastovych komponentov a hlavne v kuchyni ktora sa pouziva...hodi sa to skorej niekde do obyvaku alebo nekde kde to nema vyzerat ako nabytok ale ako stena
Odpovedať
@misha079 uplne ta chapem :-) aj mne sa tmave istu dobu velmi pacilo, a preto v procese zariadovania pred par rokmi sme si dali tmave dvere (dekor neviem, ale to taka cokoladovo-mahagonova), rolldoory (tmavy makasar). ale napriklad uz v tu minutu ako nam tie rolldoory namontovali, som si uvedomila ze sme velmi poskodili izbam... (je to panelak, cize strasne nam to zmensili). urcite budeme menit ked budeme cakat rodinku, dame biele rolldoory a svetlejsie dvere. len skoda penazi, lebo vsetko je to krasne funkcne, ma to 4 roky. viem ze vy to asi mate ine, v dome mate velky priestor, cize az tak ta tmava opticky neuskodi. ale v kuchyni sa non stop nieco namrvi na zem... to nemas ako v spalni kde naozaj staci povysavat raz za 3 dni. kukni si moj album s kuchynou aku mame my podlahu a ti poviem, ze mam z toho strasne nervy. manzel je velky kuchtik a ked ma prist navsteva vsetko krasne vypucovane, potom on sa este realizuje v kuchyni a po chvili uz omrvinky, cize potom rychlo este s rucnym vysavacom beham aby kamosky neohovarali :-D (ked sme sami, tak uz na to prdim a nebeham kvoli kazdej omrvinke, ale samozrejme ze ked to vidim tak ma to vzdy stve... a brblem muzovi ze co zase namrvil :-D ale viac ako jeden krat denne to vysavat nemienim...). ak podlahu uz mate zaplatenu, tak skus porozmyslat ci by sa nedala dat niekam inam - mozno mate nejaku spolocensku miestnost....? pripadne sa dohodnut s predajcom nech to stornuje, ze si vezmete nieco ineho, svetlejsieho. aj ked myslim, ze najlepsie by bolo dat aj do kuchyne tu dlazbu ktoru mate aj vo vedlajsich miestnostiach, nech tam nemas prechodove listy a nech je to krasne jednoliate. cim menej to opticky skomplikujes, tym viac a tym dlhsie sa vam kuchyna a celkovo ten priestor bude pacit, nezunuje vas. lebo farebne vyrazne riesenia sa rychlejsie okukaju.
Odpovedať
dakujem za tvoje rady, evidentne vies o com hovoris :-)) akurat vo mne sa teraz velmi bije prakticno s tym co sa mi cely zivot pacilo ... ja som vzdy tuzila po tmavej cokoladovej podlahe... nemozem si pomoct, vzbuduje to vo mne prijemno, krasu, teplo domova, vacsiu honosnost ako biele... ale je pravda, ze asi budem otrokom. navyse aj z jedalnej aj z obyvky mame velke francuzske okna na terasu, takze tam sa to bude spinit nonstop... no pomoc. tak stale riesim ci zajst v pondelok za stavbyveducim a nezmenit to. co sa tyka stavanych skrin, tak my mame doma v spalni americky orech, je to dost tmave, ale velmi sa to tam hodi a to by som urcite nemenila. a zase mam opacny problem, vsetky dvere mame svetle, buk a vzdy ked idem k niekom na navstevu a vidim tam tmave tak im zavidim :-)))))) ale mas velku pravdu s tym, ze clovek je potom otrokom domacnosti a toho sa chcem vyvarovat. rozmyslam ako do toho priestoru zakomponovat kuchynu, aby sme to nemali prilis clenite, lebo v tom mas aboslutnu pravdu, inak to bude vyzerat, ked to bude jednoliate a inak, ked to budeme kuskovat.... skusim najst podorys a zavesit ho, zaujima ma tvoj nazor.
Odpovedať
@misha079 vies co, dones vase dvere a vezmi si tie nase :-D a budeme obe spokojne :-D ak naozaj po tej tmavej podlahe tak tuzis, a mala by si mat dojem, ze so svetlou nebudes spokojna, tak potom asi kasli na to a spln si sem - daj si ju. ;-) vsak co, prebehnes to kazdy den malym vysavacom, alebo mopom... je to sila zvyku, ja na to sice nadavam, ale u mna je to aj pocitove, ze sa mi pacia svetlejsie odtiene, cize mozno aj preto mam k tomu stieraniu podlahy taku nechut. pripadne skus porozmyslat a nedat uplne tmave wenge... ale nieco ako ten nas merbau, alebo nieco stredne tmave...
Odpovedať
zajtra idem za stavbyveducim a idem zistit, co s tym vieme este spravit a pre istotu si znovu prezriem cely vzorkovnik :-)))
Odpovedať
@anairda zajtra idem za stavbyveducim a idem zistit, co s tym vieme este spravit a pre istotu si znovu prezriem cely vzorkovnik ))
Odpovedať
@misha079 hahaha pruser, manzel mi prave oznamil, ze sak uz sme objednali schody, ktore su tiez wenge :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) no nic, takto sa stavia sen.... este najst niekoho kto to bude uspesne vymyvat a nejak vyriesit ten prechod na terasu, aby mi z toho cistenia nepreplo... ale problem cislo 1 ostava, co s tou kuchynou??? vanilkova dlazba? vies si to predstavit ku svojej kuchyni?
Odpovedať
@misha079 podla mna k bielej nie je problem mat svetlu podlahu. podla mna to posobi jednoducho, nadcasovo a luxusne. v nasej kuchyni si vsak velkoformatovu dlazbu neviem predstavit, ani svetlu, ani tmavu, lebo je to velmi maly priestor (panelakova kuchyna). ale svetle parkety si tam viem predstavit v pohode. vy budete mat kuchynu vo vacsom priestore a tak svetla dlazba bude velmi pekna. pozri napr toto: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/d... a designe3 ma v tom albume aj dalsie fotky bielych kuchyn so svetlou podlahou, sice drevenou, ale to nevadi, predstav si tam dlazbu...
Odpovedať
Profilova fotka
@misha079 My mame bielu kuchynu a bledu pieskovu dlazbu - chodba jedalen kuchyna. Inu by som nechcel, je to uzasne. Kukni moj album Home Sweet Home...
Odpovedať
@anairda idem popozerat... ak mas chvilku, skus pozriet na ten podorys... je to tam tak hlupo popisane, ale vlasne, ked vojdes tak je zadverie a chodba, po lavej strane je technicka, kupelka, hostovska, spajza, oproti kuchyna... tam su spravene dvere.. ta otvorena cast do velkeho priestoru bude barovy pult a samotny velky priestor obyvka a jedalen. takze vlastne ako sa vchadza do toho velkeho priestoru by bol predel dlazba voci parketam.... trochu sa toho bojim... a dlazba, co myslis ze je lepsie, leskla ci matna?
Odpovedať
@misha079 no leto pri tom fr.okne :-p prach...prach...prach detto na schodoch, prides o nervy, kazde zasvietenie slnka budes vidsiet púrach na podlahe. Ja som mala v kuchyni dlazbu, jar,leto,jesen som mrzla od noh, decka sa pri mne nemohli motat lebo to bolo total studene, do roka sme nato polozili laminat. Teraz mame drevo urcene na podlahovku a je to uplna parada. Na dlazbe aj laminate sa potili bose nohy :-p
Odpovedať
@atlaska fuuuha. no zial drevo ma nebudeme co ma dost stve, ale nemozeme si to v tejto faze dovolit. Takze ideme do kombinacii laminat + dlazba. Mame v celom dome podlahove kurenie, tak dufam, ze to nebude az take katastroficke, ci??? do kuchyni dame urcite dlazbu, ale bojim sa toho co pises. Maly je este uplne malinky a momentalne je furt pri mne, takze tiez riesim, aby nesla od noh zima....
Odpovedať
@atlaska uz ked dlazba, myslis ze ku bielej kuchyni - vysoky lesk, sa viac hodi leskla, ci matna dlazba?
Odpovedať
no,riadny zmätok,....misha,mas podlahove kurenie,krasne velke dispozicne riesenie,modernu bielu do kuchyne,nepodliehaj panike....svetlo hnede odtiene laminatu alebo dlazby budu posobit mäkko a nebudes vidiet kazdy fliacik,podlahove kurenie pod dlazbou bude príjemne aj pre tvoje dieta.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?